Βουτηγμένη και στον τζόγο η παρέα του Μαξίμου

0




Για πρώτη φορά θα βγάλουμε το καπέλο στη Νέα Δημοκρατία που επιτέλους αποφάσισε να βγει από το καβούκι της και να διαμορφώσει μια ατζέντα. Ο λόγος για την ερώτηση που έκαναν οι βουλευτές της για τους στοιχηματζήδες του διαδικτύου που είναι και ημιπαράνομοι και φοροφυγάδες και ταυτόχρονα ασχολούνται με τα μέσα ενημέρωσης.

Αν και οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι το Antinews έχει εδώ και μήνες αναφερθεί στο θέμα αυτό, τουλάχιστον η ΝΔ ξύπνησε από το λήθαργό της και αποφάσισε να στριμώξει την κυβέρνηση.

Τα ερωτήματα που θέτει η ΝΔ είναι θεσμικά, όμως, πρέπει να ειπωθούν ορισμένες αλήθειες. Κάποιοι κάνουν τρελό τζόγο με το διαδικτυακό στοίχημα, δεν πληρώνουν φόρους και ταυτόχρονα παίζουν βρόμικα παιχνίδια με εφημερίδες, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα καιsites.

Κάποιοι κλέβουν μεγάλο μερίδιο από τον ΟΠΑΠ που πληρώνει κανονικά φόρους και ταυτόχρονα αποδίδει στην κοινωνία, μέσω προγραμμάτων, μέρος των κερδών του. Στον αθλητισμό, στη νεολαία, σε κοινωφελείς ή πολιτιστικές δραστηριότητες.

Οι στοιχηματζήδες με τις μαλτέζικες εταιρείες που βρίσκονται; Και γιατί η αριστερή κυβέρνηση της ηθικής δεν τους διώκει; Μήπως γιατί έχει κάνειdealμαζί τους;

Τι έχουν να πουν για παράδειγμα για τη σύζυγο χρεοκοπημένου εκδότη που φέσωσε με εκατοντάδες εκατομμύρια κράτος, τράπεζες και εργαζόμενους; Και αυτή η σύζυγος εμφανίζεται κανονικά και με το νόμο μεγαλομέτοχος στοιχηματζήδικης εταιρείας;

Υπάρχει έρευνα κι έχει κληθεί να καταθέσει; Τι έχει απαντήσει και γιατί μένει στο απυρόβλητο;

Υπάρχει επίσης στοιχηματζής που βγάζει δεκάδες εκατομμύρια το χρόνο αλλά οι φόροι που αποδίδει είναι ελάχιστοι και ελληνικά χρήματα φεύγουν στο εξωτερικό; Και ο ίδιος ο επιχειρηματίας έχει και μιντιακό όμιλο που μέρα – νύχτα σκουπίζει τα παπούτσια του… αγίου Αλέξη Τσίπρα;

Υπάρχουν επίσης συνέργειες στοιχηματζήδων με άλλους επιχειρηματίες φιλικά προσκείμενους στην κυβέρνηση με σκοπό την άλωση των μέσων ενημέρωσης; Με τα λεφτά από τον τζόγο, κι όχι μόνο βεβαίως, βεβαίως;

Δεν περιμένουμε από κανέναν υπουργό να απαντήσει ούτε στα ερωτήματα της ΝΔ, ούτε στα δικά μας. Δεν τολμούν γιατί ενδεχομένως τα ταμεία των στοιχηματζήδων να λειτουργούν και ως μαύρα ταμεία υπουργών και βουλευτών. Κι όσο κρύβονται πολλά βρόμικα παιχνίδια πίσω από έναunderή έναoverτου διαδικτύου, τόσο οι εταιρείες αυτές θα την γλιτώνουν. Η κυβέρνηση δεν έχει ούτε την όρεξη, ούτε το σθένος να τα βάλει μαζί τους. Οι κανόνες που δήθεν φτιάχνει δεν είναι τίποτε άλλο παρά στάχτη στα μάτια. Βουτηγμένη στον τζόγο είναι και η παρέα του Μαξίμου, όμως, ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο. Όλα κάποια στιγμή θα βγουν στο φως. Και μακάρι να πάνε κάποιοι φυλακή, ακόμη κι αν είναι σύζυγοι, γόνοι ή γαμπροί μεγάλων φαμιλιών της χώρας.

Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 12, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Βουτηγμένη και στον τζόγο η παρέα του Μαξίμου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator