Οι εκλογές θα γίνουν το Σεπτέμβριο του ‘18

0


Σπύρος Καβουνίδης

Ο Σπύρος Καβουνίδης είναι Δρ. Πολιτικός Μηχανικός

Στις 19 Αυγούστου 2018, Κυριακή, ο κ. Τσίπρας θα κάνει διάγγελμα από τηλεοράσεως σε εθνικό δίκτυο, πανηγυρικό για την έξοδο από τα μνημόνια και τον “τερματισμό της επιτροπείας” της Ελλάδας. Θα συγχαρεί τον εαυτό του και την ΠΦΑ που θα έχει καταφέρει αυτό το τιτάνιο έργο. Θα δηλώσει ευρωπαϊστής για μια κοινωνική Ευρώπη. Θα δηλώσει ιδεολόγος αριστερός αλλά και ρεαλιστής που αναγκάστηκε να πάρει μέτρα που δεν ήθελε αλλά που -παρ’ όλα αυτά- κατάφερε να απαλύνει τον πόνο των μέτρων (…που μας ανάγκασαν να πάρουμε) στους οικονομικά και κοινωνικά ασθενέστερους.

Και καταλήγοντας θα θέσει το δίλημμα. Ποιος θέλετε να διαχειριστεί την επόμενη μέρα, με την Ελλάδα έξω από τα μνημόνια; Η ανάλγητη, νεοφιλελεύθερη Δεξιά ή ο Σύριζα, η πονόψυχη αριστερά που θα προστατέψει τους αδυνάμους, που θα φέρει δίκαιη ανάπτυξη, που χτίζει συμμαχίες για την κοινωνική Ευρώπη;

Με βάση το παραπάνω δίλημμα θα πει ότι ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει για το μέλλον του σε αυτήν την κομβική στιγμή. Άρα εκλογές. Μάλλον δεν είναι εφικτό να γίνουν την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου για να συνδυαστεί με τις τρεις του Σεπτέμβρη (Μακρυγιάννης, Παπανδρέου, Τσίπρας). Όμως η 3η Σεπτεμβρίου θα χρησιμοποιηθεί προεκλογικά.

Στους ΑΝΕΛ δεν θα αναφερθεί. Αν βγουν, καλώς. Αν όχι, γκίνια.

Νομίζω, με αυτό το σχέδιο πορεύεται. Από τη μια το “πανηγύρι” της εξόδου από τα μνημόνια και από την άλλη η δύσκολη χρονιά που έπεται (2019) με νέες, ψηφισμένες μειώσεις αποδοχών, που, όταν γίνονται αντιληπτές στην τσέπη, πειράζουν πολύ παραπάνω από όταν νομοθετούνται. Και μέχρι, το Σεπτέμβριο του ’18 προλαβαίνει αρκετούς διορισμούς και νέα κοινωνικά μερίσματα ή μάλλον σχετικές εξαγγελίες -που είναι και τσάμπα.

Φυσικά όλα τα παραπάνω είναι μια πρόβλεψη, ένα σενάριο. Και τα σενάρια και οι προβλέψεις συχνά διαψεύδονται από τα γεγονότα, όπως είχε πει παλιά και βρετανός πρωθυπουργός.

Πάντως, αν θέλετε, πάω στοίχημα.
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 02, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Οι εκλογές θα γίνουν το Σεπτέμβριο του ‘18"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator