Ζήτω ο... Κάτω Μακεδονικός!!!

0




Έτσι για να μην έχουμε καμιά αμφιβολία περί των προθέσεων των Σκοπιανών και για να καταλάβουμε σε τι… λούμπα μας έβαλε σώνει και καλά η ελληνική κυβέρνηση, καλό είναι να διαβάσουμε τις δηλώσεις του Σκοπιανού ΥΠΕΞ, Νικολά Ντιμιτρόφ για το όνομα.

Συγκεκριμένα δήλωσε:«Πιστεύω ότι η πραγματική απάντηση στα περί αλυτρωτισμού είναι η αρχή της μη αποκλειστικότητας. Και οι δύο πλευρές έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τον όρο αυτό, το όνομα και τα παράγωγα σε διαφορετικό πλαίσιο. Η αρχή της μη αποκλειστικότητας είναι η έλλειψη του δικαιώματος να έχουμε αποκλειστική χρήση του όρου Μακεδονία, σαν Μακεδονία».

Με απλά λόγια ο υπουργός μας λέει ότι δεν μπορεί η Ελλάδα να χρησιμοποιεί αποκλειστικά τον όρο Μακεδονία διότι γεωγραφικά υπάρχουν εδάφη της Μακεδονίας και εκτός των ελληνικών συνόρων. Σωστός ο παίκτης οπότε εκτός από τους Σκοπιανούς που πρέπει να έχουν στο όνομά τους έναν γεωγραφικό ή άλλο προσδιορισμό ο Ντιμιτρόφ απαιτεί ουσιαστικά και από εμάς να έχουμε έναν τέτοιον προσδιορισμό. Δηλαδή η Περιφέρεια Μακεδονίας όπως είναι σήμερα πρέπει ίσως να ονομαστεί Περιφέρεια Κάτω ή Νότιας ή Ελληνικής Μακεδονίας για να ξεχωρίζει με την… άλλη.

Το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης θα μπορούσε να ονομαστεί… Μπουτάρειο Μακεδονικό αεροδρόμιο για να μην το μπερδεύουμε με το Σκοπιανό.

Γιατί όχι και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας να αλλάξει το όνομά του, η… μακεδονική μπουγάτσα να μην ονομάζεται ενώ η ποδοσφαιρική ομάδα του Μακεδονικού θα απαγορευτεί να λέγεται έτσι. Να ονομαστεί Κάτω Μακεδονικός για να μην έχουμε και προβλήματα με τους Σκοπιανούς.

Το Μακεδονικό Πρακτορείο να ονομαστεί Κατωμακεδονικό ή καλύτερα Τσιπρικό πρακτορείο για να τιμήσουμε τον μεγάλο ηγέτη που θα λύσει το μείζον αυτό πρόβλημα.

Α, και μην ξεχάσουμε. Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν είναι Έλληνας Μακεδόνας, έχει και σκοπιανομακεδονικά στοιχεία και πρέπει να πάψουμε να τον οικειοποιούμαστε. Να τον ονομάσουμε Κάτω Μέγα Αλέξανδρο για να μην κρύβει και αλυτρωτισμούς.

Έλεος, πια. Δεν το βλέπουν στο Μαξίμου, δεν το βλέπουν στο υπουργείο Εξωτερικών ότι εξευτελιζόμαστε τελείως; Ότι αφήνουμε τους γυφτοσκοπιανούς, τους Σλάβους και τους Αλβανούς να παίζουν με το όνομά μας, την ιστορία μας; Ο Ντιμιτρόφ δεν συναντήθηκε στα κρυφά με τον Κοτζιά πριν από μερικές ημέρες; Δεν του τα είπε όλα αυτά από τα πρώτα λεπτά της συζήτησης; Γιατί δεν τον έστελνε στον αγύριστο να τελειώνουμε με το κάθε νούμερο που πιστεύει ότι είναι απόγονος του Βουκεφάλα; Αυτό έλειπε να απαιτούν πλέον και οι Σκοπιανοί να προσδιορίσει η Ελλάδα ποια Μακεδονία έχει. Σε λίγο θα αλλάξουμε εμείς το όνομα και αυτοί θα γελάνε μαζί μας.

Έλεος πια. Ας σταματήσει αυτή η παρωδία.

Δημοσίευση: Ιανουαρίου 23, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ζήτω ο... Κάτω Μακεδονικός!!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator