Δημήτρης Πιέτρης: Αισιόδοξοι για το 2018 με μια αξιόπιστη & θωρακισμένη ασφαλιστική αγορά

0του Δημήτρη Πιέτρη, Ιδιοκτήτη Εταιρίας Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης Πιέτρης & Συνεργάτες

Το 2017 η ελληνική ασφαλιστική αγορά λειτούργησε σε ένα δύσκολο περιβάλλον με κύρια χαρακτηριστικά την ύφεση στην οικονομία και τις λόγω κοινοτικής νομοθεσίας, αυξημένες απαιτήσεις.

Αντιμετώπισε και συνεχίζει να αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις όπως το περιβάλλον των χαμηλών επιτοκίων, το νέο αυστηρότερο εποπτικό πλαίσιο, τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις και τις υψηλές απαιτήσεις από πελάτες και επενδυτική κοινότητα.

Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό της χρονιάς που έκλεισε έχουμε λόγους να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον. Η ιδιωτική ασφάλιση, στα πέτρινα χρόνια της κρίσης δοκιμάστηκε και όμως άντεξε!

Κοιτώντας προς το μέλλον, εστιάζουμε στις ευκαιρίες και όχι στις δυσκολίες. Η ασφαλιστική αγορά έχει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης στην σύνταξη, την υγεία και την περιουσία του Έλληνα, καθώς σήμερα οι υπηρεσίες της είναι πιο απαραίτητες από ποτέ.

Μπορεί να συμπληρώσει το «κενό» που δημιουργείται από την αδυναμία της δημόσιας ασφάλισης και να δώσει σημαντικές λύσεις στους ανωτέρω τομείς (συντάξεων, υγείας και φυσικών καταστροφών) αλλά και μέσα από τα κεφάλαια που διαχειρίζεται να υποστηρίξει σε πραγματικούς όρους την ανάπτυξη της χώρας.

Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα, μπορούμε να πούμε ότι η αγορά μας τα έχει καταφέρει πολύ καλά. Έχει προσαρμοστεί γρήγορα και αποτελεσματικά, αποδεικνύοντας ότι είναι ένας από τους πιο υγιείς κλάδους της ελληνικής οικονομίας που ταυτόχρονα συμβάλλει καθοριστικά στην κοινωνία και οικονομία, με αποζημιώσεις στους ασφαλισμένους, φόρους στο ελληνικό κράτος, επενδύσεις σε ομόλογα, μετοχές και ακίνητα καθώς και άμεσες -έμμεσες νέες θέσεις εργασίας.

Η ιδιωτική ασφάλιση λοιπόν, είναι το αναγκαίο καλό, ικανοποιώντας την ανάγκη των πολιτών για συμπλήρωση των παροχών του δημοσίου. Οι ασφαλιστικές εταιρίες έχουν πλέον βαθιά εμπειρία και τεχνογνωσία ενώ παράλληλα λειτουργούν υπό το νέο αυστηρό κανονιστικό πλαίσιο Solvency II και την εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Στόχος είναι να είμαστε δίπλα στο σύγχρονο πολίτη, οικογενειάρχη, επαγγελματία, κάνοντας ό,τι είναι δυνατό για να προστατεύσουμε την αξιοπρέπειά του.

Το 2018 ελπίζω να είναι το έτος, στη διάρκεια του οποίου η Ελλάδα θα κατορθώσει να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα και θα περάσει σε ρυθμούς ανάπτυξης, και παράλληλα η αγορά μας θα προοδεύσει.

Εύχομαι σε όλους ό,τι καλύτερο για τη νέα χρονιά!
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 03, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δημήτρης Πιέτρης: Αισιόδοξοι για το 2018 με μια αξιόπιστη & θωρακισμένη ασφαλιστική αγορά"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator