Ένας θλιβερός θίασος

0



Δεν φεύγει καλά η χρονιά για την Κυβέρνηση. Την βρίσκει με μια μάσκα χαμόγελου μιας βιασμένης ικανοποίησης για να συντηρηθεί μια ψευδής αίσθηση θετικής πορείας της χώρας, της κοινωνίας, της Οικονομίας. Σ΄αυτή την βάση προσπαθεί δε να οικοδομήσει τον νέο μύθο περί εξόδου από τα Μνημόνια και την επιτροπεία και μιας νέας εποχής που ανατέλει. Ποιος να την πιστέψει όμως. Η Κυβέρνηση αυτή είναι η Κυβέρνηση που δέχτηκε την ένταξη όλης της ακίνητης περιουσίας στο Υπερταμείο για 100 χρόνια. Καμμία άλλη μνημονιακή Κυβέρνηση δεν δέχτηκε κάτι τέτοιο. Αυτή η Κυβέρνηση έχει φορτώσει ήδη 5 δις. ευρώ μέτρα για το διάστημα 2019-2021, όταν θα έχουμε φύγει από τα Μνημόνια και μάλλον και η ίδια. Ψέματα, κοροιδία, δημιουργία μιας φαντασιακής εικόνας για το μέλλον.

Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτά τα στοιχεία που δείχνουν την αποσύνθεσή της, την πλήρη αδυναμία της, την τάση του ΣΥΡΙΖΑ να παίρνει όλο και περισσότερο τα χαρακτηριστικά ενός εθνικολαικιστικού μορφώματος που είναι ικανό να κάνει τα πάντα για να κρατήσει ποσοστά και ένα σκληρό πυρήνα στελεχών που απλά απολαμβάνουν την εξουσία και δέχονται τα πάντα στα όρια της πολιτικής αναξιοπρέπειας.

Ας δούμε ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα του τελευταίου διαστήματος.

– Παριστάνουν τους αδιάφορους, ενώ έχει ξεσπάσει καραμπινάτο σκάνδαλο με επίκεντρο τον Πάνο Καμένο και τις πωλήσεις όπλων. Φλόμωσαν την Βουλή ψέματα με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, παρουσίασαν διαφοροποιημένα έγγραφα και άδειασαν ανεύθυνα ένα πρέσβη, ενώ πέταξαν ένα όνομα για να υπονοήσουν ότι άλλοι έπαιζαν με μεσάζοντες. Έτσι για να χειροκροτήσουν οι αρστεροί την κάλυψη του ακροδεξιού ινδάλματός τους. Όπως τότε που καταψήφιζαν την σύσταση εξεταστικής επιτρπής για τα νταλαβέρια του Υπουργού Άμυνας που είχε ο ίδιος ζητήσει να συσταθεί για να τρέξει να κρυφτεί πίσω από τον « μεγάλο». Ξεχνούν ότι η εξουσία δεν είναι κάτι αιώνιο και ότι όλα θα ψαχτούν και τότε κάποιοι δεν θα είναι και βουλευτές. Ένας θλιβερός και θρασύς θίασος που με συνεργάτη τον Υπουργό Εξωτερικών απείλησε με δεκαετή κάθειρρξη όσους έκαναν ότι έπραξε ο Α. Τσίπρας στην Βουλή και μίλησε και για πράκτορες. Πολλοί νοστάλγησαν τον αείμνηστο Ε.Γιαννόπουλο που έλεγε καμμια φορά « μην ανοίξω το στόμα μου» !

– Ο κ Τσίπρας συμβουλεύει τον Σουλτς να συμπράξει σε Κυβέρνηση με την Μέρκελ. Προφανώς σκοπεύει να κάνει και ο ίδιος αυτό που συστήνει αποδεχόμενος συνεργασία με τον Κ. Μητσοτάκη. Ωστόσο αν είναι να κάνει κάτι τέτοιο, πως και κατηγορεί το Κίνημα Αλλαγής και ιδιαίτερα κάποια στελέχη του για τάση συνεργασίας με την Ν.Δ, αν χρειαστεί για να μην μείνει ακυβέρνητη η χώρα; Μήπως και τσιμπήσει κανένας ξεχασμένος αντιδεξιός της δεκαετίας του ΄80; Μάλλον μας περνάει για ιθαγενείς ο κ.Τσίπρας. Το δε τραγικό για αυτόν είναι, ότι την ίδια στιγμή κυβερνάει τρία χρόνια με την ακροδεξιά. Να νομίζει άραγε ότι δεν το έχουμε καταλάβει;

– Πανηγυρίζει για το γρήγορο κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης, κάνοντας κουρέλια και τις υποτιθέμενες κόκκινες γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ. Προχωράει σε χιλιάδες πληστηριασμούς και κοροιδελυει ότι προστατεύει την πρώτη κατοικία, ενώ στελέχη του φτάνουν στο σημείο να κατηγορήσουν την Κυβέρνηση Σαμαρά που δεν προχώρησαν γρήγορα σε πληστηριασμούς! Μα αν αυτό δεν είναι χυδαιότητα, τότε το είναι; Ξεχνάνε ότι τότε ως πολύ αγωνιστές φώναζαν το πρίφημο « κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Οι στόχοι που είχαν θέσει για ρυθμούς ανάπτυξης πάνε περίπατο και το μόνο που κάνουν είναι η αναδιανομή της φτώχειας μέσα από μια υπερφορολόγηση δίχως όρια.Ξεπουλάει την ΔΕΗ ΤΟ 2018, βγάζοντας στο σφυρί ένα επιπλέον 17% της εταιρείας που ανληκει στον ΤΑΙΠΕΔ στην εξευτελιστική τιμή των 100 εκατομ. ευρώ.Φαίνετα ότι εκτιμούν ότι η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία που το 2014 είχε χρηματιστηριακή αξία 2,5 δις. ευρώ δεν αξίζει σήμερα πάνω από 500- 600 εκατομ. ευρώ.Φαίνεται ότι αυτή είναι μια αριστερή τακτική.Απαξιώνει κι άλλο εταιρείες και τις πουλάει μετά στο τσάμπα.Τό ΄διο δεν έκανε και με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ; Όλα εδώ πληρώνονται όμως…

Αυτή είναι η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, μια Κυβέρνηση που δεν μπορεί να διαχειριστεί ακόμα τους μετανάστες στα νησιά, τους πλημυροπαθείς στην Μάνδρα και κρύβεται ο Πρωθυπουργός όταν προκύπτει πρόβλημα (πυρκαγιές, καταστροφή Σαρωνικού, πλημύρες). Υποστηριζόμενη από ένα δημοσιογραφικό υπόκοσμο καμώνεται την Κυβέρνηση που την χτυπάνε όλοι, ενώ έχει γίνει « ο Τζανετάκος των ευρωπαίων και του μεγάλου κεφαλαίου στην ταινία που του έριχνε συνέχεια σφαλιάρες ο Βουτσάς). Είναι τυχερή που απέναντί της έχει αντιπολίτευση που δεν κάνει τις πολιτικές αλητείες που γίνονταν από το 2010 μέχρι που έγινε Κυβέρνηση.

Ζαχαρίας Ζούπης
"Μεταρρύθμιση"
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 17, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ένας θλιβερός θίασος"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator