Σε κάνουν πάλι ραγιά 200 χρόνια μετά

0



Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που τώρα θέλει απόλυτη εξουσία σαν Δικτατορία
Από τα εθνικά θέματα ως τα καθημερινά, ο Έλληνας από καβαλάρης, υποζύγιο

Σ’ όλα του κλώτσου και του μπάτσου ο Έλληνας, είτε πρόκειται για ασύλληπτη φτωχοποίηση μέσω της υπερφορολόγησης, είτε για τα εθνικά θέματα όπου -τι σύμπτωση- στα πάντα κάνουμε πίσω. Παντού υποχωρήσεις, πουθενά κατακτήσεις.

Μήπως τολμάει να ρωτήσει π.χ. κανείς αν τα Ιμια είναι πλέον υπό τουρκικό έλεγχο; Χωρίς να ’χει συμβεί κάτι επίσημο, ή διθυραμβικό, αργά-αργά, σπιθαμή με σπιθαμή, ή μάλλον κύμα με κύμα, μοιάζει σαν η ελληνική πλευρά επί ΣΥΡΙΖΑ να υποχώρησε από την πάγια εθνική γραμμή.

Εκεί ήταν άλλωστε ο Τσίπρας με τον Καμμένο για τα Θεοφάνεια, αλλά περιορίστηκε σε δηλώσεις μόνο εντός του λιμανιού της Καλύμνου και στην πολύ διπλανή γραφική και τουριστική Ψέριμο, ενώ εξ όσων γνωρίζουμε δεν πήγε στο πιο απειλούμενο Φαρμακονήσι, όπως είχαν ήδη προαναγγείλει από το Μαξίμου. Φυσικά, ούτε κουβέντα για Ίμια, την ώρα που τα τουρκικά πλοία αλώνιζαν δύο μέρες εκεί, προκειμένου να δημιουργήσουν νέα ένταση. Εμείς κάναμε ότι δεν τα βλέπουμε.

Ενώ δεν αφήναμε τους Τούρκους να κάνουν κουμάντο στην περιοχή, δείχνει σαν να παρέδωσε τα πρωτεία της επιτήρησης. Αυτή την ωμή αλήθεια καταγράφουν αμέτρητες μαρτυρίες Ελλήνων ψαράδων που πια δεν τους αφήνουν να πλησιάσουν τα νησιά, καθώς τα τουρκικά πλοία έχουν ρίξει μόνιμα... ρεμέτζα, τρόπος του λέγειν, ανάμεσά τους. Τα δε ελληνικά, που στο παρελθόν απωθούσαν όποιο τουρκικό παρενοχλούσε τα καΐκια των Καλύμνιων, περιορίζονται σε διελεύσεις από απόσταση και ΔΕΝ διέρχονται μέσα από τις βραχονησίδες.

Ο εθνικός νεο-ραγιαδισμός των Συριζαίων δεν περιορίζεται δυστυχώς στα Ιμια και προαναγγέλλει... διακριτική παραχώρηση εθνικού χώρου στο Αιγαίο, θυμίζοντας, τηρουμένων των αναλογιών, το πώς έπεσε η χούντα του Ιωαννίδη με την τραγωδία της Κύπρου.

Όχι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στρατιωτική χούντα, αλλά πολύ θα ήθελε να είναι πολιτική χούντα, όπως άλλωστε αποδεικνύεται από το νέο του παραπλανητικό μότο «Πήραμε την κυβέρνηση... αλλά όχι την εξουσία»!
Τι εννοούν μ’ αυτή την μπαρούφα;

"Πρώτο Θέμα"
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 25, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Σε κάνουν πάλι ραγιά 200 χρόνια μετά"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator