Κυβέρνηση άνευ χαρτοφυλακίου…

0



Αν ο πρωθυπουργός ψάχνει για διασπορείς ψευδών ειδήσεων «fake news» σχετικά με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας ας μην τους ψάχνει στην αντιπολίτευση και στα κινήματα που τα δικά του ΜΑΤ λούζουν με χημικά μέσα κι έξω από τα Ειρηνοδικεία. Θέλει τσουβάλια κυνισμό και ξεδιαντροπιά να παριστάνει η κυβέρνηση το θύμα στην περίπτωση των πλειστηριασμών. Κι αν θέλει οπωσδήποτε να κατακεραυνώσει τους ψεύτες ας κάνει αρχή με τον βουλευτή και πρώην υπουργό της κυβέρνησης Νίκο Φίλη.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας, κατά την ομιλία του για τον προϋπολογισμό στην Ολομέλεια της Βουλή, ενώπιον του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου τόνισε ότι «πρέπει να υπάρξει οριζόντια προστασία της πρώτης κατοικίας με βάση την αξία και να μην μείνει η κυβέρνηση στην συμφωνία κυρίων με τις τράπεζες».Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποίησε ότι «πάνω από 40.000 πλειστηριασμοί έχουν υπολογιστεί να γίνουν για το 2018» για να προσθέσει: «Αυτοί δεν θα αφορούν μόνο βίλες με πισίνες αλλά και φτωχό κόσμο. Ανθρώπους της μεσαίας τάξης που θα κινδυνεύσουν να χάσουν το σπίτι τους. Πρέπει να υπάρξει η δυνατότητα του δανειολήπτη να παίρνει το σπίτι του στην τιμή που θα τα αγοράζουν τα funds».

Ιδού λοιπόν πεδίο δόξης λαμπρό. Να τιμωρηθεί ο κυβερνητικός βουλευτής και να στιγματιστεί από το Μέγαρο Μαξίμου ως ψεύτης. Διαφορετικά να πάψει ο εμπαιγμός του ελληνικού λαού. Ο κ. πρωθυπουργός συνάντησε πρόσφατα τα μέλη της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών. Μπροστά του, τους είχε. Γιατί δεν τους έλεγε ρηματικά ότι ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας απαγορεύεται. Γιατί δεν τους ζητούσε μετά το τέλος μια κατηγορηματική δήλωση έστω, ότι δεν πρόκειται να προβούν σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας.

Όσοι διάβασαν τα όσα αναφέρουν μετά την συνάντηση οι τραπεζίτες κατάλαβαν ότι τέτοια δέσμευση δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο η «έννοια» τους να εξαντλήσουν κάθε άλλο μέσο πριν φτάσουν στο έσχατο. Ωστόσο όποιος θέλει και μπορεί να προστατέψει οριζόντια την πρώτη κατοικία φέρνει στην Βουλή σχετική νομοθετική ρύθμιση και παίρνει την ψήφο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού που ετοιμάζονται να φέρουν δική τους πρόταση. Δεν κάθονται να ακούνε σιωπηλοί από τα υπουργικά έδρανα όσα λέει ο κ. Φίλης χωρίς να του απαντήσουν…

Με το λεγόμενο κοινωνικό μέρισμα και το επίδομα σε νέους ανέργους η κυβέρνηση θα βγάλει τις Γιορτές. Το Γενάρη επιστρέφει μια καταθλιπτική πραγματικότητα για την κοινωνία. Η κυβέρνηση μπορεί να κορδακίζεται για την «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια και να καμαρώνει για δηλώσεις αξιωματούχων των δανειστών αλλά η καθημερινότητα των πολιτών που συσσωρεύουν απλήρωτα χρέη δεν αλλάζει.

Οι τράπεζες θα κάνουν πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας διότι η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει για αυτό στην τρίτη αξιολόγηση. Η εφορία θα προχωρά σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς διότι δεν ελέγχεται από το υπουργείο Οικονομικών αλλά από την Αρχή Δημοσίων Εσόδων που δίνει λογαριασμό απευθείας στους δανειστές.
Μια κυβέρνηση που δεν ελέγχει τις τράπεζες και τα έσοδά της είναι κυβέρνηση μόνο κατ' όνομα. Είναι κυβέρνηση άνευ χαρτοφυλακίου.

Γιώργος Χελάκης Παραπολιτικά
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 31, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Κυβέρνηση άνευ χαρτοφυλακίου…"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator