Δέδες και Γκιώνης φέρνουν τον Προαστιακό στο Λουτράκι

0

Ύστερα από επανειλημμένες συναντήσεις του Δημάρχου Γιώργου Αλκ. Γκιώνη με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Θάνο Βούρδα και τους Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Μαρία Θελερίτη, Γιώργο Τσόγκα και Γιώργο Ψυχογιό ανακοινώθηκε σε κοινή συνέντευξη Τύπου η έλευση του Προαστιακού σιδηροδρόμου με ηλεκτροκινούμενη σιδηροδρομική γραμμή στο Λουτράκι.

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες αναφέρθηκε στην ένταξη του έργου έλευσης του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο Λουτράκι, ποσού 15.000.000,00€ στο Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ.Γ., με την εξεύρεση πόρων και τη δέσμευση του ποσού από το Υπουργείο Ανάπτυξης ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες υλοποίησης του έργου. Αναλυτικότερα, το έργο αφορά σε μετατροπή της υφιστάμενης μονής μετρικής γραμμής Ισθμού – Λουτρακίου σε κανονικού εύρους ηλεκτροκινούμενη γραμμή και την τελική σύνδεσή της με την υπάρχουσα γραμμή που λειτουργεί μεταξύ Κιάτου – Αεροδρομίου. Το έργο περιλαμβάνει επίσης, την ανακαίνιση του σιδηροδρομικού σταθμού Ισθμού και τη δημιουργία χώρου στάθμευσης, την κατασκευή αποβάθρων και δύο σιδηροδρομικών στάσεων: Καζίνο (Μηχανικού) και Λουτρακίου.

Ακολούθησε εκτενής αναφορά από τον Γιώργο Δέδε σε μια δέσμη αναπτυξιακών παρεμβάσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη για τον Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων όπως:

· το βαρύνουσας σημασίας για την ασφάλεια των πολιτών έργο αντιπλημμυρικής προστασίας Λουτρακίου ποσού 20.000.000,00€,

· τη συντήρηση του οδικού δικτύου αρμοδιότητας Δήμου με τη δέσμευση ποσού 750.000,00€,

· έργα αντιμετώπισης κατολισθήσεων στην περιοχή Καταρράκτες Λουτρακίου ποσού 1.600.000,00€ και

· την εκπόνηση μελέτης διάβρωσης ακτών του Κορινθιακού με ένταξη και της περιοχής του Σχίνου - ύστερα από πιέσεις της Δημοτικής Αρχής Γεωργίου Αλκ. Γκιώνη - συνολικού ποσού 4.200.00,00€.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Θάνος Βούρδας παρουσίασε αναλυτικά τα χρονοδιαγράμματα εργασιών που οδήγησαν στις διαδικασίες ωρίμανσης του έργου του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, με την τελική έγκριση των τευχών δημοπράτησης στις 16 Ιανουαρίου 2018. Τις επόμενες ημέρες αναμένουμε την έγκριση διενέργειας διαγωνισμού και την έκδοση ανακοίνωσης στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου να ανέρχεται σε 18 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης ευχαρίστησε από την πλευρά του τους δύο Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου και τους τρεις Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ νομού Κορινθίας για την παρουσία τους στον Δήμο, την αμέριστη συμβολή τους στο έργο του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο Λουτράκι αλλά και για τις ουσιαστικές παρεμβάσεις σε έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα που αναβαθμίζουν τον Δήμο μας και βελτιώνουν την καθημερινότητα των δημοτών μας.
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 03, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δέδες και Γκιώνης φέρνουν τον Προαστιακό στο Λουτράκι"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator