Τα Χριστουγεννιάτικα fake news της ΕΡΤ με τον τζίρο των καταστημάτων - ΒΙΝΤΕΟ

0



Μιλάμε για θράσος.

Μετά το θέμα της Ομάδας Αλήθειας για τα Χριστουγεννιάτικα fake news της ΕΡΤ με τον τζίρο των καταστημάτων, άλλαξαν το κείμενο στο ρεπορτάζ τους (αφαιρώντας το επίμαχο κομμάτι για τα στοιχεία της ΕΣΕΕ) και κατηγορούν εμάς με ανακοίνωση!

Τι ακριβώς έχει συμβεί:

- Η ΕΡΤ έγραψε στις 26 Δεκεμβρίου ότι ο Χριστουγεννιάτικος τζίρος ανέβηκε 20-25% σύμφωνα με στοιχεία της ΕΣΕΕ (προσέξτε τη λεπτομέρεια, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΣΕΕ).

- Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης απάντησε με tweet ότι τα ποσοστά αυτά δεν υπάρχουν και ο τζίρος ανέβηκε το πολύ 2,5%.

- Από την Ομάδα Αλήθειας φτιάξαμε το σχετικό θέμα για τα "Χριστουγεννιάτικα Fake News από την ΕΡΤ"

- Η ΕΡΤ μετά την αποκάλυψη των Fake News άλλαξε στο ίδιο ρεπορτάζ το κείμενο, αφαιρώντας το "σύμφωνα με στοιχεία της ΕΣΕΕ"!

Φώναξαν μάλιστα στο studio δυο μέρες μετά τον Αντώνη Μακρή του ΣΕΛΠΕ (και όχι την ΕΣΕΕ) για να επιβεβαιώσει τα στοιχεία τους.

- Στη συνέχεια η ΕΡΤ έβγαλε ανακοίνωση στην οποία κατηγορεί την Ομάδα Αλήθειας για Fake News!

Το screenshot από το αρχικό ρεπορτάζ:



To ίδιο ακριβώς ρεπορτάζ μετά το θέμα της Ομάδας Αλήθειας.
Ως δια μαγείας αφαίρεθηκε το "σύμφωνα με στοιχεία της ΕΣΕΕ".



Βγάζουν όλοι τα συμπεράσματά τους για την προπαγάνδα και τα fake news...

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ:

Για μία ακόμα φορά, η δημόσια τηλεόραση κατηγορήθηκε από «ειδήμονες» για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Αυτή τη φορά η λάσπη του ψεύδους εκτοξεύθηκε – τι ειρωνία! – από την ιστοσελίδα «Ομάδα Αλήθειας» (http://bit.ly/2EbvjRX) σε δημοσίευμα υπό τον τίτλο ΕΡΤ: «Αύξηση 20-25% του τζίρου των Χριστουγέννων. ΕΣΕΕ: Δεν ισχύει, το πολύ 2,5% - Χριστουγεννιάτικα Fake News από την ΕΡΤ».



Ας αποκαταστήσουμε όμως την αλήθεια:
Στη σημερινή (Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου) εκπομπή «Απευθείας», προσκεκλημένος ήταν ο πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ Αντώνης Μακρής, ο οποίος μίλησε για τον τζίρο της αγοράς κατά την περίοδο των εορτών.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μακρής ανάφερε ότι κατά τη συγκεκριμένη περίοδο, σε πολλά καταστήματα λιανικής πώλησης η αύξηση του ημερήσιου τζίρου κυμάνθηκε μεταξύ 30 – 50%, ενώ για το σύνολο της αγοράς το ποσοστό αυτό κυμαίνεται περίπου στο 20 – 25%. Τόνισε μάλιστα, ότι η αύξηση του τζίρου πανελλαδικώς και στο σύνολο της αγοράς για το 2017 αναμένεται να ξεπεράσει το 5%.

Ελπίζουμε οι «ειδήμονες» να μην αμφισβητήσουν αυτή τη φορά και τον θεσμικό εκπρόσωπο των εμπόρων λιανικής αγοράς – για καλό δικό τους, ώστε να μην εκτεθούν περισσότερο.

Η ΕΡΤ θα συνεχίσει να κάνει αυτό που πρέπει: να ενημερώνει τους πολίτες υπεύθυνα, αξιόπιστα και – κυρίως – τεκμηριωμένα. Και όσοι έχουν ακόμα αμφιβολίες, μπορούν να ανατρέξουν στο WebTV της ΕΡΤ (http://webtv.ert.gr/promo/29dek2017-apefthias/, το επίμαχο σημείο από το 18ο λεπτό του βίντεο έως και το 25’.40΄΄), για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την αλήθεια.

Καλή και δημιουργική χρονιά, με περισσότερο ήθος και λιγότερα ψέματα.

Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 30, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τα Χριστουγεννιάτικα fake news της ΕΡΤ με τον τζίρο των καταστημάτων - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator