Σύνθετη ονομασία με… μνημονιακό προσδιορισμό

0Tου Γιώργου Τζεδάκι

Η Μακεδονία είναι ελληνική. Τι γίνεται, όμως, με την Ελλάδα που δεν είναι, πλέον, ελληνική; Και γι’ αυτό το εθνικό θέμα, μάλλον, δεν πρόκειται να δούμε κάποιο συλλαλητήριο. Προφανώς δεν προβλέπεται από τα μνημόνια…

Αποτελεί, αν μη τι άλλο, ειρωνεία να βροντοφωνάζουμε για το όνομα της Μακεδονίας που σφετερίζονται τα Σκόπια και να σιωπούμε για την ίδια την Ελλάδα που ξεπουλάμε! Ζούμε σε μία χώρα που αποτελεί προτεκτοράτο δανειστών και αντί να αγωνιστούμε για να ξαναγίνουμε κυρίαρχο κράτος, διαδηλώνουμε ενάντια σε ένα άλλο προτεκτοράτο.

Έχουμε μία ψευδεπίγραφη δημοκρατία και αντί να παλέψουμε για τα χαμένα συνταγματικά μας δικαιώματα, ζητάμε την αλλαγή του Συντάγματος μιας άλλης χώρας.

Καταγγέλλουμε το πώς ονομάζεται ένα ξένο αεροδρόμιο και αδιαφορούμε για τα δικά μας αεροδρόμια που δεν μας ανήκουν πια.

Τα μνημόνια μας έχουν στερήσει μια αξιοπρεπή ζωή κι εμείς αντί να γίνουμε μνημονιομάχοι, μασκαρευόμαστε τους μακεδονομάχους.

Το μόνο που δεν μας πήραν είναι το όνομα της χώρας μας (πιθανόν δεν θα το χρειάζονταν, γι’ αυτό…) κι εμείς βγαίνουμε στο δρόμο για το όνομα της Μακεδονίας. Ναι, η Μακεδονία είναι ελληνική (ιστορικά, όχι γεωγραφικά), αλλά τι να το κάνουμε το όνομά της όταν έχουμε χάσει την ίδια την πατρίδα μας;

Διότι, ό,τι κι αν θέλουμε να πιστεύουμε ή ό,τι κι αν θέλουν να πιστεύουμε, η Ελλάδα δεν ανήκει πια στους Έλληνες. Και το χειρότερο είναι ότι δεν κάνουμε απολύτως τίποτα για να ανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία.

Καλό και άγιο, λοιπόν, το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, αλλά περιττό όταν από την Ελλάδα μας έχει μείνει μόνο το όνομα!

SLPress
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 27, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Σύνθετη ονομασία με… μνημονιακό προσδιορισμό"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator