ΝΕΜΕΑ: ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΤΟΝ ΕΙΚΟΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΙΩΝΑ

0
Εάν αποσυνδέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι και ένα καράβι. Που σημαίνει; με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις»
Οδυσσέας Ελύτης
Η Νεμέα Η μεγαλύτερη ενιαία αμπελοοινική ζώνη των Βαλκανίων, με τα 30.000 στρέμματα αμπελιών και τα 30 οινοποιεία Παράγει περίπου το 30% της συνολικής οινικής παραγωγής κρασιών ΟΠΑΠ της χώρας μας.
Η βασική οινοποιήσιμη ποικιλία που καλλιεργείται είναι το Αγιωργήτικο ή Μαύρο που δίνει τον οίνο Ονομασίας Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας (ΟΠΑΠ) Νεμέας.

Η ποικιλία «Αγιωργίτικο», μια από τις πιο πλούσιες σε χρώμα ελληνικές ποικιλίες, στο «φυσικό» της περιβάλλον, την περιοχή της Νεμέας, όπου ο μύθος συναντάει την ιστορία και η παράδοση τις «ανακαλύψεις» των ανήσυχων οινοποιών.

Αυτή είναι η πραγματικότητα για την αγαπημένη μας γενέθλια γη.
Οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών,οφείλουν να αναδείξουν στην αρχή αυτού του ιστορικού κύκλου τα αιτήματα της αισθητικής, της ποιότητας ζωής, του περιβάλλοντος, του τοπίου, των προϊόντων.
Να ανοίξουν την αγορά του λόγου σε όλα τα αγροτικά δημοτικά διαμερίσματα και να συνομιλήσουν με τους κατοίκους για την οικονομία της υπαίθρου, την αγροτική οικονομία, τον αγροτουρισμό, τη τοπική γαστρονομία, τα τοπικά, τυπικά προϊόντα.

Να μιλήσουν για το μέλλον του νέου αγροτοδιατροφικού μοντέλου ανάπτυξης, βιωσιμότητας και οικονομικής αυτοδυναμίας, στο δήμο μας.

Να αναδείξουν τον αγρότη καλλιεργητή, που δεν περιορίζεται μόνο στις αγροτικές και γεωργικές δραστηριότητες, αλλά διαχειρίζεται ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα.

Βρισκόμαστε στην αρχή ενός νέου ιστορικού κύκλου, ενός νέου ιστορικού στόχου για τις τοπικές κοινωνίες, την αυτόνομη τοπική οικονομία.

Παπαντωνίου Ντίνος
Δημοσίευση: Μαρτίου 30, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΝΕΜΕΑ: ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΤΟΝ ΕΙΚΟΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΙΩΝΑ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator