Να δούμε τι θα λένε όταν θα λογοδοτούν

0O Γιάννης Στουρνάρας από τους Δελφούς δήλωσε για την υπόθεση της Novartis «λυπάμαι πραγματικά για τη χώρα μου. Αυτό δεν είναι κράτος δικαίου». Νωρίτερα είχε απαντήσει στον Τσίπρα που τον φωτογράφισε ως «υπονομευτή» της… προσπάθειας για καθαρή έξοδο. Είπε ο διοικητής ότι η ΤτΕ είναι ανεξάρτητη, δεν δέχεται υποδείξεις κι ότι πιστεύει ακράδαντα ότι για να μην υπάρξει ζημιά στην οικονομία θα πρέπει να πάμε σε προληπτική γραμμή. Διεμήνυσε δε ότι η θητεία του λήγει το 2020 και σκοπεύει να παραμείνει αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν παραιτείται παρά τις πιέσεις που δέχεται.

Ούτε μια ώρα δεν πέρασε και του απάντησε ο… υπουργός του Διαστήματος Νίκος Παππάς ο οποίος του είπε ότι θα έπρεπε να λυπάται για την περίοδο που ήταν υπουργός και η Ελλάδα είχε 150 χιλ. άνεργους.

Είναι φανερό ότι πάμε σε ανοικτό πόλεμο της κυβέρνησης με τον κεντρικό τραπεζίτη. Ακόμη κι αν ο Στουρνάρας είναι κακός, εχθρός του Μαξίμου, άσχετός ή βαλτός από τη ΝΔ δεν παύει να είναι ο διοικητής της ΤτΕ την περίοδο που η κυβέρνηση θέλει να βγει στις αγορές.

Και μην ξεχνάμε ότι βασικό ρόλο για μια επιτυχή έξοδο και ένα μήνυμα στις αγορές έχει η ΕΚΤ, δηλαδή ο Ντράγκι. Είναι τόσο ηλίθιοι λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι που τα βάζουν με τις κεντρικές τράπεζες; Η απλά είναι τόσο αδιάφοροι για τη ζημιά που θα επιφέρουν;

Υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έπρεπε να αναλύουμε την παρέμβαση του υπουργού Διαστήματος. Μιας και είναι μέρες Όσκαρ ο εν λόγω υπουργός θα έπαιρνε άνετα αυτό της παντελούς ανεπάρκειας και ανικανότητας.

Γιατί εκτός από το Βατερλώ του με τις τηλεοπτικές άδειες, εκτός από τις υποσχέσεις για έξοδο της Ελλάδας στο… διάστημα, πρόσφατα έκανε και ταξιδάκι στην Αμέρικα για να μας φέρει επενδύσεις από την κινηματογραφική βιομηχανία. Χόλιγουντ θα μας κάνει ο Παππάς αλλά δεν το έχουμε καταλάβει.

Κάθε φορά που μιλά αυτός ο αποτυχημένος υπουργός μπορούμε να λέμε: «Το είπε ο Παππάς, δεν έχει σημασία». Καλός στην ίντριγκα, το βρόμικο παιχνίδι, τη διαπλοκή και τις επαφές με τα μεγάλα ονόματα της μαφίας των επιχειρήσεων. Αλλά την πολιτική και οικονομική ανάλυση τι την θέλει;

Κατηγορεί την κυβέρνηση του 2012 – 2014; Κάνει σύγκριση εκείνης της περιόδου με την τωρινή; Δεν έχει κανένα λόγο για να λυπάται για τη σημερινή κατάσταση;

Δεν βλέπει ότι έχουν τσακιστεί οι τάξεις στην Ελλάδα;

Δεν βλέπει ότι έχουν τσεκουρώσει μισθούς και συντάξεις κι έχουν υπερφορολογήσει τα πάντα; Δεν έχει αντιληφθεί ότι ο κόσμος τους έχει χαρακτηρίσει ως τους μεγαλύτερους ψεύτες που γνώρισε ο τόπος;

Ούτε έχει δει την ωμή παρέμβαση της κυβέρνησής του στο χώρο της δικαιοσύνης προκειμένου να στοχοποιηθούν συγκεκριμένα πρόσωπα;

Ο κ. Παππάς ανήκει στην χαρακτηριζόμενη από τον πατέρα του «δρακογενειά». Μαζί με Τσίπρα, Τζανακόπουλο, Αχτσιόγλου και λοιπούς Συριζαίους. Έχουν καταλάβει όλοι αυτοί ότι κάποια στιγμή δεν θα έχουν βουλευτική ασυλία; Ότι δεν θα μπορούν να ελέγξουν τη δικαιοσύνη κι ότι η καταστροφή της χώρας το πρώτο εξάμηνο του 2015 συνιστά έγκλημα; Δεν θα κάτσουν στο εδώλιο ποτέ για το γεγονός ότι η ζημιά ξεπερνά τα 200 δισ. ευρώ και υποθηκεύει το μέλλον των επόμενων γενεών;

Έχουν το θράσος να μιλάνε για την Ελλάδα του σήμερα χωρίς να ντρέπονται γιατί είναι αποτυχημένοι και βρόμικοι παίκτες; Ο κ. Παππάς και η λοιπή δρακογεννιά θα πρέπει να καταλάβουν ότι κάποτε το παραμύθι τελειώνει και μπορεί να μην έχει ευτυχισμένο τέλος. Θα πρέπει να αναζητήσουν την δικαιοσύνη και την προστασία της δημοκρατίας μας τότε.
Θα δούμε λοιπόν αν έχει δίκιο ο Στουρνάρας να λυπάται για την κατάντια της… αριστερής Ελλάδας κι αν θα λέει τα ίδια και ο Παππάς όταν θα κληθεί να λογοδοτήσει.

AntiNews
Δημοσίευση: Απριλίου 06, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Να δούμε τι θα λένε όταν θα λογοδοτούν"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator