Αγνοί διεθνιστές...

0«Ξεχασμένα» δεδομένα για το θέμα των Σκοπίων

Από τον Δημήτρη Κ. Σέργιο

Ο υπογράφων πιστεύει ότι, επειδή το 2009 δεν υπεγράφη στο Βουκουρέστι καμιά συμφωνία για το όνομα των Σκοπίων, δεν υπάρχει ζήτημα «δεσμευτικών γραμμών» για κανέναν. Οπότε, η στήλη κάνει έκκληση στην κυβέρνηση να διαπραγματευθεί εκ του μηδενός το ζήτημα. Επιπλέον, εν όψει μιας εκ του μηδενός διαπραγμάτευσης, ας μου επιτραπεί να θέσω υπόψη του κ. πρωθυπουργού και του υπουργού επί των Εξωτερικών τρία ξεχασμένα δεδομένα (υπάρχουν πολλά, μα ο χώρος μου δεν είναι απεριόριστος):

Α) Υπάρχει μελέτη του Χάρβαρντ (έτη 1967-1969) περί σχέσεων «Ελλήνων και... Μακεδόνων» (!) -«Greeks and Macedonians», E. Badian, Department of History, Harvard University, Vol. 10: «Macedonia and Greece in Late Classical and Early Hellenistic Times», Washington, National Gallery of Art-, η οποία αμφισβητεί ευθέως ότι οι Μακεδόνες είναι... Ελληνες! Το κερασάκι; Στη σχετική ιστοσελίδα οδηγεί (μην «εκραγείτε»!) διαδικτυακός σκοπιανός κόμβος, που καταφέρνει να «μπουρδουκλώνει» ολόκληρο Χάρβαρντ, απεικονίζοντας χάρτες με επιγραφές «Ενιαία Μακεδονία», που περιλαμβάνουν Χαλκιδική και Ολυμπο! Κατά τα λοιπά, τις τελευταίες ημέρες έχουν γεμίσει οι κεντρικές πόλεις της χώρας μας με αφίσες αντιεξουσιαστών (αυτοί δεν υπηρετούν καμιάς μορφής εξουσία - τα παιδάκια είναι «αγνοί διεθνιστές»!), που με χοντρά γράμματα γράφουν: «Η Μακεδονία ανήκει στις αρκούδες της»!

Β) Το 2005 σαράντα (40) Αμερικανοί βουλευτές κατέθεσαν στο Κογκρέσο σχέδιο απόφασης, το κείμενο του οποίου δημοσιεύθηκε στον ελληνικό Τύπο στις αρχές του 2006, πλήρως δικαιωτικό των εθνικών θέσεών μας στο ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων. Ανάμεσα σ’ αυτούς μετρήστε και τους πασίγνωστους Τζέσε Τζάκσον, Ρομπ Αντριους, Μπάρμπαρα Λι, Τιμ Μπίσοπ, Τζέιμς Μακ Γκόβερν, αλλά και Πάτρικ Κένεντι (γιος του δολοφονηθέντος αδελφού του προέδρου Κένεντι, Ρόμπερτ). Χαρακτηριστικό του σχεδίου των επιφανών βουλευτών ήταν ότι περιέγραφε και άλλα στοιχεία, σχετικά με προσβολές των μεταγιουγκοσλαβικών Σκοπίων κατά της χώρας μας...

Γ) Στην παλιά εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη (Mega) «Ανατροπή» ο Θ. Πάγκαλος, υποστηρίζοντας ελεεινές απόψεις του διαφημιστή Νίκου Δήμου, είχε ισχυριστεί ότι από τον Μεσαίωνα και δώθε «δεν υπάρχουν στη Βαλκανική Χερσόνησο Ελληνες»! Οπως ακριβώς σας το γράφω! Και όπως ακριβώς υποστήριζε ο Γερμανός Ιάκωβος Φίλιππος Φαλμεράγιερ τον 19ο αιώνα, τις σχετικές θεωρίες του οποίου έχουν, ως φαίνεται, καταπιεί αμάσητες όχι μόνο ξένοι αλλά και επιφανείς Νεοέλληνες πολιτικοί και διανοητές, σαν τον πολυπράγμονα Θ. Πάγκαλο και τον «χαριτωμένο» Ν. Δήμου. Σαν να έλεγε, δηλαδή, στον Γ. Πρετεντέρη: «Τι φωνάζετε εδώ ότι οι Σκοπιανοί αυτοαποκαλούνται “Μακεδόνες”; Αφού κι εμείς αποκαλούμαστε “Ελληνες” χωρίς να είμαστε».

Επιμύθιο: Γίνετε όλοι σας, αμέσως, «διεθνιστές» από... αγνό παρθένο μαλλί! Οπως είναι (εντός και εκτός Ελλάδος) πάμπολλοι καλοθελητές... μεταπράτες!

Δημοκρατία
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 24, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αγνοί διεθνιστές..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator