Εμείς, ο ετερόκλητος όχλος

0



Ο Τσίπρας, αναλαμβάνοντας ρόλο συνηγόρου της σκοπιανής, τσιρκολανικής Μπανανίας, χαρακτήρισε «ετερόκλητο όχλο» όσους διαδήλωσαν υπέρ της Μακεδονίας

H προχθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού καταργεί τον ρόλο της αντιπολίτευσης. Το απόσπασμα όπου μιλά για το Μακεδονικό είναι τόσο χρωματισμένο από έπαρση και προωθεί με τόσο επιθετικό τρόπο τον ακρότατο ενδοτισμό, ώστε μπορεί να αποτελέσει αυτόνομο τηλεοπτικό σποτ κάθε αντιπολιτευόμενου κόμματος.

«Θα ήθελα να αναρωτηθώ: Ποιο ήταν το μήνυμα αυτής της διαδήλωσης; [...] Μήπως το μήνυμα ήταν, όπως είπαν και πολλοί εκ των ομιλητών, “μη δώσετε το όνομα Μακεδονία”; Αν αυτό είναι το αίτημα, δεν είναι να κρίνουμε αν είναι λάθος ή σωστό, γιατί πριν κρίνουμε αν είναι λάθος ή σωστό πρέπει να πούμε την αλήθεια: ότι είναι εκτός πλαισίου πραγματικότητας». Σχόλιο: Είναι ο πρώτος πρωθυπουργός της Ελλάδας που θεωρεί και διαλαλεί ότι είναι εκτός πραγματικότητας το να αξιώνει ο πολίτης να μη δοθούν τα όσια και τα ιερά στους ιστορικούς πορτοφολάδες των Σκοπίων!
Μόνη πραγματικότητα για τον Τσίπρα, η εκχώρηση του ονόματος.
Φυσικά, αγνοεί μια πτυχή της πραγματικότητας που μιλά για λαϊκή κυριαρχία και για το δικαίωμα των Ελλήνων να αλλάζουν κυβέρνηση, αν κρίνουν ότι η υπάρχουσα είναι τόσο ανήμπορη, ώστε θεωρεί δεδομένη την ήττα από ένα ετοιμοθάνατο κρατίδιο.

Και ο Τσίπρας συνέχισε αναμασώντας μια καραμέλα σκοπιανής παραγωγής:

«Το όνομα “Μακεδονία” η Ελλάδα το έχει αποδεχθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια. [...] Το έχει αποδεχθεί και στο “ΠΓΔΜ”. Τι είναι αυτό το “Μ”;» Σχόλιο: Η Ελλάδα αναγνώρισε κάτι που υπήρχε και διαλύθηκε, γι' αυτό στο «ΠΓΔΜ» το «Π» σημαίνει «Πρώην». Ε, για τα βαφτίσια τού νυν έχουμε λόγο και θα τον πούμε.

Στο φινάλε, το καλύτερο:

«Μήπως ορισμένοι, γνωρίζοντας πολύ καλά τι έρχεται, έσπευσαν αίφνης να αλλάξουν τις πάγιες θέσεις τους σ' ένα εθνικό θέμα, μπας και βρουν κάλυψη στους ετερόκλητους όχλους των συλλαλητηρίων;» Σχόλιο: Αυτός ο «όχλος», κ. Τσίπρα, πληρώνει φόρους για να ταΐζει διάφορους αργόσχολους που προσλαμβάνονται... αξιοκρατικά από τις κυβερνήσεις.
Αυτός ο «όχλος» διαδήλωσε κατά εκατομμύρια υπέρ πατρίδος και δεν ράγισε ούτε τζάμι.
Οι λίγοι μπάχαλοι, που δεν τους αποκαλείτε όχλο, όταν συγκεντρώνονται καίνε την Αθήνα.

Παναγιώτης Λιάκος
Δημοκρατία
Δημοσίευση: Μαρτίου 14, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Εμείς, ο ετερόκλητος όχλος"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator