Ένα απλό ερώτημα προς κάθε πολίτη και πολιτικό αυτής της χώρας

0



     ΟΛΕΣ οι πολεμικές βιομηχανίες των ΗΠΑ, Ρωσίας, Γερμανίας, Βρετανίας, Γαλλίας, Ιταλίας πουλάνε σωρηδόν τα καλλίτερα όπλα τους στον Ερντογάν ΜΕ ΠΙΣΤΩΣΗ.
ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΕ, ΟΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ;
     Πιστεύετε, ότι είναι αφελείς και θα φάνε φέσι; ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ. Από τους υδρογονάνθρακες της Ελλάδας, του Κουρδιστάν και της Κύπρου. Ολοι βλέπουμε και συμφωνούμε για τις προθέσεις του σουλτάνου, αλλά πολλοί εθελοτυφλούν για τις προθέσεις των προμηθευτών του.
     Το ότι οι ίδιοι (οι μεγάλοι) θα έκαναν τις εξορύξεις και την εκμετάλλευση ήταν δεδομένο. Ούτως ή άλλως θα έπαιρναν την μερίδα του λέοντος, αλλά δεν τους φτάνει. Τα θέλουν όλα και θα τα πάρουν από τα όπλα που πουλάνε και στον Ερντογάν και σε εμάς. Και ότι περισσέψει θα το πάρουν από την «αναστύλωση» των καθημαγμένων από τον πόλεμο χωρών.
     Ως πότε θα στρουθοκαμηλίζουμε; Παραμυθιαζόμασταν, ότι οι υδρογονάνθρακες θα μας λύσουν το πρόβλημα, με την «λογική», ότι κάποιο κοκαλάκι θα μας αφήσουν από τον θησαυρό. Θεωρητικά κάτι θα πάρουμε και εμείς, αλλά θα τα ξοδέψουμε ΟΛΑ για τα προαναφερθέντα έξοδα. Γι αυτό δεν λογαριάζουν καθόλου τους υδρογονάνθρακες στην αποπληρωμή των χρεών μας και επιμένουν στο γδύσιμο μας από την δημόσια και ιδιωτική περιουσία μας.
     Και επειδή με τους υδρογονάνθρακες δεν θα πληρωθούν τα έξοδα του πολέμου και της αναστύλωσης μόνο για την Ελλάδα, την Κύπρο και το Κουρδιστάν, αλλά και για την ίδια την Τουρκία, αυτό σημαίνει, ΟΤΙ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΚΑΙ Η ΕΚΒΑΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ και όπως φαίνεται, ομονοούν σε αυτό ΟΛΟΙ οι μεγάλοι. [Αλλιώς θα φάνε φέσι για τα όπλα, που τους δίνουν με πίστωση.]
     Οσο για εμάς; Όπως πριν από κάθε εθνική καταστροφή, βγάζουμε ο ένας το μάτι του άλλου. Χιλιάδες χρόνια «εθνική παράδοση»… Κανείς δεν βάζει μια σταλιά νερό στο «ιδεολογικό» του κρασί. Θολωμένοι μέσα στην ιδεοληπτική μας σούρα, δεν βλέπουμε ούτε τα πιο καταφανή. Οι μεν θεωρούν εθνικισμό την άμυνα προς τους Σκοπιανούς, οι δε θεωρούν κομμουνιστοσυμμοριτισμό την αντίσταση στους πλειστηριασμούς και οι υπόλοιποι θεωρούμε «μάταιη» κάθε αντίσταση στο «αναπόφευκτο».
     Κανείς μας δεν είναι άμοιρος ευθυνών. ΠΑΝΤΩΣ ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ, αν θέλουμε να διορθώσουμε τις προσωπικές μας ευθύνες. Ο Ερντογάν δεν έχει παραλάβει ακόμα τα όπλα. ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ. Ας ξεκινήσουμε την ενότητα, που όλοι δήθεν θέλουν, με έναν στόχο που κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα διαφωνούσε. Δεν νομίζω, ότι μία τέτοια πρωτοβουλία μπορεί να κατηγορηθεί είτε για σωβινισμό, είτε για αναρχοκομμουνισμό. Αν για την Μακεδονία μαζεύτηκαν ένα εκατομμύριο άνθρωποι, για τον αφοπλισμό του Ερντογάν πρέπει να μαζευτούν πέντε εκατομμύρια άνθρωποι (για να μην πω δέκα) σε κάθε πόλη της Ελλάδας, αλλά και σε όλη την υφήλιο, όπου ζούν Ελληνες. Ταυτόχρονα, χωρίς μακρινές μετακινήσεις διαδηλωτών.
     Ας διατρανώσουμε σε όλη την οικουμένη, ότι το καρτέλ των όπλων των δήθεν πολιτισμένων χωρών εξοπλίζει τον μεγαλύτερο από όλους τους προηγούμενους χασάπηδες, που είχε εξοπλίσει μέχρι τώρα. Δεν νομίζω, ότι δεν θα ακούσει κανείς την κραυγή σύσσωμου του έθνους. Αντίθετα, θα είναι μία καλή αρχή, για να θέσουμε ξανά όλα τα δίκαια αιτήματα μας προς την διεθνή κοινότητα.
     Ακόμα κι αν δεν καταφέρουμε, να ακυρώσουμε τις παραγγελίες των όπλων, θα βγούμε από την θέση του κατηγορούμενου, που βρισκόμαστε διαρκώς οκτώ εννέα χρόνια τώρα. Επίσης θα δώσουμε μήνυμα ενότητας προς τον Ερντογάν, που τρίβει τα χέρια του με την φαγωμάρα μας, αλλά και στους πάρα πολλούς άλλους που κάνουν το ίδιο. Τέλος θα δώσουμε μήνυμα στο καρτέλ των όπλων, ότι θα τα χάσουν τα λεφτά τους, γιατί αν είμαστε ενωμένοι, οι Τούρκοι θα χάσουν τον πόλεμο και δεν θα πάρουν τίποτα από τους υδρογονάνθρακες, αλλά ούτε και εμείς θα πληρώσουμε, γιατί δεν θα χύσουμε το αίμα μας για να τα κονομήσουν αυτοί.
     Δεν ξέρω, αν έτσι θα μπορούσαμε, να αποφύγουμε τον πόλεμο, ούτε λέω, να επαναπαυθούμε σε αυτήν την ειρηνική εκστρατεία. Αλλά ακόμα και αν το μόνο αποτέλεσμα, είναι η συμπάθεια της διεθνούς κοινής γνώμης, αξίζει τον κόπο. Ούτε οι πιο σκληροί δικτάτορες δεν την αγνοούν· θα το κάνουμε εμείς, που καίγεται η γούνα μας;
     Βέβαια οι έμποροι του πολέμου είναι και αδίστακτοι και πονηροί. Είναι πολύ πιθανόν να συστήσουν στον Ερντογάν να κατεβάσει τους τόνους, προκειμένου να αποφύγει το εμπάργκο. Ακόμα κι έτσι αξίζει τον κόπο αυτή η κινητοποίηση. Πρώτα απ όλα θα ελευθερωθούν από το Εξπρές του Μεσονυκτίου οι δύο στρατιωτικοί μας. Δεύτερον· θα διασωθεί ο τουρισμός των νησιών για λίγα ακόμα χρόνια. Τρίτον· πιθανόν να αναχαιτιστεί και το κύμα των μεταναστών στα πλαίσια κάποιας περιόδου «καλής θέλησης». Αυτά τα πιθανά οφέλη δεν πρέπει να γίνουν στάχτη στα μάτια μας. Το εμπάργκο όπλων πρέπει να γίνει και να παραμείνει βασικός στόχος μας.
     Ελπίζω δε, ότι μία τέτοια πρωτοβουλία, θα γινόταν αφετηρία ενός ήρεμου πανεθνικού διαλόγου χωρίς ΚΑΝΕΝΑΝ αποκλεισμό σε όλα τα επίπεδα (από την Βουλή μέχρι το καφενείο). Ολοι επαιρόμαστε για την λογική μας. Ας δώσουμε λοιπόν μια τελευταία ευκαιρία στον διάλογο· όλο και κάπου θα συμφωνήσουμε. Ακόμα και το πιο μικρό όφελος προς την κατεύθυνση της ενότητας δεν είναι ασήμαντο τούτες τις ώρες.
[Όταν μιλάω για διάλογο, δεν εννοώ αμπελοφιλοσοφίες και μεγάλα λόγια. Είναι αδύνατη η ενότητα χωρίς πραγματικά δίκαιους κανόνες. Αυτά πρέπει να συζητήσουμε.]
     Δυστυχώς, πολλοί ακόμα βαυκαλίζονται, ότι θα τα ξεπεράσουμε όλα αυτά, χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Αρκούν τα «μυαλά» μας και η «διπλωματία» μας… Μυαλά που νομίζουν, ότι τέτοια εξοπλιστική υπερπροσπάθεια γίνεται μόνο για εσωτερικές εντυπώσεις, ή απλά για να γίνει η Τουρκία περιφερειακή υπερδύναμη, χωρίς άλλες συνέπειες για τους γείτονες της!!! Μυαλά που νομίζουν, ότι οι Τούρκοι θα κάτσουν να μας βλέπουν, να «κονομάμε» από τους υδρογονάνθρακες, ενώ οι ίδιοι θα βογγάνε να ξεπληρώσουν τα όπλα, γιατί έχουμε «ισχυρή προστασία»!!!!! Τότε γιατί οι ίδιοι οι προστάτες -νταβατζήδες μας, τον φλομώνουν με όπλα, που δεν μπορεί να ξεπληρώσει, αν δεν βάλλει χέρι στους υδρογονάνθρακες; Αν είναι τόσο κιμπάρηδες και δεν τους νοιάζει να έχουν και μια χασούρα, γιατί δεν του χαρίζουν αυτά τα λεφτά με τον όρο να τα χρησιμοποιήσει οπουδήποτε αλλού εκτός από όπλα και πολέμους;
     Αυτό που με τρομάζει δεν είναι ο Ερντογάν, αλλά η ιστορία, που επαναλαμβάνεται. Τι μας πιάνει και στις κρίσιμες ώρες τα κάνουμε πάντα θάλασσα; Εχει ξανασυμβεί τόσες φορές, που μου φαίνεται «θαύμα» να αποφευχθεί τώρα. Και θα είναι πράγματι ένα ιστορικό «θαύμα», το να ξεφύγουμε από αυτές τις Συμπληγάδες. Πρέπει να πάμε κόντρα στην ιστορία μας και να καταφέρουμε το «ακατόρθωτο» (και παράλληλα τόσο απλό και εύκολο).
     Ηλθε ο καιρός να αποδείξουμε έμπρακτα, ότι αξίζουμε αυτά, που νομίζουμε ότι έχουμε, διαφορετικά θα τα χάσουμε οριστικά.
ΥΓ. Το παρόν μπορεί να δημοσιεύσει, ή να αναδημοσιεύσει ελεύθερα όποιος θέλει.
Απεστάλη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Πρόεδρο της Κύπρου, στα κόμματα και πολιτικές κ.λ.π. οργανώσεις: ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία, Χρυσή Αυγή, ΠΑΣΟΚ,  ΚΚΕ, Το Ποτάμι, ΑΝΕΛ, Ενωση Κεντρώων, ΛΑΕ, ΕΠΑΜ, Κοινωνία, Πειρατές, ΔΗΜΑΡ, Ελλάδα-άλλος δρόμος, ΔΗΣΥ(Κύπρου), ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών, Κίνημα Αλληλεγγύη, Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, ΕΛΑΜ, Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας, Κίνηση Αλληλεγγύης Πολιτών Αλεξανδρούπολης, Πολιτιστικός σύλλογος Πομάκων Ξάνθης, Ενωση πολιτιστικών φορέων νομού Θεσσαλονίκης. Καθώς επίσης και στα τηλεοπτικά κανάλια και άλλα ΜΜΕ: ΕΤ1, Alfa, antenna, art, Epsilon, skai radio, star, parakato, Ζούγκλα, Η εφημερίδα, diaforetiko, Sigmalive, Newsit, Πενταπόσταγμα, Newpost, Cretalive, newsbeast, Η Καθημερινή, Παραπολιτικά, flashnews, TVXS, Olympia gr, Κατοχικά Νέα, Νέα της Θράκης, Faros24, Gatzoli GR, thestival gr, parallaxi, triklopodia, Πρωινός Λόγος, Δημοκρατική Ρόδου, Εμπρός Λέσβου.        
Δεν απεστάλη στα κόμματα ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Δημιουργία Ξανά, ΛΑΟΣ, Πλεύση Ελευθερίας, ΔΗΚΟ(Κύπρου) κ.α. γιατί χρησιμοποιούν αποκλειστικά φόρμα επικοινωνίας και δεν μπορούσαν να ενταχθούν στην μαζική αποστολή του μέιλ. Ζητώ συγνώμη και από αυτά και από τα άλλα «μικρά» κόμματα, συλλόγους και ενώσεις, αλλά ελπίζω, ότι θα ενημερωθούν. Επίσης ζητώ συγγνώμη από τα υπόλοιπα ΜΜΕ, αλλά ισχύει πάντα η ελεύθερη αναδημοσίευση.
Δημοσίευση: Μαρτίου 14, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ένα απλό ερώτημα προς κάθε πολίτη και πολιτικό αυτής της χώρας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator