Γκρίζες εικόνες...

0Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Αν αυτό είναι το κοντινότερο που μπορεί να φτάσει ακόμη κι ένας υπουργός Εθνικής Άμυνας στις νησίδες Ίμια για να ρίξει έστω κι ένα στεφάνι, διότι αυτές φυλάσσονται από τουρκικά σκάφη, τότε όλοι καταλαβαίνουμε πως δεν πρόκειται για ελληνική επικράτεια (αστείο), ούτε καν για "γκρίζες ζώνες" (λέμε τώρα), παρά για έμπρακτηαναγνώριση πως το συγκεκριμένο έδαφος έπαψε να είναι ελληνικό.

Για τους "υπερδημοκράτες" και λοιπούς πονηρούληδες που θέλουν να συγχέουν τα εθνικά θέματα με τον εθνικισμό, και που θα διαμαρτυρηθούν: "μα πάλι εθνικισμούς και τάχα εθνικά θέματα; Εδώ ο κόσμος πεινάει και μείς ν' ασχολούμαστε με τις ξερονησίδες;", τους δίνουμε τροφή για σκέψη:
Μήπως γι αυτό πεινάσαμε; Για να μην έχουμε το κουράγιο μπροστά στην πείνα μας να ασχοληθούμε με το πλιάτσικο της εθνικής περιουσίας, και κάποιον τυχόν διαμελισμό έστω και μικρών, απειροελάχιστων κομματιών της χώρας, που όμως θα δημιουργήσουν τετελεσμένο αμφισβήτησης και διεκδίκησης;
Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;
Και είναι ελάχιστο ή κατώτερο της πείνας μας θέμα η ελάττωση, η όποια ελάττωση του εθνικού μας χώρου;
Τόση πιά διαστρέβλωση της αλήθειας απ' αυτούς που κόπτονται για την αλήθεια, την δημοκρατία, την ελευθερία;
Ή μήπως όλοι εκείνοι οι πρόγονοί μας (κι οι πρόγονοι αυτών που τώρα όλα αυτά τα θεωρούν εθνικισμούς) που θυσίασαν για την ανεξαρτησία αυτής της γης τον εαυτό τους, τα παιδιά τους, κι ό,τι κι αν είχαν, ήταν όλοι χορτάτοι;
Πεινασμένοι οι περισσότεροι αγωνίστηκαν για όλο αυτό που εμείς σήμερα (κάποιοι από εμάς) θεωρούμε ελάχιστο ή εθνικιστικό θέμα.

Με την ανοχή και την συνέργεια των προδοτών των μνημονιακών κυβερνήσεων έχουμε ήδη χάσει σαν χώρα την ανεξαρτησία, το αυτοδιοίκητό μας.
Πώς περιμένουμε να ανακάμψουμε και να ανακτήσουμε όλα εκείνα που οι "σύμμαχοι" και οι ευρωπαίοι "Εταίροι" δόλια μας υπεξαίρεσαν, μας λήστεψαν, αν μειωθεί ο ζωτικός μας χώρος, αν αμφισβητηθεί η επικράτειά μας;

Και στο κάτω-κάτω γιατί να μειωθεί η ελληνική επικράτεια έστω και κατά ένα τετραγωνικό εκατοστό;
Έγινε μήπως κάποιος πόλεμος και τον χάσαμε; Προκαλέσαμε κανέναν;
Επειδή σαν λαός και σαν κοινωνία παίξαμε (μας βάλαν να παίξουμε) τον ρόλο της Ιφιγένειας για να σωθούν οι τράπεζες και να επιβιώσει το πολιτικό σύστημα των απατεώνων εσωτερικού και εξωτερικού, πρέπει κι από πάνω να μειωθεί ή να αμφισβητηθεί το έδαφος της χώρας;
Ας μειωθεί το έδαφος άλλης χώρας. Γιατί της δικής μας δηλαδή; Ειναι λογική αυτή;
Πρέπει η ένδεια και η πείνα να χρησιμοποιηθεί σαν άλλοθι ακινησίας και ανοχής από τους "υπερδημοκράταρους", που τελικά παίζουν τον ρόλο της πέμπτης φάλαγγας του συστήματος;

Να λοιπόν που γι αυτό που φωνάζουμε τόσα χρόνια το βρίσκουμε μπροστά μας:
Πολύ κακώς έκανε ο λαός τόσα χρόνια που ανέχθηκε την πείνα του και δεν ξεσηκώθηκε εναντίον των τυχοδιωκτών κι απατεώνων, δίνοντας τώρα το δικαίωμα στους πονηρούληδες να βαφτίζουν τον λαό "παραπλανημένο απ' τους εθνικιστές", γιατί αποφάσισε επί τέλους να ξεσηκωθεί με ΑΦΟΡΜΗ τα εθνικά θέματα, στην πραγματικότητα όμως έχοντας στο μυαλό την κοροϊδία και την προδοσία όλων αυτών των μνημονιακών χρόνων.

Κοροϊδία και προδοσία που τώρα κορυφώνεται παραδίνοντας όχι μόνον εργασιακά διακιώματα, νομοθετική ανεξαρτησία, θεσμούς και ιδέες, αλλά και την ίδια την εδαφική ακεραιότητα.

Η σύγχρονη ιστορία του ελληνικού κράτους συνεχίζει να γράφεται, όχι με "γκρίζες" σελίδες και περιοχές, αλλά με κατάμαυρες!...

Υ.Γ. Κι αν ο "στρατηγός άνεμος" μπορεί να πήρε την σημαία από τα Ίμια όπως αποφάνθηκαν οι προηγούμενοι προδότες, τούτοι οι σημερινοί ελπίζουν πως η "αρχιστράτηγος θάλασσα" με το κύμα της θα φέρει κοντά στις νησίδες το στεφάνι που η δειλία και η λατρεία τους για καρέκλες κι εξουσία το πέταξαν ορφανό, μακριά.

Σημείωση: Στην φωτογραφία τα Ίμια αχνοφαίνονται στο πάνω αριστερό μέρος, πίσω απ' το λευκό σκάφος του τουρκικού λιμενικού που τα φρουρεί.

Ουδέν Σχόλιον
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 23, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Γκρίζες εικόνες..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator