O Kαμμένος αποχαρακτηρίζει απόρρητα έγγραφα του υπουργείου Άμυνας

0



Μετά την απειλή του Νίκου Κοτζιά για κάθειρξη 10 ετών σε όσους (βουλευτές) κυκλοφορούν διαβαθμισμένα έγγραφα ο συναρχηγός του Αλέξη Τσίπρα ανακοίνωσε ότι οι βουλευτές θα έχουν τελικά πρόσβαση, «για να σταματήσει», όπως λέει, «η σπέκουλα»

Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την πρωτοφανή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών που απείλησε με 10ετή κάθειρξη όσους φέρνουν στο φως της δημοσιότητας απόρρητα έγγραφα, ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε μέσω Twitter, ότι προχωρά στον αποχαρακτηρισμό όσων εγγράφων ζητήσει ο εισαγγελέας, δίνοντας παράλληλα πρόσβαση και στους βουλευτές – μέλη της Επιτροπής Εξοπλισμών.

Όπως εξηγεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, προχωρά στην κίνηση αυτή «για να σταματήσει η σπέκουλα» αναφορικά με τα απόρρητα έγγραφα του ΥΕΘΑ για την υπόθεση της συμφωνίας πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία. Στο «τιτίβισμά» του επίσης, ο κ. Καμμένος καταγγέλλει τον «πλασιέ» που -όπως υποστηρίζει- πουλά τα εν λόγω έγγραφα σε εφημερίδες, θέλοντας με τον τρόπο αυτόν να δικαιολογήσει το μπαράζ αποκαλύψεων των τελευταίων ημερών στον Τύπο για τους περίεργους μεσάζοντες της συμφωνίας, τις καρατομήσεις στρατιωτικών-στελεχών του υπουργείου του ώστε να «διευκολυνθεί» η συμφωνία και άλλες ομιχλώδεις ενέργειες που σχετίζονται με την επίμαχη συμφωνία.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη δεν επετράπη από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής η πρόσβαση στα απόρρητα έγγραφα που κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Ανδρέας Λοβέρδος.

Τα εν λόγω έγγραφα παρελήφθησαν από τον προεδρεύοντα της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος με τη σειρά του τα τοποθέτησε σε σφραγισμένο φάκελο και τα παρέδωσε στις υπηρεσίες της Βουλής, για να τοποθετηθούν στη συνέχεια στο χρηματοκιβώτιο της Νομοθετικής Υπηρεσίας, όπου και παρέμειναν κλειδωμένα. Στη συνέχεια, όπως έγινε γνωστό, παραδόθηκαν στη Γραμματεία της κυβέρνησης.

Η σχετική διαδικασία που ακολουθήθηκε, επελέγη έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι τα διαβαθμισμένα έγγραφα δεν θα δημοσιοποιηθούν, αλλά θα είναι διαθέσιμα στους βουλευτές. Ωστόσο όσοι επιχείρησαν να τα δουν την Τετάρτη δεν το κατόρθωσαν, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής αρνήθηκαν να τους παραδώσουν το υλικό, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούν ούτε οι βουλευτές να ενημερωθούν διότι τα έγγραφα είναι απόρρητα.

Protagon
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 24, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "O Kαμμένος αποχαρακτηρίζει απόρρητα έγγραφα του υπουργείου Άμυνας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator