Βγαίνουν στο βουνό οι αντάρτες του ΣΥΡΙΖΑ για τους πλειστηριασμούς

0


Του Ανδρέα Ζαμπούκα

Η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει μία τροπολογία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, μέσω της οποίας θεσμοθετείται αυτεπάγγελτη δίωξη για τις αντιδράσεις που σκοπό έχουν την ματαίωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Λογικό βέβαια, δεδομένου πως τι νόημα έχει να υφίστανται οι προθέσεις για τους πλειστηριασμούς αν δεν εφαρμόζονται και στην πράξη; Θα μου πεις, τόσα και τόσα έχουν ψηφιστεί αλλά δεν εφαρμόζονται. Εδώ όμως, έρχονται εντολές από τους Θεσμούς, οπότε λίγες πιθανότητες έχουμε να μην υπακούσουμε...

Κι όμως, υπάρχουν «ευσυνείδητοι» αντάρτες που δεν σηκώνουν ζυγό στον τράχηλό τους. Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται από το πρωί μεγάλη δυσφορία, η οποία από ορισμένους θεωρείται ότι τείνει να προσλάβει έως και διαστάσεις «μίνι ανταρσίας». Κάποιοι είχαν απειλήσει ότι δεν προτίθενται να ψηφίσουν την επίμαχη τροπολογία, γεγονός το οποίο σήμανε συναγερμό. Κατά συνέπεια, ο Κοντονής και ο Τσακαλώτος κάλεσαν από νωρίς, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για ένα γρήγορο «μασαζάκι», προκειμένου να τους πείσουν ότι η διάταξη που τους απασχολεί δεν είναι και τόσο κακή.

Οι βουλευτές όμως, δεν πείστηκαν τόσο εύκολα. Δυο τρεις απ΄αυτούς θύμωσαν ακόμα πιο πολύ και δήλωναν ότι μπορεί και να μην παραστούν στην ψηφοφορία. Παρέστησαν όμως και ψήφισαν. Ως όφειλαν, ως τυπικοί αριστεροί που σέβονται τον «αμφίβιο» εαυτό τους και αρέσκονται στον συνήθη ακτιβισμό αλλά όχι στην πολιτική που μόνο της πρόσημο μπορεί να έχει την πράξη και όχι την θεωρία.

Τι θα κάνουν όμως από δω και πέρα; Θα υπερασπιστούν την ψήφο τους; Όχι βέβαια. Η ψήφος άλλωστε, σε ένα αστικό κοινοβούλιο δεν μπορεί παρά να είναι μία αναγκαία συνθήκη επιβίωσης στο σύστημα εξουσίας. Ένα πρόσχημα, ένα προπέτασμα καπνού, μία κρύπτη για εξτρεμιστές και σημαιοφόρους λαϊκής υπεράσπισης.

Σύμφωνα λοιπόν, με πληροφορίες, από το «στρατηγείο» τους, οι «αντάρτες» του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται πλέον σε πολεμική ετοιμότητα. Αναμένουν δε την ευκαιρία να συναγωνιστούν τους παλιούς συντρόφους (Λαφαζάνη, Κωνσταντοπούλου κλπ) στο μέτωπο των πλειστηριασμών. Να βγουν στους δρόμους και να προτάξουν τα στήθη τους στον αυταρχισμό της αστικής εξουσίας που θέλουν ντε και καλά να αρπάξουν την «λαϊκή κατοικία». Στερώντας βεβαίως, από τους φορολογούμενους την ευχαρίστηση να συνδράμουν όσους έτυχε να μην αντιληφθούν ότι ήταν κάπως περίεργο που η τράπεζα τους έδινε δάνειο χωρίς εγγυήσεις. 'Όπως επίσης και να οδηγήσουν τα πιστωτικά ιδρύματα σε νέα ανακεφαλαιοποίηση με τον κίνδυνο του bail-in να βρεθεί και πάλι προ των πυλών.

Υπήρξαν όμως στην ψηφοφορία και βουλευτές άλλων κομμάτων που δεν ανέχονται την πραγματικότητα. Αρκετοί δήλωσαν «παρών», προσπαθώντας να μας εκδηλώσουν τον «ανθρωπισμό» τους και να εκφράσουν, ως σχολιαστές την δυσφορία τους για τις αντιφάσεις του καπιταλισμού.

Σε κάθε περίπτωση, η εντύπωση που έχει κανείς από την λειτουργία του συγκεκριμένου κοινοβουλίου είναι ότι χρησιμοποιείται για «παιδαγωγικούς» και «ψυχαναλυτικούς» σκοπούς και όχι για την υπεύθυνη επικύρωση αποφάσεων.

Εν αναμονή λοιπόν των εξελίξεων και των διαθέσεων των ανταρτών. Το βέβαιο είναι ότι αργά ή γρήγορα θα τους δούμε να ανηφορίζουν στο βουνό. Όπου και από την φύση τους, δικαιωματικά, ανήκουν..
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 25, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Βγαίνουν στο βουνό οι αντάρτες του ΣΥΡΙΖΑ για τους πλειστηριασμούς"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator