Ο Τσίπρας και η κυβέρνηση των πλειστηριασμών

0Είναι πολύ ωραία όλα αυτά τα επαναστατικά που εκστοµίζουν ο κ. Τσίπρας και οι υπόλοιποι, όµως, δυστυχώς για τον ίδιο και την κυβέρνησή του, στις επόµενες εκλογές δεν θα κριθεί για όσα ενδεχοµένως θα υποσχεθεί, αλλά για εκείνα που υποσχέθηκε και δεν έπραξε. Ο σηµερινός πρωθυπουργός και ο συγκυβερνήτης του δεν κέρδισαν τις εκλογές για την υπερήφανη στάση που είχαν επιδείξει διαχρονικά στο ζήτηµα του Σκοπιανού και σε άλλα ανοιχτά εθνικά θέµατα, αλλά για τα ψέµατα που είπαν στον ελληνικό λαό.

Αν δεν κάνω λάθος, οι «Τσιπροκαµµένοι» είχαν υποσχεθεί ότι θα αύξαναν τον κατώτατο µισθό, θα ήταν αλληλέγγυοι προς τα περήφανα γηρατειά και δεν θα επέτρεπαν κανένα σπίτι να περάσει στα χέρια τραπεζίτη. Όλα αυτά και άλλα πολλά τα υποσχέθηκαν στον ελληνικό λαό οι σηµερινοί κυβερνώντες. Και οι πολίτες, έτοιµοι να υποδεχθούν για άλλη µία φορά το µεγάλο πολιτικό ψέµα, προτίµησαν να ψωνίσουν από το ράφι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

∆ιανύοντας αισίως τον τρίτο χρόνο της µνηµονιακής εποχής, ο κ. Τσίπρας αναζητά ένα νέο αφήγηµα, προκειµένου να εξέλθει των αδιεξόδων που δηµιουργεί η εξέλιξη των πραγµάτων. Εντελώς τυχαία, την περίοδο που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή το πολυνοµοσχέδιο, το οποίο προβλέπει µέχρι και την κατάργηση των απεργιών (σ.σ.: προσωπικά, το µέτρο µε βρίσκει απόλυτα σύµφωνο), προσπαθεί να πετάξει στην κερκίδα την µπάλα, συζητώντας για την επίλυση του Σκοπιανού, ενός θέµατος στο οποίο δεν είναι στο χέρι της ελληνικής κυβέρνησης να δώσει καµία απολύτως λύση, από τη στιγµή που η κυβέρνηση του γειτονικού κρατιδίου δεν διαθέτει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να αλλάξει το Σύνταγµα. Κατά συνέπεια, είναι προφανής ο λόγος που ανοίγει σε αυτήν τη φάση τη συγκεκριµένη συζήτηση.

Και ο κάθε πολίτης είναι εύκολο να αντιληφθεί γιατί η κυβέρνηση επικαιροποιεί τον πόλεµο µε τους διαπλεκόµενους, την ίδια στιγµή που τα έχει βρει µε όλους, κανονικά και µε τον νόµο. ∆υστυχώς, όµως, για τον κ. Τσίπρα, όλα αυτά τα έχουµε δει και κατά το παρελθόν. Κάθε φορά που ένας πρωθυπουργός βρισκόταν σε δύσκολη θέση, επεδίωκε µε διάφορους τρόπους να αλλάξει την ατζέντα, αποπροσανατολίζοντας τους «θεατές». Και πάντα η εξέλιξη της ιστορίας οδηγούσε στο ίδιο αποτέλεσµα. Ας µη γελιόµαστε…

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το 2018 έχει να αντιµετωπίσει ίσως τη δυσκολότερη πραγµατικότητα από την ηµέρα που ανέλαβε τις τύχες της χώρας. Εντός του έτους έχει δεσµευτεί να συγκεντρώσει περισσότερα από 15 δισ. ευρώ από πλειστηριασµούς. Όσο λοιπόν κι αν καθυστερεί, δεν πρόκειται να γλιτώσει από τα γεγονότα που ήδη έχουµε αρχίσει να βιώνουµε. Αντί λοιπόν να ασχολούνται µε τις διάφορες επικοινωνιακές κουταµάρες, οι «Τσιπροκαµµένοι» θα πρέπει να σκεφτούν τι θα πουν σε αυτούς που τους πίστεψαν και τους ψήφισαν, επειδή τους υπόσχονταν ότι «κανένα σπίτι δεν θα βρεθεί στα χέρια τραπεζίτη».

Α, και για έναν εξαθλιωµένο συνάνθρωπό µας που χάνει το σπίτι του δεν έχει καµία σηµασία αν ο κ. Τσίπρας θα καταφέρει να πείσει τους τραπεζίτες να πλειστηριάζουν και καµιά βίλα πλουσίου.

Παραπολιτικά
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 02, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο Τσίπρας και η κυβέρνηση των πλειστηριασμών"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator