Πρώτη Φορά Χανούμισσες

0



Του Θανάση Χειμωνά

Όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης έχουν κάνει λάθη. Πολλά. Υπήρξαν φορές που ο μέσος σκεπτόμενος Έλληνας (δε μιλάω για τους οπαδούς) ένιωσε απογοητευμένος, προδομένος. Η κίνηση ωστόσο της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να προσβάλλει την απόφαση με την οποία χορηγήθηκε άσυλο από την ανεξάρτητη επιτροπή ασύλου σε έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς προκαλεί ένα πρωτοφανές συναίσθημα ντροπής σε κάθε δημοκρατικό πολίτη αυτής της χώρας.

Είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις το χειρότερο… Η εμμονή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να αποδοκιμάζουν εμπράκτως τη Δικαιοσύνη κάθε φορά που βγαίνει μια απόφαση που δεν ικανοποιεί τα εθνοσοσιαλιστικά ένστικτά τους. Η συνεχής επίδειξη δουλοπρέπειας στον Tayyip Erdogan -όσο και αν ο τελευταίος, είναι προφανές, αποτελεί ίνδαλμα του Αλέξη Τσίπρα λόγω του ανελεύθερου τρόπου που κυβερνά τη χώρα του αν και εκλεγμένος δημοκρατικά.

Από την πρώτη στιγμή που οι οκτώ αξιωματικοί πάτησαν το πόδι τους σε ελληνικό έδαφος, προσπαθώντας να ξεφύγουν από τα πογκρόμ του «Σουλτάνου» η ελληνική κυβέρνηση έψαχνε τρόπο να τους ξεφορτωθεί. Ο λόγος απλός: Το μόνο που ενδιαφέρει τον Τσίπρα και την παρέα του είναι να παραμείνουν με κάθε μέσο στην εξουσία. Δε θέλουν λοιπόν μπελάδες από το εξωτερικό, τους αποσπούν από την προσπάθειά τους αυτή. Γι' αυτό άλλωστε και υπέγραψαν πρόθυμα ό,τι τους πρότεινε η Ευρωπαϊκή Ένωση όλα αυτά τα χρόνια. Και φυσικά, ο ΣΥΡΙΖΑ αδιαφορεί παντελώς για τα ανθρώπινα δικαιώματα, κάτι που φαίνεται και από τα κολαστήρια που έχει στήσει στη Μόρια και αλλού. Τα κομματόσκυλά του να διορίζονται και όλοι οι άλλοι να πάνε να… για να παραφράσουμε τον Γιάννη Σπάθα.

Έτσι, υψηλά και χαμηλότερα στελέχη του μορφώματος της Κουμουνδούρου υπογράμμισαν από την αρχή την ανάγκη παράδοσης των οκτώ «πραξικοπηματιών» στη «δημοκρατική» γείτονα χώρα, προσπαθώντας ουσιαστικά να εκβιάσουν μια ανάλογη πρόταση από τον Άρειο Πάγο.

Ευτυχώς όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κατορθώσει (ακόμα) να αλώσει την ελληνική δικαιοσύνη κι έτσι ο Άρειος Πάγος αποφάσισε την μη έκδοση των «Οκτώ» στην Άγκυρα. Όλα αυτά κόντρα στην υπόσχεση του Τσίπρα στον Erdogan για το αντίθετο- κάτι που έχει δηλώσει ο δεύτερος και δεν έχει ποτέ διαψεύσει ο πρώτος.

Το άσυλο στο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου που έφερε τους υπόλοιπους επτά Τούρκους αντιφρονούντες στην όμορφη πατρίδα μας έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει. Η αντίδραση της κυβέρνησης, άμεση. Χαρακτηριστική όμως υπήρξε και η επικοινωνιακή της τακτική: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος παρέμεινε πιστός στο δόγμα «Ναι αλλά και εσείς καταπιέζετε τους μαύρους» απαντώντας στη σχετική ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας με την υπενθύμιση πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μπερδέψει στη Βουλή τον Μοντεσκιέ με τον Ρουσώ τη στιγμή που τα συριζοτρόλ αλώνιζαν στα σόσιαλ μίντια, χαιρετίζοντας την σθεναρή στάση του εργοδότη τους, Αλέξη Τσίπρα, απέναντι στους οκτώ «χουντικούς» που είχαν προσπαθήσει να καταλύσουν την τουρκική δημοκρατία (sic). Δυστυχώς δεν έλειψαν και οι διάφοροι «κεντροαριστεροί», φιλελέφτ, και ισαποστάκηδες που, κρυμμένοι πίσω από ακατάληπτους νομικισμούς, έσπευσαν να επαινέσουν την διπλωματική δεινότητα των κυβερνώντων (!) κατακεραυνώνοντας ως «εθνικιστές» όσους τόλμησαν να αμφισβητήσουν την αίτηση της αναίρεσης του ασύλου. Standard procedure, η οποία πλέον υιοθετείται και από διάφορους όψιμους Syriza Lovers: Όποιος καταγγέλλει τα τέρατα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ακροδεξιός, ρατσιστής, φασίστας.

Τη δωδέκατη (σχεδόν κυριολεκτικά) ώρα της χρονιάς που μας πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ μας υπενθύμισε πως είναι ό,τι χειρότερο πέρασε από τη χώρα μας από τότε που έπεσε η χούντα των συνταγματαρχών. Και μόλις μπήκαμε αισίως στην τέταρτη (ημερολογιακά) χρονιά διακυβέρνησης της χώρας από δαύτους. Χρόνια μας πολλά βρε!

Liberal
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 16, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πρώτη Φορά Χανούμισσες"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator