Ιμια γιόκ: Μέχρι χτες ήταν γκρίζα ζώνη, σήμερα είναι Τουρκικό έδαφος !!!

0



Μέχρι χτες τα Ιμια ήταν γκρίζα ζώνη. Σήμερα είναι Τουρκικό έδαφος και αυτό δεν είναι Τουρκική προπαγάνδα. Το είδαμε όλοι με τα μάτια μας. Οι Τούρκοι απαγόρεψαν στον «Ελληνα» υπουργό να μπεί στο «έδαφος τους» (δηλαδή στα χωρικά μας ύδατα) και το αγοράκι πέταξε το στεφανάκι του στην θάλασσα και όπου φύγει φύγει. Το ίδιο είχε ξανακάνει με το ελικόπτερο και κανείς δεν του είπε τίποτα… Γελοιοποιεί διαρκώς και την Ελλάδα και τους πεσόντες και παραμένει υπουργός άμυνας. Δεν φτάνει που δολοφόνησαν τους ανθρώπους, βυσσοδομούν διαρκώς στην μνήμη τους οι ξεφτίλες.

Εγώ δεν ξέρω, αν μπορούμε να τα βάλουμε με την Τουρκία, ή όχι· αυτό το ξέρει ο ίδιος καλύτερα και προφανώς εκτιμά, ότι δεν μπορούμε. Τότε γιατί ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη; Και καλά αυτός· οι αξιωματικοί του ΓΕΝ, που οργάνωσαν την «επιχείρηση» δεν ήξεραν, ότι μπορεί να συμβεί αυτό; Ένα πολεμικό πλοίο, ή δεν το στέλνεις καθόλου, ή το στέλνεις για να υπερασπιστεί τα σύνορα σου με τα όπλα του. Αν για οποιονδήποτε λόγο εκτιμάς, ότι δεν πρέπει να εμπλακείς στρατιωτικά, δεν στέλνεις πολεμικό πλοίο, για να πετάξει ένα στεφάνι. Ας πήγαινε με ένα γιώτ ο μπουλούκος, ώστε να υπάρχει δικαιολογία για την υποχώρηση. Τώρα τι να πούμε; Υπάρχει πιο επίσημος τρόπος για την αναγνώριση της Τουρκικής κυριαρχίας στα Ιμια;

Μας έδιωξαν και μας είπαν, να μην ξαναπατήσουμε, γιατί θα μας κόψουν τα πόδια κι εμείς μιλάμε απλά για «προκλήσεις»!!!!!!! Ισως πολλοί δεν έχουν καταλάβει ακόμα τις συνέπειες της συγκεκριμένης ηλιθιότητας του Καμένου (αλλά και του ΓΕΝ). Ηταν ένα ακόμα, αλλά καθοριστικό, βήμα των Τούρκων προς την κατάλυση της εδαφικής μας ακεραιότητας. Ηταν η πρώτη απώλεια εθνικού εδάφους του Ελληνικού κράτους μετά την Μικρασιατική καταστροφή. Μέχρι χτες ήταν γκρίζα ζώνη, αλλά τα πολεμικά μας τουλάχιστον δεν υποχωρούσαν απέναντι στα Τουρκικά, που παραβίαζαν τα χωρικά μας ύδατα. Αυτό θα πει «γκρίζα ζώνη». Οταν τα πολεμικά μας υποχωρούν μπροστά στις κάμερες και φεύγουν από την ζώνη αυτή μετά την προειδοποίηση των Τούρκων, αυτό λέγεται ντε φάκτο αναγνώριση της Τουρκικής κυριαρχίας.

Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών, αλλά φαντάζομαι, ότι η επόμενη κίνηση τους θα είναι, να συλλάβουν Ελληνες ψαράδες, που ψαρεύουν στα «χωρικά τους ύδατα». Αν συμβεί αυτό, τότε οι συγγενείς να τα βάλουν, όχι μόνο με την κυβέρνηση, αλλά και την Βουλή, που δεν παρέπεμψε σε Ειδικό Δικαστήριο αυτούς που παρέδωσαν αμαχητί Ελληνικά εδάφη.

Π. Ρέππας
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 02, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ιμια γιόκ: Μέχρι χτες ήταν γκρίζα ζώνη, σήμερα είναι Τουρκικό έδαφος !!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator