Musafir

0



Της Μαριάνας Σκυλακάκη

Διπλωματία δεν είναι η ανταλλαγή επισκέψεων. Και όμως, αν κρίνουμε από τις "περίφημες" και "ιστορικές" επισκέψεις των τελευταίων μηνών, η αντίληψη της ελληνικής κυβέρνησης για το τι είναι οι διεθνείς σχέσεις αποδεικνύεται... κάπως απλοϊκή.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας πήγε επίσκεψη στο Λευκό Οίκο, και ο οικοδεσπότης δεν δίστασε να τον φέρει σε δύσκολη θέση, με φυτεμένη ερώτηση του Fox News για παλαιότερες δηλώσεις του για τον Donald Trump, ο οποίος τον ευχαρίστησε που φέρνει δουλειές στις ΗΠΑ(!) μέσα από μια συμφωνία που δεν είχε καλά καλά κλείσει. Τώρα είμαστε εμείς σε ρόλο οικοδεσπότη, ενός διεκδικητικού μουσαφίρη, του Recep Tayyip Erdogan, ο οποίος "ήρθε στο σπίτι μας", να αμφισβητήσει τη συνθήκη της Λωζάνης και το καθεστώς της Δυτικής Θράκης, ενώ εμείς του έχουμε στρώσει κόκκινο χαλί!

Τι περιμέναμε άραγε από έναν ηγέτη που έχει ευτελίσει την έννοια του κράτους δικαίου στην ίδια του τη χώρα, ότι θα ερχόταν εδώ και το μόνο που θα έκανε είναι να ανταλλάξει φιλοφρονήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα;
Και ποιος ήταν ο στόχος της πρόσκλησής του - ρεαλιστικά, πρακτικά, τι πιστεύαμε ότι θα πετυχαίναμε μέσα απ' αυτήν;

Τελικά, ο μόνος που ασκεί εξωτερική πολιτική είναι ο Erdogan, ο οποίος, παρά το γεγονός ότι έχει περιθωριοποιηθεί από άλλες ευρωπαϊκές χώρες το τελευταίο διάστημα, έγινε δεκτός με τυμπανοκρουσίες και προχειρότητα, ανοίγοντας ένα τεράστιο ζήτημα στην ελληνική Θράκη, ανατρέποντας τη διεθνή του εικόνα απομόνωσης, και ικανοποιώντας το εσωτερικό του ακροατήριο με την επίδειξη αυτή δύναμης και αλαζονείας.

αθηΝΕΑ
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 11, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Musafir"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator