Politique Internationale: Βραβεύουμε τον Αλ. Τσίπρα γιατί... έκανε άλλα από αυτά που υποσχόταν

0



Στο Παρίσι φθάνει απόψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανταποκρινόμενος σε μια διπλή γαλλική πρόσκληση και μια διπλή βράβευση. Ο δικηγορικός Σύλλογος Παρισίων (Barreau de Paris) θα τον τιμήσει με το Βραβείο Δέσμευσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες (Prix d'engagement européen), το δε πολιτικό περιοδικό Politique Internationale θα του απονείμει το Βραβείο «Πολιτικού Σθένους» (Prix du courage politique).

«Είχε το κουράγιο να πάρει αποφάσεις προς όφελος της Ελλάδας και της Ευρώπης, είναι άνδρας με πεποιθήσεις και θάρρος». Με τα λόγια αυτά ο Patrick Wajsman, γενικός διευθυντής και ιδρυτής του περιοδικού Politique Internationale, εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την απόφαση της κριτικής επιτροπής του έντυπου, να απονείμει φέτος στον Έλληνα πρωθυπουργό το Βραβείο «Πολιτικού Σθένους».

Καταλυτικό στοιχείο για την απόφαση της κριτικής επιτροπής να τιμήσει φέτος τον Έλληνα πρωθυπουργό ήταν, σύμφωνα με τον Patrick Wajsman, το γεγονός ότι «παρά την τη διαφορετική κατεύθυνση που είχε αρχικά η πολιτική οικογένεια του Α. Τσίπρα, αυτός βρήκε το κουράγιο να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ και την Ευρώπη αποφεύγοντας καταστροφικές συνέπειες για όλους».

«Ένας πραγματικός ηγέτης» πρόσθεσε ο Patrick Wajsman, θα πρέπει να συγκεντρώνει τρία βασικά στοιχεία: ευφυΐα, καρδιά και θάρρος. Ο Αλέξης Τσίπρας διαθέτει και τα τρία» τόνισε.

Στο ερώτημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ τι θα είχε να πει σε αυτούς που ασκούν κριτική στον πρωθυπουργό για πολιτική στροφή, ο Patrick Wajsman απάντησε:

«Πρόκειται για κάτι το πολύ δύσκολο, αλλά πολλοί μεγάλοι άνδρες κάνουν συχνά κάτι τέτοιο: Ο Frederick de Clerck, Πρόεδρος της Ν. Αφρικής, στον οποίο είχαμε επίσης απονείμει το Βραβείο Πολιτικού Σθένους, ήταν προϊόν του ρατσιστικού συστήματος, ήταν όμως αυτός που τελικά διέλυσε το απαρτχάιντ και που άνοιξε την πόρτα της φυλακής στον Μαντέλα.

O Richard Nixon, παρ' ότι μεγάλος αντικομουνιστής, ήταν αυτός που καθιέρωσε τις σχέσεις με την κομμουνιστική Κίνα. Και ο Ισραηλινός Manehem Begin που θεωρείτο σκληρός και "γεράκι", αυτός έκανε ειρήνη με την Αίγυπτο και παραχώρησε το Σινά» εξήγησε ο Patrick Wajsman και τόνισε καταλήγοντας: «Οι πραγματικοί ηγέτες είναι άτομα ικανά να κατανοούν το νόημα της ιστορίας και να βάζουν όταν χρειάζεται σε δεύτερη μοίρα τις προσωπικές τους κλίσεις, όπως έκανε και ο Αλέξης Τσίπρας».

Η απονομή του βραβείου από το περιοδικό, θα γίνει αύριο το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο των Παρισίων.

Στο Δικηγορικό Σύλλογο, που ευρίσκεται στο Α' Διαμέρισμα των Παρισίων, ο πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία κατά τις 19:30 (ώρα Ελλάδας), με θέμα: «Το μέλλον της Δημοκρατίας στην Ευρώπη».

Εκτιμώντας ότι το 2015 ο Αλέξης Τσίπρας «αφύπνισε την Ευρώπη, βάζοντάς την δυναμικά μπρος τις επιλογές της» ο Σύλλογος θα τιμήσει τον πρωθυπουργό με το Βραβείο Δέσμευσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 23, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Politique Internationale: Βραβεύουμε τον Αλ. Τσίπρα γιατί... έκανε άλλα από αυτά που υποσχόταν"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator