Τουρκικά άρματα πέρασαν τα σύνορα στον Έβρο στο πλαίσιο άσκησης;

0


Από Θοδωρής Δανιηλίδης



Από χθες (15/2/2018) το διαδίκτυο γέμισε με δημοσιεύματα σχετικά με μια τουρκική άσκηση στον Έβρο. Σε πολλά από αυτά τα δημοσιεύματα υπάρχει τεράστια παραπληροφόρηση όπως θα δούμε στη συνέχεια.

Μερικά παραδείγματα: newsit.gr και thestival.gr






Και τι δεν διαβάσαμε στα σχετικά δημοσιεύματα:
Τουρκική άσκηση. Οι Τούρκοι διέβησαν τον ποταμό Έβρο.
Μεγάλης κλίμακας άσκηση στον ποταμό Έβρο ή δίπλα από τον ποταμό.
Αναπτύσσεται με τανκς και πεζικό ο τουρκικός στρατός στον Έβρο.

Τι όμως έχει συμβεί πραγματικά;

Η άσκηση ήταν μια συνηθισμένη εκπαίδευση διάβασης υδάτινου κωλύματος και συμμετείχαν 197 άτομα (τάγμα Köprücü) και 61 οχήματα. Πραγματοποιήθηκε στην πόλη Kırklareli (γνωστή ως Σαράντα Εκκλησιές) που βρίσκεται περίπου 60 – 70 χιλιόμετρα ανατολικά από τα Ελληνικά σύνορα., σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εκπαιδεύσεως πλωτών μέσων (μικρή τεχνητή λίμνη), εντός τουρκικού στρατοπέδου, δηλαδή εκεί που συνηθίζουν να πραγματοποιούν αυτές τις ασκήσεις – εκπαιδεύσεις.





Με συμμετοχή τόσο μικρού αριθμού ατόμων και σε χώρο εκπαιδεύσεως εντός στρατοπέδου, είναι πιθανότερο να μιλάμε για κάποια προγραμματισμένη εκπαίδευση στα πλωτά μέσα, παρά για άσκηση και ιδιαίτερα μεγάλη. Δηλαδή ό,τι ακριβώς κάνουμε και εμείς.

Δείτε και τα βίντεο από την «άσκηση»



Οι ελληνικές ιστοσελίδες προτίμησαν να αναπαράγουν την τουρκική προπαγάνδα με πηχυαίους τίτλους και να παρουσιάσουν τρομολαγνικά την είδηση από το να την προβάλουν στην πραγματική της διάσταση. Το αποτέλεσμα με τον τρόπο που προβλήθηκε η είδηση ήταν να τρομοκρατήσουν άνευ λόγου τους πολίτες.

Έτσι με βεβαιότητα μπορούμε να αναφέρουμε ότι:
Δεν ήταν κάποια μεγάλη άσκηση.
Δεν πραγματοποιήθηκε στον ποταμό Έβρο ή κοντά σε αυτόν.
Και, δεν αναπτύσσονται τουρκικά στρατεύματα στον Έβρο.

Με δυο λόγια, κάναμε την τρίχα τριχιά γιατί η τρομολαγνία πουλάει και φέρνει επισκεψιμότητα.

ellinikahoaxes.gr
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 16, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τουρκικά άρματα πέρασαν τα σύνορα στον Έβρο στο πλαίσιο άσκησης;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator