Η Ελλάδα πύλη του Erdogan προς τη Δύση

0



Στην επίσκεψη T. Erdogan στην Ελλάδα αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung σε άρθρο με τίτλο, «Η πύλη του Erdogan προς τη Δύση», στο οποίο σημειώνει πως τώρα που οι σχέσεις της Τουρκίας με τη Δύση είναι επιβαρυμένες, ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας από τους λίγους δυτικούς πολιτικούς, στους οποίους μπορεί να αποταθεί ο Tayyip Erdogan.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η εφημερίδα της Φρανκφούρτης σημειώνει ότι «την ώρα που Trump και Erdogan απορρίπτουν ο ένας τον άλλο, ο Αλέξης Τσίπρας διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον αμερικανό πρόεδρο και δεν το κρύβει. Ο έλληνας πρωθυπουργός κάνει αυτό που έμαθε ως φοιτητής: να διακρίνει και να εκμεταλλεύεται τις αδυναμίες των άλλων παικτών. Τα πάει λοιπόν καλά και με τον ευσεβή μουσουλμάνο. Άλλωστε κινητοποιούν τους οπαδούς τους με παρόμοιο τρόπο: Ο Τσίπρας χωρίζει τους ανθρώπους σε αυτούς που έχουν και εκείνους που δεν έχουν, ο Erdogan σε ευσεβείς σουνίτες και άπιστους. Σήμερα ο Erdogan χρειάζεται τον Τσίπρα», τονίζεται στο άρθρο.

Η εφημερίδα αναφέρει ακόμα ότι επισήμως ο Tayyip Erdogan θα υπενθυμίσει στον Αλέξη Τσίπρα την υπόσχεσή του για την έκδοση των οκτώ στρατιωτών που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία το καλοκαίρι του 2016. Η ελληνική δικαιοσύνη τους χορήγησε άσυλο. Την ίδια στιγμή η Αθήνα ελπίζει ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να τηρεί την προσφυγική συμφωνία. Ένα ζήτημα στις συνομιλίες ενδέχεται να είναι η κούρσα εξοπλισμών. Μετά την αγορά των μαχητικών F-35 από την Τουρκία τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα προτίθεται να εκσυγχρονίσει τον στόλο των F-16, αλλά δεν έχει τα χρήματα», καταλήγει το άρθρο.

Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 11, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η Ελλάδα πύλη του Erdogan προς τη Δύση"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator