ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Α.Σ. ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Α.Ε.Σ. ΚΙΑΤΟΥ

0



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ 

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Στιμάγκας καθώς και επιπρόσθετα 6 αγροτικοί συνεταιρισμοί της Κορινθίας, ζητήσαμε με αγωγή μας στο Δικαστήριο, την ακύρωση της διαδικασίας μετατροπής της πρώην Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κιάτου σε Ανώνυμη Συνεταιριστική Εταιρεία, την οποία μετατροπή επέβαλε ο γνωστός, για την δίκαιη κριτική, που έχει υποστεί, λόγω των αντισυνταγματικών του διατάξεων, νόμος 4015/2011.

Η βάση της αγωγής ήταν η παραβίαση κατά την διαδικασία της μετατροπής , της αρχής της δημοκρατικής λειτουργίας της συνεταιριστικής ΑΕΣ ΚΙΑΤΟΥ, λόγω της συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού μετοχών σε ένα αγροτικό συνεταιρισμό. Λόγος, για το οποίο άλλωστε , η ΑΕΣ Κιάτου , για μεγάλο χρονικό διάστημα τελούσε υπό συνεχή έλεγχο της Εποπτικής Αρχής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως σε προγενέστερη ανακοίνωσή μας έχουμε αναλύσει.

Το Δικαστήριο απέρριψε την αγωγή, για λόγους «τυπικών παραγραφών» , χωρίς να ερευνήσει την ουσία της υπόθεσης. Όμως στους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, το ενδιαφέρον, και της κοινωνίας , ως κοινωνικού θεσμού, και των συνεταιριστών των ίδιων, βρίσκεται στην εφαρμογή των συνεταιριστικών αρχών των αξιών και των ηθικών αρχών, που διέπουν τον θεσμό και δεν τον μετασχηματίζουν σε κεφαλαιουχικά μορφώματα , τα οποία βρίσκονται στον αντίποδα του συνεταιρισμού.

Έτσι, ως συνεταιριστές, έχουμε ηθική υποχρέωση, να σταθούμε εμπόδιο σε κάθε πράξη, από οπουδήποτε και αν προέρχεται, κυρίως μάλιστα όταν προέρχεται από την κρατική εξουσία, η οποία εισηγείται την θέσπιση αντισυνεταιριστικών νομοθετημάτων, όπως ο ν.4015/2011, με αποτέλεσμα να δημιουργεί θεσμικές συγχύσεις όπως συνέβη και με τις αναγκαστικές συγχωνεύσεις, και μετατροπές που επέβαλε ο ν.4015/2011.

Οι αγροτικοί συνεταιρισμοί αποτελούν επιχειρήσεις, που εργάζονται για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μελών τους και όχι για την δημιουργία κέρδους, με την έννοια που δίδει μια κεφαλαιουχική εταιρεία, βασιζόμενοι σε οποιαδήποτε λειτουργία τους και συμμετοχικής τους σχέσης στην βασική αρχή της δημοκρατικής ελευθερίας και της αλληλεγγύης και της αυτονομίας.

Αυτές είναι οι απόψεις μας ως συνεταιριστών και για τις οποίες δεν θα πάψουμε ποτέ να δίδουμε την μάχη μας. Αυτή ήταν και η μάχη, που δώσαμε με την προσφυγή μας στην Δικαιοσύνη και την οποία θα συνεχίσουμε, μέχρι την αμετάκλητη κρίση της, επιδιώκοντας την εξέταση της υποθέσεώς μας στην ουσία της.

Επιθυμούμε όλοι οι συνεταιριστές ,να μη υποβαθμίζουν τον δημόσιο διάλογο με χαμηλής αισθητικής ανακοινώσεις και μάλιστα με πολύ κακή χρήση της γλώσσας, διότι δεν αρμόζει σε Συνεταιριστές.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΣ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΑΡΔΑΝΗΣ
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 15, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Α.Σ. ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Α.Ε.Σ. ΚΙΑΤΟΥ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator