Η «ρετσινιά» του εθνικιστή και οι αριστερούληδες

0Του Σάκη Μουμτζή

Είναι γνωστό πως όταν κάποιος δεν διαθέτει, επί της ουσίας, επιχειρήματα καταφεύγει σε χαρακτηρισμούς.

Παλιότερα, οι αριστεροί όλους όσοι διαφωνούσαν μαζί τους τους χαρακτήριζαν ως αντιδραστικούς. Σήμερα κάποιοι τους αποκαλούν «εθνικιστές», ενώ οι πιο εκλεπτυσμένοι τους αποκαλούν «εθνολαϊκιστές».

Βέβαια, ο εθνολαϊκισμός έχει έναν πολύ συγκεκριμένο ορισμό, που δεν μπορεί να τον ξεχειλώσουμε για να χωρέσουμε όλους αυτούς με τους οποίους διαφωνούμε.

Αλλωστε, η προσωπική στάση του καθενός δεν πακετοποιείται. Δηλαδή, αυτός που είναι υπέρ του ευρώ δεν είναι υποχρεωτικά και υπέρ του σχεδίου Ανάν ή υπέρ της, πάση θυσία, λύσης του Σκοπιανού.

Η πακετοποίηση ιδεών και προσωπικοτήτων οδηγεί μετά βεβαιότητος, σε ψυχαναγκαστικές συμπεριφορές.

Ετσι, με ιδιαίτερη ευκολία βαφτίζονται «εθνικιστές» και «ακροδεξιοί» όσοι υποστηρίζουν πως το κυρίαρχο πρόβλημα με τους βόρειους γείτονες μας είναι ο αλυτρωτισμούς τους που βρίσκει την κορυφαία έκφρασή του στο Σύνταγμα τους.

Εμείς οι «εθνικιστές» υποστηρίζουμε πως αν δεν αλλάξει το Σύνταγμα τους δεν υπάρχει λύση. Ενώ η σύνθετη ονομασία θα τους αποθρασύνει περαιτέρω.

Οι αριστερούληδες τι προτείνουν; Γιατί δεν μας λένε τις θέσεις τους; Αυτή η πρόσφατη βιασύνη τους να κλείσει το Σκοπιανό πού οφείλεται;

Είναι παιδικά αφελείς όσοι αντιμετωπίζουν ένα κατ΄εξοχήν ιστορικό και πολιτικό ζήτημα, ως μια απλώς διπλωματική υπόθεση.

Μας λένε πως θα αναβαθμισθεί η θέση της πατρίδας μας. Ανοησία.

Η Ελλάδα βρίσκεται ήδη, τυπικά, στο ύψιστο επίπεδο, καθώς είναι μέλος του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Ευρωζώνης. Ουσιαστικά όμως, καμιά πτωχευμένη χώρα, δεν μπορεί να αναβαθμισθεί, αν δεν ανακάμψει οικονομικά.

Προφανώς, δεν αντιλαμβάνονται πως οι μονομερείς υποχωρήσεις δεν αποτελούν συμβιβασμό. Όταν ένας καταπατητής, οικειοθελώς ή αναγκαστικά, αποχωρεί από το οικόπεδο μας δεν θα του δώσουμε και αποζημίωση!

Μπάτσες τρώμε από την Τουρκία. Να φάμε και από την FYROM; Έλεος!

Αλλά από τους συντρόφους της ροζέ Αριστεράς τους διαφεύγει η εσωτερική πολιτική διάσταση του Σκοπιανού ζητήματος.

Δεν θέλουν ή δεν μπορούν να δουν, πως το πρόβλημα με τους γείτονες μας εργαλειοποιήθηκε πλήρως από τον ΣΥΡΙΖΑ για την παραμονή του στην εξουσία.

Ομως, ουδόλως ενδιαφέρει τον Τσίπρα και την παρέα του η επίλυση του προβλήματος, γιατί γι' αυτούς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Εδώ και είκοσι χρόνια τους αποκαλούν Μακεδόνες.

Το μόνο που ενδιαφέρει την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι καρέκλες τους. Και αυτό περνά μόνον μέσα από την αποδυνάμωση ή την διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας.

Και αν διάσπαση στην κορυφή της παράταξης ήταν δύσκολο να γίνει, ο θρυμματισμός της βάσης της ήταν προ των πυλών.

Ευτυχώς για την Νέα Δημοκρατία, η ηγεσία της έγκαιρα διέβλεψε αυτόν τον κίνδυνο και έθεσε τον πήχη στο σωστό σημείο. Χάραξε εύστοχα τις κόκκινες γραμμές της.

Προφανώς, οι ροζέ αριστερούληδες δεν αντιλαμβάνονται πως οποιαδήποτε λύση επιβληθεί ενάντια στην θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού θα οδηγήσει σε αποσταθεροποίηση όλο το πολιτικό σύστημα της πατρίδας μας.

Καρπαζιά και από τους Σκοπιανούς δεν χωνεύεται.

Εμείς πάντως οι «εθνικιστές» ή οι «Μακεδονομάχοι», όπως ειρωνικά μας αποκαλούν, έχουμε την τόλμη να προβάλλουμε τις θέσεις μας και τα επιχειρήματα μας, χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος.

Περιμένουμε, ματαίως, τις θέσεις και τα επιχειρήματα των Αναν-άδων.

Μέχρι στιγμής μόνον σκούζουν!

Σ. Μουμτζής
Liberal
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 07, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η «ρετσινιά» του εθνικιστή και οι αριστερούληδες"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator