Η τίμια και ηθική αριστερά, ο Ιβάν και οι συμπτώσεις

0
Βρε τι γίνεται στον όμορφο και αγγελικά πλασμένο κόσμο της Αριστεράς. Αίφνης, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά την θεραπεία ατόμων που απαλλάσσονται από την ποινή λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής, μπήκε και μια άσχετη τροπολογία. Μια τροπολογία η οποία επί της ουσίας οδηγεί σε διαγραφή προσαυξήσεων και προστίμων.

Σύμφωνα με χθεσινή παρέμβαση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννη Κουτσούκου, παρουσία του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, στην επιτροπή Οικονομικών που επεξεργάζεται άλλο νομοσχέδιο η τροπολογία καταργεί πρόστιμα για «μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής που έχουν μεγάλες προσαυξήσεις».

Ο Γιάννης Κουτσούκος ζήτησε από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να αποσύρει την ρύθμιση και να την φέρει στην αρμόδια επιτροπή συνοδευόμενη από αναλυτικό πίνακα με τα πρόσωπα που ευνοούνται από την διαγραφή προστίμων καθώς και με το συνολικό ποσό που διαγράφεται, ενώ παράλληλα άφησε υπόνοιες ότι οι διατάξεις αφορούν την εταιρεία ΣΕΚΑΠ.

«Αντιλαμβανόμαστε όλοι τον ρόλο μας ως μέλη της επιτροπής Οικονομικών στην επεξεργασία των νομοθετημάτων ιδίως εκείνων που έχουν φορολογικές διατάξεις. Σήμερα συζητούμε νομοσχέδιο με 10 άρθρα φορολογικού περιεχομένου. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση κατέθεσε στο αυριανό νομοσχέδιο μια σοβαρή τροπολογία που καταργεί τα πρόστιμα και προσαυξήσεις που προβλέπει ο νόμος του Αλέκου Παπαδόπουλου του 1997. Η τροπολογία αφορά και εκκρεμείς υποθέσεις που σημαίνει πως έχει αναδρομική ισχύ» τόνισε ο Γιάννης Κουτσούκος για να προσθέσει «θεωρώ ότι ο υπουργός πρέπει να αποσύρει την τροπολογία για τυπικούς λόγους ώστε να έρθει και να συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή αλλά και για ουσιαστικούς μετά τα όσα διαβάσαμε πρόσφατα για το πρόστιμο στην ΣΕΚΑΠ του Σαββίδη. Να την αποσύρει και να την φέρει στην επιτροπή μας αλλιώς θα υπάρχουν υπόνοιες πως η κυβέρνηση θέλει να μας παρακάμψει για κάτι βαθύτερο και ουσιαστικότερο».

Δεν ξέρουμε τι μπορεί να σημαίνει αυτή η τροπολογία, αλλά το γεγονός ότι έρχεται λίγες ώρες αφ’ ότου αποφασίστηκε πως η ΣΕΚΑΠ και ο νέος ιδιοκτήτης της, Ιβάν Σαββίδης, πρέπει να πληρώσει το πρόστιμο των 38 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ. Τυχαίο; Σύμπτωση; Ποιος ξέρει.

Αλλά ακόμη κι αν δεν αφορά στον Σαββίδη, ακόμη κι αν δεν πρόκειται για χαριστική ρύθμιση που έγινε με σκοπό ο καλός «σύμμαχος» Ιβάν να μην πληρώσει, τι σημαίνει αυτή η τροπολογία; Ποιους ευνοεί, για ποιους έγινε όλη αυτή η φασαρία και γιατί η κυβέρνηση προσπάθησε να την περάσει εν κρυπτώ;

Αν δεν είναι ο Ιβάν τότε ποιοι άλλοι… Ιβάν της τίμιας και ηθικής αριστεράς ευνοούνται;

Δημοσίευση: Ιανουαρίου 01, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η τίμια και ηθική αριστερά, ο Ιβάν και οι συμπτώσεις"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator