Οι τρεις ομάδες που σπάνε την Αθήνα

0



Περίπου 150 άτομα από τον σκληρό πυρήνα του αναρχικού μπλοκ μετείχαν στις καταδρομικές επιθέσεις της τελευταίας εβδομάδας, με αφορμή την υπόθεση του Κ. Γιαγτζόγλου. Πρόκειται για μέλη τριών ομάδων του αντιεξουσιαστικού χώρου, που τα τελευταία χρόνια έχουν απασχολήσει την Κρατική Ασφάλεια και την Αντιτρομοκρατική.

Είχαν έρθει σε ρήξη μεταξύ τους, με αφορμή την κατάληψη του Πολυτεχνείου και τη ματαίωση των εκδηλώσεων για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου. Ωστόσο, οι «δράσεις» αλληλεγγύης στον υπόδικο για τρομοκρατία Γιαγτζόγλου γεφύρωσαν τις διαφορές τους. Σύμφωνα μάλιστα με όσα αποκαλύπτουν αξιωματούχοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τα τελευταία εικοσιτετράωρα όλοι τους έδιναν το «παρών» στο κτίριο της κατειλημμένης Πρυτανείας του ΕΚΠΑ.


Μία από τις ομάδες που έδρασαν την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα έδινε το «παρών» στην κατειλημμένη Πρυτανεία του ΕΚΠΑ

• Η μία από τις ομάδες που πρωταγωνίστησαν στα γεγονότα των τελευταίων ημερών έχει ως έδρα της κατάληψη τα Εξάρχεια. Κεντρικό ρόλο στην «γκρούπα» έχει γνωστός αναρχικός, που το 2013 κατηγορήθηκε για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Τον περασμένο Νοέμβριο συνελήφθη εκ νέου με τρία ακόμα άτομα (ανάμεσά τους δύο Γερμανοί) στη διάρκεια επιχείρησης της Κρατικής Ασφάλειας για την εκκένωση της κατάληψης, στην οδό Καλλιδρομίου. Εις βάρος τους ασκήθηκαν κακουργηματικές διώξεις για κατοχή εκρηκτικών, καθώς στο διώροφο βρέθηκαν μεταξύ άλλων και αυτοσχέδιες βόμβες. Μετά την απολογία τους στον ανακριτή ωστόσο, αφέθηκαν ελεύθεροι και λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα επανακατέλαβαν το ακίνητο της οδού Καλλιδρομίου 74.

• Η δεύτερη ομάδα που στη διάρκεια της εβδομάδας έδινε το «παρών» στην κατειλημμένη Πρυτανεία και μετείχε στις επιθέσεις στο κέντρο της Αθήνας φέρεται να ελέγχεται από 27χρονο αναρχικό, γνωστό με το ψευδώνυμο «Πάντσο». Ο νεαρός, που κατέχει περίοπτη θέση στη λίστα της Κρατικής Ασφάλειας με τους 50 πλέον δραστήριους αναρχικούς, είχε συλληφθεί στα τέλη Ιουλίου από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής καθώς εις βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα για συμμετοχή σε εμπρηστικές επιθέσεις στα Εξάρχεια, το 2012. Παρότι αρχικά κρίθηκε προφυλακιστέος, μερικές ημέρες αργότερα και κατόπιν αιτήματός του είχε αφεθεί ελεύθερος. Ως απάντηση στη σύλληψη και προφυλάκισή του, αναρχικοί είχαν επιτεθεί στο σπίτι του υπουργού Αλέκου Φλαμπουράρη, στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο, ενώ είχαν συγκρουστεί με αστυνομικούς στην προσπάθειά τους να απελευθερώσουν τον 27χρονο στη διάρκεια μεταγωγής του από τη ΓΑΔΑ στο εφετείο.

• Η τρίτη ομάδα που φέρεται να διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στα γεγονότα των τελευταίων ημερών τελεί υπό τις οδηγίες ενός «βετεράνου» αναρχικού από το περιβάλλον του καταδικασμένου για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» Νίκου Μαζιώτη. Τον Σεπτέμβριο του 2016, είχε συλληφθεί για την κατάληψη στα γραφεία της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης στο Κολωνάκι. Για συμμετοχή στην ίδια «δράση» είχε συλληφθεί και η σύντροφος καταδικασμένου μέλους της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Η νεαρή το 2015 είχε προφυλακιστεί κατηγορούμενη για τρομοκρατία και αποφυλακίστηκε ύστερα από απεργία πείνας 18 ημερών. Την Πέμπτη ήταν μεταξύ των 15 αναρχικών που προσήχθησαν έξω από το σπίτι του γενικού γραμματέα Σωφρονιστικής Πολιτικής Ευτύχη Φυτράκη, στο Π. Φάληρο.

Από το κύμα επιθέσεων με επίκεντρο τον Κ. Γιαγτζόγλου αποστασιοποιήθηκε η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας».

Επίθεση με χειροβομβίδα τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας, 30 μέτρα μακριά από το αστυνομικό τμήμα της Καισαριανής.

Καθημερινή
Δημοσίευση: Μαρτίου 27, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Οι τρεις ομάδες που σπάνε την Αθήνα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator