Paradise papers: Έρχεται βόμβα που θα συνταράξει το ελληνικό πολιτικό σύστημα

0



Παγκόσμια ανατριχίλα έχει απλωθεί μετά τις αποκαλύψεις 13 εκατομμυρίων εγγράφων τα οποία εμπλέκουν κορυφαίους πολιτικούς με οφσόρ και αδιαφανή εταιρικά σχήματα σε υπεράκτιους παραδείσους, που κόστισαν οκτώ τρις σε δυτικά κράτη ελέω φοροδιαφυγής.
Μέσα σε αυτά τα έγγραφα λοιπόν, υπάρχει το όνομα κορυφαίου προσώπου πολιτικού ενδιαφέροντος από την Ελλάδα.
Μιλάμε για στενό συγγενικό πρόσωπο κορυφαίου πολιτικού το οποίο φέρεται να διατηρεί λογαριασμό – μαμούθ σε φορολογικό παράδεισο.
Λογαριασμός φυσικά που ποτέ δεν έχει δηλωθεί στις ελληνικές αρχές καθώς το συγκεκριμένο πρόσωπο υπόκειται σε πόθεν έσχες.
Ξετυλίγοντας το κουβάρι, βλέπουμε την εμπλοκή και ενός άλλου πασίγνωστου προσώπου που ήδη διερευνάται από την ελληνική δικαιοσύνη για συμμετοχή του σε προγενέστερη λίστα.
Φαίνεται λοιπόν ότι το συγγενικό πρόσωπο του κορυφαίου πολιτικού και ο εν λόγω εμπλεκόμενος, είχαν στήσει φάμπρικα ξεπλύματος χρήματος το οποίο έβγαζαν στο εξωτερικό και απέκρυπταν, με πελάτες αρκετούς ενδιαφερόμενους από το χώρο των επιχειρήσεων, των μέσων και λοιπά.
Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την αποκάλυψη και θεωρείται πλέον θέμα ωρών να δοθούν τα στοιχεία στη δημοσιότητα.

olympia.gr
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 08, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Paradise papers: Έρχεται βόμβα που θα συνταράξει το ελληνικό πολιτικό σύστημα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator