Ένα «ρεκόρ» και τα μέζεα του Ζουράρι

0Οι άνθρωποι που εξελέγησαν για να επαναφέρουν τον κατώτατο μισθό στα 751 πανηγυρίζουν επειδή οι μισές και πλέον νέες θέσεις εργασίας είναι για μισή δουλειά και με εξευτελιστικές αμοιβές

Γράφει ο Γιώργος Καρελιάς

Την ημέρα που σε όλα τα μέσα ενημέρωσης κυριαρχούσε η Ζουραριάδα, ανακοινώθηκαν ορισμένα στοιχεία για την αγορά εργασίας. Οπως ήταν φυσικό, τα έφαγε η μαρμάγκα. Πόσοι να ενδιαφερθούν για τέτοια θέματα, όταν κυριαρχούν τα… μέζεα ενός τύπου που ψοφάει για επίδειξη και προβολή και στο τέλος καταντάει επιδειξιομανής;

Τι λένε, λοιπόν, αυτά τα στοιχεία, τα οποία είναι επίσημα και, επομένως, δεν επιδέχονται αμφισβήτηση; Λένε:

Πρώτον, ότι το 2017 είχαμε «ρεκόρ προσλήψεων», άρα τη σκίσαμε την ανεργία (την έσκισε, δηλαδή, η αριστερή μας κυβέρνηση). Αυτή είναι η προπαγανδιστική πλευρά του θέματος, όπως την μεταδίδουν τα κρατικά (κυβερνητικά) μέσα ενημέρωσης (εδώ).

Δεύτερον, ότι αυτή είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι σκληρή. Την ζουν όσοι βλέπουν τι γίνεται στην πιάτσα και, πρωτίστως, όσοι έχουν παιδιά σε παραγωγική ηλικία, που αναζητούν εργασία. Περισσότερες από τις μισές αυτές νέες θέσεις εργασίας είναι μερικής απασχόλησης ή για εκ περιτροπής εργασία (εδώ). Δηλαδή, οι νέοι-κατά τεκμήριο- προσλαμβανόμενοι(αν δεν είναι νέοι, δηλαδή αν έχουν οικογενειακές υποχρεώσεις, τα πράγματα είναι χειρότερα) δουλεύουν είτε μερικές ώρες την ημέρα είτε μερικές ημέρες την εβδομάδα. Ετσι μειώνεται η ανεργία.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Οτι ουσιαστικά δουλεύουν για ένα χαρτζιλίκι, με το οποίο δεν μπορούν να ζήσουν και δεν μπορούν να προγραμματίσουν τίποτα στη ζωή τους. Ιδού γιατί: ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα είναι 586 ευρώ για όσους είναι άνω των 25 ετών και για τους άλλους 511 ευρώ. Οσοι δουλεύουν εκ περιτροπής ή με μερική απασχόληση, θα παίρνουν από 100 ευρώ (ναι, υπάρχουν και τέτοιοι «μισθοί πλέον) μέχρι και (στην καλή περίπτωση) 400 ευρώ. Οι άνθρωποι αυτοί, δηλαδή, θα μπορούν να πληρώνουν τα εισιτήριά τους, το λογαριασμό του κινητού τους, άντε και μέρος του φαγητού τους. Ούτε κουβέντα για ενοίκιο κτλ.

Ομως, κατά τους κυβερνητικούς προπαγανδιστές προέχει το «ρεκόρ προσλήψεων». Οι άνθρωποι που εξελέγησαν υποσχόμενοι να επαναφέρουν τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, πανηγυρίζουν επειδή οι μισές και πλέον νέες θέσεις εργασίας «προσφέρουν» μισή δουλειά και μισό μισθό, αν και όταν καταβάλλεται κι αυτός.

Αυτές είναι «λεπτομέρειες» που χάνονται πότε κάτω από τους «ηρωϊσμούς» του νεομακεδονομάχου Καμμένου, πότε κάτω από τα φεισμπουκικά ανδραγαθήματα του Πολάκη και, τώρα, κάτω από στεατοπυγικό υποσύστημα του Ζουράρι.

Με τις υγείες μας…

Protagon
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 01, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ένα «ρεκόρ» και τα μέζεα του Ζουράρι"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator