Τώρα ο Καμμένος πουλάει Μακεδονία…

0



Η πραμάτεια του έχει αρχίσει να παλιώνει και να ξεφτίζει. Ηρθε και η ιστορία των βλημάτων και του μεσάζοντα και του έκοψαν τα φτερά. Επρεπε να βρει κάτι άλλο να πουλήσει. Και σιγά που δεν θα έβρισκε. Η στολή του «μακεδονομάχου» του πάει τέλεια

Γράφει ο Γιώργος Καρελιάς

Ο Πάνος Καμμένος είναι ένας πολιτικός έμπορος. Κατά καιρούς έχει πουλήσει «αποκαλύψεις» για «τρομοκράτες», «πατριωτισμό», «αντίσταση στους τοκογλύφους», «αντι-Μνημόνιο» και άλλα πολλά.

Φυσικά, όλα αυτά αποδείχθηκαν εκ των υστέρων φούσκες. Ηταν μια καλοστημένη πολιτική απάτη. Αρκεί μόνο μια σύντομη περιήγηση στο Διαδίκτυο, για να δει κάποιος- και να θυμηθεί όποιος το ξέχασε- τι έλεγε ο πολιτικός Καμμένος λίγο πριν αναγκαστεί να αποκηρύξει τον εαυτό του και να πέσει «στα τέσσερα», «για την καρέκλα (του), ρε γαμώτο». Απολαύστε τον εδώ.

Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο Καμμένος είναι καλός έμπορος. Πούλησε την πραμάτεια του επιτυχώς. Εγινε αρχηγός κόμματος και συγκυβερνήτης, που τραβάει από το μανίκι τον Τσίπρα και τους λοιπούς αριστερούς συντρόφους του.

Oμως, σιγά-σιγά η πραμάτεια του άρχισε να παλιώνει και να ξεφτίζει. Ηρθαν και μερικά ακόμα εκτός προγράμματος, όπως αυτή η ιστορία με τα βλήματα και τον μεσάζοντα και του έκοψαν τα φτερά. Επρεπε να βρει κάτι άλλο να πουλήσει. Και σιγά που δεν θα έβρισκε. Η στολή του «μακεδονομάχου» του πάει καλά (εδώ).

Το παράδοξο είναι ότι κάποιοι (και στην αντιπολίτευση) νομίζουν πως υπάρχει «κρίση» στην κυβέρνηση, επειδή Τσίπρας και Κοτζιάς θέλουν να λύσουν το θέμα με τα Σκόπια, αποδεχόμενοι μια σύνθετη ονομασία και ο Καμμένος θα πέσει υπέρ βωμών και (μακεδονικών) εστιών.

Ας δούμε τα δεδομένα:

Πρώτον, το θέμα αυτό δεν θα λυθεί, μέσα στους επόμενους έξι μήνες. Επομένως, όσοι ονειρεύονται «κρίση» με τον Καμμένο και πτώση της κυβέρνησης, θα μείνουν με το όνειρο.

Δεύτερον, αν ο κ. Τσίπρας και οι συν αυτώ θέλουν να το λύσουν(πολύ αμφίβολο, διότι έχει πολιτικό κόστος), ο Καμμένος δεν θα αποτελέσει εμπόδιο. Θα βάλει την ουρά στα σκέλια και θα μείνει στην καρέκλα του. Ξέρει ότι εκτός κυβέρνησης είναι χαμένος και μετά, στις εκλογές, θα πάει για βρούβες.

Τρίτον, η λύση του προβλήματος αυτού μπορεί να πάει για μετά τις προσεχείς εκλογές, ιδίως αν αυτές γίνουν το φθινόπωρο του 2018, όπως είναι το επικρατέστερο σενάριο.

Και επί της ουσίας του προβλήματος. Ασφαλώς και πρέπει να δοθεί οριστική λύση. Η διαιώνισή του επί σχεδόν τρεις δεκαετίες δεν ωφελεί καμιά πλευρά. Αν τα Σκόπια είναι διατεθειμένα να κάνουν κινήσεις καλής θέλησης, όπως δείχνει η σημερινή κυβέρνησή τους, η πρώτη που δεν παίζει με τον εθνικισμό, η Ελλάδα πρέπει να ανταποκριθεί. Αλλωστε σχεδόν όλες οι χώρες, με πρώτες τις μεγάλες (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα κ.α), έχουν αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα με το σημερινό συνταγματικό τους όνομα (Δημοκρατία της Μακεδονίας) και οποιαδήποτε λύση με άλλο όνομα erga omnes (πχ Βόρεια Μακεδονία) είναι προτιμότερη.

Αν στη λύση αυτή κληθεί να συμπράξει η σημερινή κυβέρνηση, ασφαλώς πρέπει να το κάνει, αγνοώντας τους λεονταρισμούς των όποιων πατριδοκάπηλων. Αλλιώς θα το κάνει η επόμενη κυβέρνηση, που δεν θα έχει (ελπίζουμε…) στη σύνθεσή της εμπόρους του «πατριωτισμού».
Διότι, σύμφωνα με τη ρήση του άγγλου συγγραφέα Σάμιουελ Τζόνσον, «ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων».

Protagon
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 05, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τώρα ο Καμμένος πουλάει Μακεδονία…"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator