Με ευχολόγια δεν φεύγουν οι ολετήρες

0




Του Αδέξιου Δεξιού

Τελικά η ΝΔ έχει αποδεχτεί την πραγματικότητα που μας έχει επιβάλει ο Τσίπρας και η παρέα του. Αυτή της ήσσονος προσπάθειας, της πολιτικής απάτης, της υποταγής στις ορέξεις των δανειστών.

Πως αλλιώς να εξηγηθεί το όραμα χωρίς πυξίδα που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του 11ουΣυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Πέρα από την επανάληψη των υποσχέσεων για μείωση της φορολογίας και της προσέλκυσης επενδύσεων δεν ακούστηκε κάτι το ελπιδοφόρο που θα σηκώσει τους Έλληνες από τους καναπέδες για να ψηφίσουν τη ΝΔ.

Δυστυχώς περιμέναμε από τον Κυριάκο να μας πει πόσο έτοιμος είναι για να σώσει την Ελλάδα και αντί αυτού υπήρξαν μόνο κατηγορίες και διαπιστώσεις για τη λαίλαπα του Τσίπρα σε συνδυασμό με γενικόλογες αναφορές για μια υποτιθέμενη μεταρρύθμιση του κράτους.

Ακόμη και τα... δυνατά του επιχειρήματα, δεν παρουσιάστηκαν με κοστολογημένο σχέδιο. Προφανώς η φορολογία θα μειωθεί δια μαγείας.

Αν καταλάβαμε καλά, οι δανειστές θα σηκώσουν τα χέρια ψηλά μπροστά στη γοητεία του Μητσοτάκη και χωρίς να απαιτήσουν την εφαρμογή των μέτρων που έχει ήδη υπογράψει ο λαοπλάνος, θα του δώσουν απλόχερα τη μείωση των φόρων. Έτσι, χωρίς συγκεκριμένο οικονομικό πλάνο, χωρίς τίποτα.

Και οι επενδυτές πως θα συρρεύσουν για να έχουμε αυτό το επενδυτικό σοκ που μας λένε; Επειδή η ΝΔ δυνητικά είναι πιο αξιόπιστη από τον ΣΥΡΙΖΑ; Κάτι πιο χειροπιαστό δεν υπάρχει;

Για τα άλλα μείζονα ζητήματα που βασανίζουν την Ελλάδα καλύτερα να μην αναφερθούμε, έκτος κι αν νομίζουν ότι οι επιφανειακές προσεγγίσεις έπεισαν τον κόσμο.

Αλήθεια πως θα οικοδομηθεί αυτή η Νέα Ελλάδα χωρίς να γνωρίζουμε συγκεκριμένα τι ακριβώς θα κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ με το Δημόσιο που ξεζουμίζει το κράτος αλλά και τον λαό;

Πως θα οικοδομηθεί αυτή η Νέα Ελλάδα χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο για την παιδεία, το μεταναστευτικό, την ασφάλεια, την εξωτερική πολιτική, την υγεία, την ανεργία, την κοινωνική αναλγησία, τη διαφθορά, τη διάπλοκη, την καταρράκωση ηθών, αξιών και θεσμών;

Με τα ευχολόγια που ακούσαμε σήμερα; Πολύ αμφιβάλουμε.

Έχουμε γράψει πολλάκις ότι η ΝΔ ναι μεν ζητά εκλογές, αλλά επί της ουσίας ακολουθεί την τακτική του ώριμου φρούτου αφήνοντας τον Τσίπρα να κάνει τη βρόμικη δουλειά. Προφανώς νομίζουν ότι έτσι θα γελάσουν για ακόμη μία φορά το λαό και θα ανακαταλάβουν τις χαμένες καρέκλες της εξουσίας.

Πράγμα που αποδείχτηκε περίτρανα στη σημερινή ομιλία του Μητσοτάκη, όπου αντί για τη λύση σωτηρίας που αναμέναμε, είδαμε τον πρόεδρο της ΝΔ να πετάει μεγαλοπρεπώς την μπάλα στην εξέδρα.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που ο Τσίπρας για να κρατήσει την εξουσία ισοπεδώνει τα πάντα.

Αφού προσκύνησε τους δανειστές ξεπουλώντας μπιρ παρά την δημόσια περιουσία, είναι έτοιμος να ξεπουλήσει και τα Εθνικά. Την ίδια στιγμή με τη διαπλοκή και τους δημοσιοκάφρους που τον υπηρετούν επιχειρεί μία πρωτόγνωρη εξόντωση όσων στέκονται εμπόδιο ενάντια στην εγκαθίδρυση του καθεστώτος του, που θα ζήλευε ακόμη κι ο Στάλιν.

Και η ΝΔ τι κάνει; Παρουσιάζει ένα θολό κυβερνητικό πρόγραμμα και αντεπιτίθεται με σοφιστείες και ευφυολογήματα του Ράμφου και του Μαρκουλάκη.

Αμ δεν φεύγουν έτσι οι κατσαπλιάδες σύντροφοι.

«Βαδίζουμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα», που είχε πει κι ο εθνάρχης τον οποίο τίμησαν δεόντως στο Συνέδριο. Άλλωστε, εκτός από την διακυβέρνηση Σαμαρά δεν έχει να προτάξει και τίποτε άλλο το κόμμα.

Στη βάρκα μπορεί να υπάρχει ελπίδα, όχι όμως στο όραμα του Κυριάκου κάτι που προαναγγέλλει ότι η πολυπόθητη αυτοδυναμία πάει περίπατο...

Πολύ φοβόμαστε ότι η ΝΔ δεν θα μπορέσει να σχηματίσει ισχυρή κυβέρνηση και η χώρα θα συρθεί σε νέες εκλογές, αυτή τη φορά όμως με την καταστροφική απλή αναλογική που θα οδηγήσει σε ακυβερνησία ή σε μία συνεργασία των κεντρικών πολιτικών δυνάμεων όπου δεν θα μπορούν να συμφωνήσουν ούτε για τα αυτονόητα.

Το μέλλον της χώρας προμηνύεται δυσοίωνο και πραγματικά δεν ξέρουμε που θα οδηγηθούμε....
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 01, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Με ευχολόγια δεν φεύγουν οι ολετήρες"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator