Τουλάχιστον 700 κατασχέσεις την ημέρα από την εφορία

0



Περισσότερες από 700 κατασχέσεις την ήμερα πραγματοποίησε η ΑΑΔΕ τον Ιανουάριο εισπράττοντας από τους οφειλέτες του ελληνικού Δημοσίου ποσό ύψους 440 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΑΑΔΕ, το πρώτο μήνα του έτους οι φορολογούμενοι άφησαν απλήρωτους φόρους ύψους 693 εκατ. ευρώ ανεβάζοντας το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος στα 101,3 δισ. ευρώ.

Από τα στατιστικά στοιχεία προκύπτει ότι 1 στους 2 φορολογούμενους χρωστάει στην εφορία (4.107.315 φορολογούμενοι) κι από αυτούς ο ελεγκτικός μηχανισμός έχει τη δυνατότητα να επιβάλλει αναγκαστικά μέσα είσπραξης σε 1.757.439.

Συνολικά αναγκαστικά μετρά, δηλαδή κατασχέσεις μισθών συντάξεων και ακινήτων, έχουν επιβληθεί σε 1.067.857 φορολογούμενους.

Μόνο τον Ιανουάριο η εφορία προχώρησε σε κατασχέσεις σε περισσότερους από 17.500 οφειλέτες του δημοσίου.
Δημοσίευση: Απριλίου 29, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τουλάχιστον 700 κατασχέσεις την ημέρα από την εφορία"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator