Στρατόπεδα συγκέντρωσης...

0




Γράφαμε πριν από μερικές ημέρες για το «βρόμικο μυστικό της Ευρώπης και την ντροπή της Ελλάδας» αναφερόμενοι στο προσφυγικό, στη Μόρια, στην ανικανότητα και αναλγησία της κυβέρνησης.

Πριν περάσουν λίγα εικοσιτετράωρα και το προσφυγικό – μεταναστευτικό μπαίνει ξανά στη ζωή μας γιατί φαίνεται ότι το είχαμε ξεχάσει. Ή καλύτερα το βάλαμε κάτω από το χαλί, το κρύψαμε στη ντουλάπα για να μην έχουμε να λέμε ότι η αθλιότητα της κυβέρνησης και η ανικανότητα συγκεκριμένων προσώπων έχουν φέρει τη χώρα ξανά σε αδιέξοδο.

Την ώρα που ο ΟΗΕ προειδοποιεί για νέο κύμα προσφύγων από τη Συρία οι Ευρωπαίοι κλείνουν τα σύνορά τους, υψώνουν τείχη και ουσιαστικά φτιάχνουν στην Ελλάδα και την Ιταλία «νησιά Έλις».

Το επόμενο διάστημα, ειδικά από τη στιγμή που η Τουρκία θα πάρει… ανάποδες και θα ανοίξει τα σύνορά της, τότε θα γίνει μια πλημμύρα που δεν έχουμε ξαναδεί. Και η χώρα μας μαζί με την Ιταλία θα μετατραπούν σε ατέλειωτα στρατόπεδα συγκέντρωσης, χωρίς μάλιστα ελπίδα να αλλάξει κάτι τα επόμενα χρόνια.

Η πρόταση Τουσκ και η επιστολή του στους ευρωπαίους ηγέτες ενόψει της Συνόδου Κορυφής, προκαλεί τρόμο. Αν καταργηθούν οι ποσοστώσεις τότε όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες θα μένουν στις χώρες εισόδου και δεν πρόκειται να μετακινούνται στην Ευρώπη. Όχι μόνο σε Τσεχία ή Πολωνία ή τις χώρες Βίζεγκραντ που έτσι κι αλλιώς ουρλιάζουν απλά για να ακούγονται, χώρες όπως η Γερμανία ή η Γαλλία που δέχονται χιλιάδες ξένους κάθε χρόνο, θα σταματήσουν να απορροφούν μέρος των μεταναστών που φτάνουν από τα τουρκικά παράλια κι όχι μόνο.

Και το ερώτημα είναι αν ο Τσίπρας έχει το σθένος να τα τινάξει όλα στον αέρα στη Σύνοδο Κορυφής. Αν έχει τη δύναμη και τη θέληση να μπλοκάρει οποιαδήποτε απόφαση που θα προκαλεί απίστευτες καταστάσεις για την Ελλάδα. Αν θα θέσει ακόμη και βέτο σε προτάσεις αντίστοιχες με του Ντ. Τουσκ αλλά και αν θα πάρει πρωτοβουλίες ώστε να αλλάξει η κατάσταση. Για παράδειγμα χάνει ή όχι κονδύλια η Ελλάδα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για το προσφυγικό; Επίσης, οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης σε ορισμένους καταυλισμούς άραγε θα συνεχιστούν, άραγε είναι ευχαριστημένη η αριστερή κυβέρνηση;

Με το να τα ρίχνει στην τοπική αυτοδιοίκηση και να μην κοιτάζει τα λάθη της το μόνο που κάνει είναι να εκνευρίζει τους ντόπιους που ζουν απίστευτα σκηνικά καθημερινά. Από τη μια φιλοξενούν χιλιάδες ξένους κι από την άλλη τους χαρακτηρίζουν και ρατσιστές.

Άραγε η κυβέρνηση έχει τα κότσια να στείλει στη Δικαιοσύνη όλο αυτό το κύκλωμα των λαμόγιων που ασχολούνται με τη σίτιση και γενικά τις συνθήκες διαμονής; Γιατί φαίνεται ότι εκεί βγαίνουν πολλά λεφτά και κάποιοι κάνουν περιουσίες, προφανώς με κυβερνητικές πλάτες.

Όμως, το μείζον πρόβλημα για την πατρίδα είναι πώς θα διαχειριστούμε συνολικά το πρόβλημα. Αν για 50-60 χιλιάδες ξένους έχουμε διαλύσει τοπικές κοινωνίες και θα πεθάνουν άνθρωποι, φανταστείτε τι έχει να γίνει με άλλους τόσους.

Κι εν πάση περιπτώσει κάποτε και αυτή η κυβέρνηση που έβλεπε τους μετανάστες να λιάζονται πρέπει να λειτουργήσει πατριωτικά. Εκτός κι αν η «εύκολη» συμφωνία με τους δανειστές για την οικονομία είναι μέρος των ανταλλαγμάτων για να κρατήσουμε στη χώρα μας χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες.

Δημοσίευση: Ιανουαρίου 02, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Στρατόπεδα συγκέντρωσης..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator