Και συζητάμε ακόμη;

0Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάει ο 78χρονος διαπραγματευτής - τρόπος του λέγειν- του ΟΗΕ μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων. Ο λόγος για τον κ. Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος λίγες ώρες πριν από το ραντεβού των δύο πλευρών στη Νέα Υόρκη πέταξε τη μάσκα και έκλεισε το μάτι στους Σκοπιανούς, τινάζοντας στον αέρα την όποια πραγματική σημασία των διαπραγματεύσεων. Και είναι να απορεί κανείς με την ελληνική πλευρά, η οποία, μετά τις προκλητικές απόψεις ενός ανθρώπου που -αν μη τι άλλο- οφείλει να είναι ουδέτερος, παραμένει ακόμη στο τραπέζι των συζητήσεων.

Φαίνεται ότι οι διαπραγματευτές του ΟΗΕ τόσο στα θέματα της Κύπρου όσο και σε αυτό των Σκοπίων πάσχουν ανιάτως από ανθελληνισμό. Ο ένας δικαιολογεί τους εισβολείς, που κατέχουν το μισό νησί, και ο άλλος τους παραχαράκτες της Ιστορίας. Εξισώνουν δηλαδή τους θύτες με το θύμα. Σαν δεν ντρέπονται, θα λέγαμε.

Ο κ. Νίμιτς ξεπερνώντας κάθε δεοντολογία στο δελτίο του ΑΝΤ1 όπου μίλησε τάχθηκε ανοιχτά υπέρ του όρου Μακεδονία στην ονομασία, προτού μάλιστα καν ξεκινήσουν οι συνομιλίες. «Το όνομα Μακεδονία είναι στο όνομα ΠΓΔΜ, που αναγνωρίζεται από την Ελλάδα» είπε ο Αμερικανός διπλωμάτης (λέγοντας εμφανώς ψέματα, διότι η Ελλάδα αναγνώρισε τη FYROM και καμία «Μακεδονία») και πρόσθεσε ότι «περισσότερες από 100 χώρες έχουν αναγνωρίσει τη χώρα ως Δημοκρατία της Μακεδονίας», καταλήγοντας ότι «το όνομα Μακεδονία είναι συνδεδεμένο με αυτή τη χώρα» και όχι προφανώς με την Ελλάδα, στην οποία ανήκει η Μακεδονία αιώνες τώρα.

Ο κ. Νίμιτς έδειξε ότι είναι ανιστόρητος, προκλητικός και επικίνδυνος για να βοηθήσει να βρεθεί μια λύση σύμφωνα με την ιστορική πραγματικότητα και το δίκαιο.

Δηλαδή και καίγονται οι συμπατριώτες του Αμερικανοί να βοηθήσουν τα Σκόπια να μπουν στο ΝΑΤΟ και από την άλλη θέλουν να τους χαρίσουμε το όνομα κάνοντάς το με χυδαίο τρόπο.

Ο κ. Νίμιτς φαίνεται ότι τίποτε δεν διδάχτηκε από την αποτυχία του όλα αυτά τα χρόνια και θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο θα πιέσει την Ελλάδα να παραδώσει τα ιερά και τα όσια, μόνο και μόνο γιατί 100 χώρες αναγνώρισαν τα Σκόπια με το όνομα που έκλεψαν. Και καλά, εκείνος δεν ντρέπεται γιατί προφανώς εξυπηρετεί με τέτοιες δηλώσεις συμφέροντα. Εμείς γιατί ακόμη συζητάμε με τέτοιον διαπραγματευτή-πραματευτή; Αφήστε τον να πάει από κει που ήρθε.

"Δημοκρατία"
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 31, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Και συζητάμε ακόμη;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator