«Σουλτάνε μου, ιδού τα εδάφη σου»

0




Γιατί άραγε θα περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τον Ισλαμοφασίστα που νομίζει ότι παντού είναι Τουρκία;

Γιατί δηλαδή μας παραξενεύουν οι προκλητικές ενέργειές του, οι δηλώσεις του; Και τι έγινε που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο; Έχει κανένα πρόβλημα ο Ερντογάν να παραβιάσει τους βασικούς όρους της φιλοξενίας;

Όταν καλείς κάποιον στο σπίτι σου, του προσφέρεις τα πάντα, τον κάνεις να αισθάνεται άνετα αλλά όταν σου ζητά να σου π…ξει τη γυναίκα τότε γιατί θα πρέπει να τον έχεις φιλοξενούμενο;

Το ήξερε η ελληνική κυβέρνηση ότι έτσι θα συμπεριφερόταν ο Τούρκος Πρόεδρος. Τους προϊδέασε άλλωστε με τη χθεσινή συνέντευξή του στον Παπαχελά κατά την οποία είπε αυτά που έπρεπε να πει και που στο κάτω – κάτω είναι πάγιες θέσεις του.

Δεν φταίει καθόλου ο Ερντογάν για τη στάση του. Από τον λύκο δεν περιμένεις να σου χαϊδέψει το χέρι που τον ταΐζεις, αλλά να στο δαγκώσει.

Αυτό που φταίει είναι η ανικανότητα της κυβέρνησης να δει το μακροπρόθεσμο συμφέρον της πατρίδας. Όταν η φυλλάδα του Ιβάν Σαββίδη, όργανο του ΣΥΡΙΖΑ έχει πρωτοσέλιδο με τίτλο «Έρχεται ο Ερντογάν με τους όρους της Αθήνας», αντιλαμβάνεται κανείς τι έχουμε πάθει ως χώρα.

Ποιοι είναι οι όροι που έθεσε η Αθήνα για να έρθει στην Ελλάδα; Διασφάλισε ότι δεν θα μιλήσει για τουρκική μειονότητα; Έκανε κάποια συνεννόηση ώστε να μη θέσει θέμα Θράκης ή Αιγαίου; Είχε ένα plan B αν ο Τούρκος μιλούσε για αναθεώρηση της Λωζάνης;

Εντάξει, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τα είπε λίγο καλύτερα από τον Τσίπρα. Αν, όμως, γίνουν αυτά τότε προς τι η επίσκεψη του Ερντογάν; Τον κάναμε μάγκα μέσα στο σπίτι μας; Για ποιο λόγο;

Θα τολμούσε να μιλήσει ο Τσίπρας για διεκδικήσεις στην Ίμβρο και την Τένεδο αν ήταν στην Άγκυρα; Θα τολμούσε να πει ότι οι Έλληνες της Πόλης έχουν υποστεί τα πάνδεινα και γι’ αυτό έχουν φύγει μαζικά; Θα μιλούσε άραγε ο τζάμπα μάγκας Τσίπρας για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων;

Ξέρει η ελληνική κυβέρνηση ότι χθες ξεκίνησε η δίκη των ηγετών του φιλοκουρδικού κόμματος που είναι στη φυλακή για 400 μέρες επειδή… τόλμησαν να μιλάνε κουρδικά; Αυτός είναι ο δημοκράτης πρόεδρος που υποδέχθηκε ο Τσίπρας και που του είχε τάξει να διώξει τους… πραξικοπηματίες.

Γι’ αυτό λοιπόν ας μην τρώμε τις σάρκες μας για το πόσο προκλητικός εμφανίστηκε ο Τούρκος στην Αθήνα. Αν έχεις μπροστά σου υποτελείς, άσχετους, γενίτσαρους θα συμπεριφερθείς με τον ανάλογο τρόπο.

Έτσι έχει μάθει γιατί ο λαός του είναι δουλικός, γιατί ψηφίζει έναν δικτάτορα και τον νομιμοποιεί με την ψήφο του. Αλλά αν ο τουρκικός λαός θέλει να έχει αυτούς τους ηγέτες με γεια του με χαρά του.

Ομοίως, αν κι εμείς θέλουμε να έχουμε τον Τσίπρα για πρωθυπουργό να διαπραγματεύεται τις τύχες της πατρίδας μας, ε, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 09, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Σουλτάνε μου, ιδού τα εδάφη σου»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator