Αρχίζουν τα έργα στο Λιμάνι του Κιάτου - Πρόσω ολοταχώς για τη δημοπράτηση

0


Πρόσω ολοταχώς για τη δημοπράτηση έργων στο λιμάνι του Κιάτου

Η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων ανοίγει το δρόμο για να δημοπρατηθούν τα μεγάλα έργα τα οποία θα το μετατρέψουν σε καταφύγιο τουριστικών σκαφών, χωρίς όμως να χάσει εντελώς τον εμπορικό χαρακτήρα του

Σε αναπτυξιακό πόλο με ολοκληρωμένη διαχείριση και υποδομές που θα αποφέρει έσοδα στην τοπική κοινωνία μετατρέπεται το λιμάνι του Κιάτου. Το χρονοδιάγραμμα των έργων περιλαμβάνει δύο φάσεις: Στην Α΄ φάση των εργασιών προβλέπεται η επέκταση προσήνεμου μώλου αλιευτικού καταφυγίου κατά 40 μέτρα, και έχει προϋπολογισμό 870.000€. Στην Β΄ φάση των εργασιών θα δημιουργηθεί καταφύγιο τουριστικών σκαφών, θα κατασκευαστούν βοηθητικά κτήρια, ημιυπαίθριοι χώροι και στέγαστρα, θα διαμορφωθούν χερσαίοι χώροι, πλωτές προβλήτες και αγκυροβόλια, ενώ θα γίνουν και όλες οι απαραίτητες ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες.

Η Β΄ φάση που έχει προϋπολογισμό πάνω από 4 εκατ. € είναι και η πιο σημαντική, διότι θα μετατρέψει το λιμάνι του Κιάτου σε έναν σύγχρονο λιμένα ικανό να υποδεχθεί θαλάσσιο τουρισμό, να υποστηρίξει και να αποδώσει τα οφέλη του στην τοπική κοινωνία.

Ο θαλάσσιος τουρισμός, ο οποίος αποτελεί ένα μεγάλο τμήμα της τουριστικής βιομηχανίας, μπορεί να λειτουργήσει αλληλεπιδραστικά, ως τροφοδότης σε άλλες κατηγορίες τουρισμού στην περιοχή του δήμου Σικυωνίων, αλλά και γενικότερα της βόρειας παραλιακής Κορινθίας. Μπορεί να φέρει τον επισκέπτη σε επαφή με τα πολιτιστικά, θρησκευτικά, ιστορικά και άλλα χαρακτηριστικά του τόπου μας και να «απογειώσει» την επισκεψιμότητα και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.
Δημοσίευση: Μαρτίου 29, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αρχίζουν τα έργα στο Λιμάνι του Κιάτου - Πρόσω ολοταχώς για τη δημοπράτηση"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator