«Βόμβα» από Γαβρόγλου – Ανοίγει θέμα εκλογής του μουφτή στη Θράκη

0



Θέμα εκλογής και όχι ορισμού του μουφτή στη Θράκη, το οποίο αποτελεί πάγιο αίτημα της Άγκυρας ανοίγει η ελληνική κυβέρνηση, λίγες μόνο ημέρες μετά από την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν σε Αθήνα και Κομοτηνή.

Μιλώντας στο Κανάλι της Βουλής και στη δημοσιογράφο Αλεξία Κουλούρη σε συνέντευξη η οποία θα προβληθεί σήμερα το βράδυ ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου τάσσεται υπέρ της εκλογής μουφτή υπό προϋποθέσεις τονίζοντας την ανάγκη ορθολογικοποίησης:

«Θα πρέπει να αρχίσει μια πολλή σοβαρή συζήτηση, με την ίδια τη μειονότητα ως προς το θέμα της ορθολογικοποίησης της εκλογής μουφτήδων. Το σοβαρό ζήτημα που πρέπει να συζητηθεί και νομίζω πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που υπάρχει για συζητήσεις, είναι ο προσδιορισμός του εκλεκτορικού σώματος» λέει ο κ. Γαβρόγλου ανοίγοντας ζήτημα εκλεκτορικού σώματος.

Προκαλεί μάλιστα αίσθηση το γεγονός ότι ο υπουργός Παιδείας αν και παραδέχεται ότι δεν είναι ίδιο πράγμα σπεύδει μόνος του να μιλήσει για ασυμμετρία στον τρόπο εκλογής του Ορθόδοξου Πατριάρχη και του μουφτή :

«Τον Πατριάρχη δεν τον εκλέγει η ρωμαίικη κοινότητα στην πόλη, δεν τον εκλέγουν καν ιερείς, τον εκλέγουν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου. Άρα υπάρχει πάντα στην εκλογή των θρησκευτικών ηγετών, ένα ειδικό εκλεκτορικό σώμα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γαβρόγλου αναφέρει ακόμη ότι μετά την ψήφιση του νόμου, που κάνει προαιρετική την εφαρμογή της Σαρίας, με προεδρικό διάταγμα, θα οριστούν οι δικονομικές αρμοδιότητες του μουφτή, ενώ θα ακολουθήσει σύσταση επιστημονικής επιτροπής, από νομικούς και ειδικούς, επί του Ισλαμικού δικαίου.

Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 23, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Βόμβα» από Γαβρόγλου – Ανοίγει θέμα εκλογής του μουφτή στη Θράκη"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator