Υπόθεση Novartis: Στο τέλος πάλι εμείς θα χάσουμε...

0Ποδοπατήθηκαν θεσμοί, στοχοποιήθηκαν άνθρωποι και θίχτηκαν οντότητες στη βάση αμφισβητούμενων καταθέσεων. Κι αυτό δεν το συγχωρά εύκολα η κοινή γνώμη

Ποιο είναι το βασικό ζητούμενο της κυβέρνησης με την αναμόχλευση του φακέλου Novartis; Να προκαλέσει τριγμούς στα κόμματα της αντιπολίτευσης, επιδιώκοντας τη διείσδυση και στο τέλος τη διάλυσή τους. Επιδιώκοντας στην πραγματικότητα την πλήρη επικράτησή του, μέσα σε ένα καθεστώς πλήρους αποσύνθεσης του υφιστάμενου πολιτικού συστήματος.

Για το σκοπό αυτό φαίνεται ότι επιστράτευσε όλα τα μέσα. Από κάποια στιγμή και μετά άγαρμπα. Ετσι, η παρουσία του υπουργού Τύπου στον Αρειο Πάγο λίγο πριν «σκάσει» η είδηση, η ενημέρωση του Μαξίμου για το φάκελο της δικογραφίας από τους συναρμόδιους υπουργούς πριν καν δημοσιοποιηθεί και η γενικότερη διαχείριση του όλα τα τελευταία εικοσιτετράωρα από υπουργούς, υφυπουργούς, συμβούλους και κάθε λογής παρατρεχάμενους, άρχισαν να λειτουργούν ως μπούμερανγκ. Κι από προχθές το βράδυ είναι πλέον φανερό ότι ο πρωθυπουργός αναζητά έναν άλλο τρόπο χειρισμού της ιστορίας.

Γιατί ποδοπατήθηκαν θεσμοί, στοχοποιήθηκαν άνθρωποι και θίχτηκαν οντότητες στη βάση αμφισβητούμενων καταθέσεων. Κι αυτό δεν το συγχωρά εύκολα η κοινή γνώμη. Ειδικά όταν βλέπει, ακούει και διαβάζει ότι οι τρεις προστατευμένοι μάρτυρες, που «έδωσαν» τα πάντα, δεν είναι τελικώς και τόσο αντικειμενικοί, όσο παρουσιάζονταν αρχικά, αλλά απλώς αληθοφανείς. Και κάπου εκεί τα ερωτήματα άρχισαν να πληθαίνουν. Το ίδιο και η αμφισβήτηση. Και οι απορίες άρχισαν να γίνονται «βουνό». Το οποίο τώρα απειλεί να πλακώσει όλους όσοι στήριξαν αυτό το εγχείρημα από το ξεκίνημα του.

Το χειρότερο; Είναι πολύ πιθανό στο τέλος της ημέρας, μαζί μ' αυτούς που θα αποδειχθεί ότι αδίκως σπιλώθηκαν από αυτή την ιστορία και αθωωθούν, να τη γλυτώσουν και εκείνοι που αποδεδειγμένα αναμείχθηκαν στο σκάνδαλο της Novartis. Γιατί σκάνδαλο υπάρχει, αφού και γιατροί λαδώθηκαν και φαρμακοποιοί τα πήραν και διάφοροι παρατρεχάμενοι κέρδισαν. Σε βάρος όλων ημών των υπολοίπων. Κι αυτό θα είναι ακόμα πιο άδικο.

Τειρεσίας
Voria
Δημοσίευση: Μαρτίου 11, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Υπόθεση Novartis: Στο τέλος πάλι εμείς θα χάσουμε..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator