Διώξτε τον φασισμό από τα πανεπιστήμια. Γελοιοποιείστε!

0



Του Ανδρέα Ζαμπούκα

Ομάδα φοιτητών εισέβαλε στο κτίριο του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην εκδήλωση της Φιλοσοφικής σχολή Αθηνών για τα 180 χρόνια λειτουργίας της, και αφού ανήρτησαν πανό απαίτησαν να αποχωρήσει ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, όπως και έγινε. Το πανό έγραφε «ανεπιθύμητος ο υπουργός και οι πολιτικές - κάτω ο νόμος Γαβρόγλου και η Κυβέρνηση -Το πτυχίο μόνη προϋπόθεση για μόνιμη αξιοπρεπή εργασία Δημόσια και Δωρεάν εκπαίδευση και παροχές για όλους -ΦΣ Αθήνας».

Ο υπουργός, βεβαίως, γνωρίζοντας τις προθέσεις των «ομοϊδεατών» του, αν και καλεσμένος στην εκδήλωση, δεν παρέστη. Έτσι οι φοιτητές βρήκαν «εύκολο θύμα» τον πρώην πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θεόδωρου Φορτσάκη και τον έδιωξαν από την αίθουσα.

Όχι, δεν τον έδειραν ούτε του έκλεψαν το κινητό. Απλά τον ψιλοέβρισαν και του θύμισαν τον «ταξικό» και γεμάτο ενοχές ρόλο του: Του δεξιού «καλπαζοεισπράκτορα» που επωμίζεται αιωνίως, τις φάπες επαναστατών, εξτρεμιστών, ιδεολόγων, αναρχικών, Παοκτσήδων, Ολυμπιακών και άλλων τινών νταβραντισμένων ομάδων που θέλουν να «εκβαραθρώσουν» το σύστημα.

Ο Φορτσάκης είναι το σύστημα; Aυτοί έτσι νομίζουν. Αλλά το σύστημα παραμένει όρθιο και εκτεθειμένο στον εξευτελισμό και στην παράνοια. Έτσι για να μας θυμίζει ποιοι το ρυθμίζουν τόσα χρόνια εις βάρος μας.

Οι πανεπιστημιακοί κάνουν ότι μιλάνε για ελευθερία, για περιφρούρηση της δημοκρατίας και τρώνε συνέχεια ξύλο. Ξέρουν ότι είναι όμηροι των αλληλέγγυων και των συλλογικοτήτων αλλά υφίστανται τον διασυρμό. Τους φτύνουν κι αυτοί νομίζουν ότι ψιχαλίζει, τους βρίζουν και χαμογελούν, τους δέρνουν και φωτογραφίζονται ως μοιραία θύματα, τους χτίζουν τα γραφεία και γίνονται μάρτυρες του Μεσολογγίου.

Στο χθεσινό επεισόδιο, κανείς δεν κάλεσε την αστυνομία. Όπως και κανείς δεν έσπευσε να εξασφαλίσει ότι στην είσοδο θα υπάρχει ασφάλεια για να μην περάσουν μέσα οι «διαμαρτυρόμενοι». Λες και δεν ξέρουν τι γίνεται, λες και δεν έχουν αντίληψη, γνώση, αίσθηση, συνείδηση της τραγικής πραγματικότητας που ισχύει ως καθεστώς στα πανεπιστήμιά τους.

Στο ΟΠΑ πουλάνε ναρκωτικά, στο Πολυτεχνείο κατασκευάζουν μολότοφ και τη Φιλοσοφική, τα πανό τους. Γελάει ο κόσμος κι αυτοί το ανέχονται εις βάρος ολόκληρης της κοινωνίας.

Μετά από τόσα χρόνια ανοησίας και φαιδρότητας, δεν έχω πια την παραμικρή αμφιβολία. Δεν φταίνε οι «επαναστάτες» αλλά οι ταξικοί τους «άρχοντες». Δεν φταίνε οι φοιτητές που μεγαλώνουν με την κουλτούρα της ανοχής αλλά οι συνδικαλιστές των πρυτανικών αρχών που βολεύονται διαχρονικά, με τον ρόλο του θύματος.

Το να στέκεσαι με μαρτυρικό ύφος απέναντι στους «αντάρτες» είναι σαν να ζητάς εξηγήσεις από τους οπαδούς της Θύρας 7 γιατί βρίζουν τους αντιπάλους τους. Όχι μόνο ανέχονται οι πανεπιστημιακοί τους τραμπουκισμούς, όχι μόνο δεν συμπαραστέκονται σε συναδέλφους τους που τολμούν (περίπτωση Συρίγου) αλλά δεν φαίνεται να αισθάνονται και κάποια ντροπή για όσα τους συμβαίνουν.

Άλλη λύση δεν βλέπω. Κλείστε τα πανεπιστήμια για ένα εξάμηνο. Μην εμφανίζεστε στα μαθήματα. Ακροβολιστείτε στην Ακρόπολη, απειλώντας ότι θα πέσετε. Παραιτηθείτε. Κάντε κάτι τέλος πάντων να μην εξευτελίζεστε. Σε δυτικό κράτος διδάσκετε, όχι στην Μποτζουάνα…
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 02, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Διώξτε τον φασισμό από τα πανεπιστήμια. Γελοιοποιείστε!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator