«Καθαρή» απόσταση ασφαλείας Τσίπρα από Καμμένο

0Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Αν αποδεχθούμε τη λαϊκή ρήση πως «επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση», τότε η απόσταση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου πρέπει ολοένα να μεγαλώνει, έστω και σε επίπεδο εντυπώσεων και σημειολογίας, στοιχείο που μπορεί να ερμηνευθεί ποικιλοτρόπως.

Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι την Πέμπτη, μέρα που κεντρικό θέμα στην πολιτική επικαιρότητα της χώρας θα είναι η συζήτηση στη Βουλή της «γαλάζιας» επίκαιρης ερώτησης για τον υπουργό Άμυνας, ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιεί ταξίδι -αστραπή, όπως ήδη χαρακτηρίστηκε, στο Παρίσι.

Μην φανταστείτε ότι ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Macron, μια και κάτι τέτοιο ασφαλώς και θα πρόσθετε στην μετάβαση ένα διαφορετικό «βάρος». Αν και το ακριβές περιεχόμενο της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη γαλλική πρωτεύουσα παραμένει σκεπασμένο με πέπλο μυστηρίου, δε φαίνεται πιθανό να πρόκειται για επίσκεψη με προορισμό τα Ηλύσια Πεδία, παρότι βεβαίως δεν αποκλείεται την τελευταία στιγμή να υπάρξει να συμβεί σε ανεπίσημο επίπεδο.

Αυτό όμως που έχει γίνει γνωστό μέχρι σήμερα είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με επιχειρηματίες με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων. Με άλλα λόγια, την ημέρα που ο κυβερνητικός εταίρος, πρόεδρος των ΑΝΕΛ θα κονταροχτυπιέται με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την υπόθεση που η ΝΔ έχει χαρακτηρίσει «σκάνδαλο πρώτου μεγέθους», ο κ. Τσίπρας θα πραγματοποιεί ταξίδι μερικών ωρών στην πόλη του φωτός για επενδύσεις.
Τυχαίο ή όχι; Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά.

Το μόνο σίγουρο είναι πως το Μέγαρο Μαξίμου δείχνει για μία ακόμα φορά την πρόθεσή του να κρατήσει διακριτή απόσταση που επιθυμεί να έχει από το θέμα της πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, αφήνοντας τον κ.Καμμένο να χειριστεί μόνος του το ζήτημα.

Με άλλα λόγια, σε καθαρά επικοινωνιακό επίπεδο τις ώρες που ο υπουργός Άμυνας θα διασταυρώνει τα ξίφη του με τους βουλευτές της ΝΔ και τα τηλεοπτικά στιγμιότυπα θα προβάλλονται από τα ΜΜΕ, την ίδια στιγμή πλάνα από την επίσκεψη Τσίπρα στο Παρίσι θα αναμεταδίδονται από τις ίδιες τηλεοπτικές συχνότητες, τραβώντας μία καθαρή διαχωριστική γραμμή μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων. Η «διαβολική» αυτή σύμπτωση της μετάβασης του πρωθυπουργού στη Γαλλία, την μέρα που θα συζητείται το θέμα στη Βουλή με πρωταγωνιστή τον υπουργό Άμυνας, έρχεται να προστεθεί σε μία περίοδο ξεκάθαρης προσπάθειας από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου να κρατηθεί ο κ. Τσίπρας εκτός κάδρου στο συγκεκριμένο θέμα.

Πώς αλλιώς να εξηγήσεις το ότι από την πρώτη στιγμή που ήρθε στη δημοσιότητα το θέμα με τον μεσάζοντα, δεν υπήρξε καμία δημόσια τοποθέτηση από το Μέγαρο Μαξίμου, παρά τις συνεχείς διατυπώσεις κατηγοριών από την ΝΔ;

Στην Πειραιώς επιμένουν να βάζουν στο επίκεντρο του ζητήματος και τον πρωθυπουργό, καθώς εκτιμούν ότι έχει μεγάλες ευθύνες, καλύπτοντας, όπως λένε, τον κ.Καμμένο.

«Ο κ. Τσίπρας κρύβεται και σιωπά εδώ και 16 μέρες. Πόσο χρόνο χρειάζεται άραγε ο πρωθυπουργός για να αντιληφθεί ότι ο συναρχηγός του είναι αναμεμειγμένος σε σκάνδαλο πρώτου μεγέθους; αναρωτήθηκε η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, την ώρα που ο τομεάρχης Άμυνας Βασίλης Κικίλιας κατέθετε νέα ερώτηση στη Βουλή με μία σειρά ερωτημάτων για τη διακρατική συμφωνία:

- Υφίσταται ή όχι Διακρατική Συμφωνία – Σύμβαση για την αξιοποίηση – πώληση των 300 αεροπορικών βομβών τύπου ΜΚ-82 στα ΗΑΕ, όπως εισηγηθήκαμε στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της ΒτΕ, στις 27 Απρ.2015; Εάν όχι με ποια διαδικασία και Σύμβαση έγινε η υπόψη πώληση;

- Ποια ακριβή ημερομηνία υπογράφηκε η ως άνω Διακρατική Συμφωνία ή όποια άλλη Σύμβαση;

- Ποια ακριβή ημερομηνία εγκρίθηκε από το ΚΥΣΕΑ η υπόψη Διακρατική Συμφωνία ή όποια άλλη Σύμβαση;

- Ποια ακριβή ημερομηνία έγινε η μεταφορά των εν λόγω αεροπορικών βομβών, με ποιόν μεταφορέα και με ποιο μεταφορικό μέσο;

- Ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των πωληθέντων αεροπορικών βομβών ΜΚ-82 στα ΗΑΕ: 300 βόμβες ως η εισήγηση σας στην Επιτροπή της Βουλής ή 1000 βόμβες όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα του τύπου;

- Με ποια διαδικασία υλοποιήθηκε η πληρωμή των 300 ή 1000 πωληθέντων αεροπορικών βομβών τύπου ΜK-82 στα ΗΑΕ; Με τραπεζική συναλλαγή ή άλλη διαδικασία; Κατά την διάρκεια υλοποίησης της πώλησης, υφίστατο ανέγκλητη πίστωση, ως εγγύηση της είσπραξης χρημάτων;

- Εκδόθηκε αρμοδίως και όπως προβλέπεται, με μέριμνα του Πωλητή, το απαιτούμενο Πιστοποιητικό Τελικού Χρήστη (End User Certificate); Είναι καταλλήλως υπογεγραμμένο από τον πωλητή, τον αγοραστή και υφίσταται έγκριση του κατασκευαστή των αεροπορικών βομβών ΜΚ-82;

- Τα ΗΑΕ προβήκανε σε δωρεά 78 εκ. ευρώ, ως αντιστάθμισμα της έλλειψης Διακρατικής Συμφωνίας ή άλλης Σύμβασης; Εάν ναι, ποια ακριβή ημερομηνία έγινε η δωρεά, με ποια έγγραφα, ποιος κρατικός φορέας την έκανε αποδεκτή (ΚΥΣΕΑ, ΥΠΕΘΑ, ΥΠΟΙΚ) και σε ποιόν Π/Υ πιστώθηκαν τα χρήματα;

Όπως όλα δείχνουν λοιπόν η συζήτηση στην αίθουσα της ολομέλειας την Πέμπτη θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, έστω και αν ο πρωθυπουργός θα πληροφορείται την εξέλιξή της, βρισκόμενος.... Στην πόλη του φωτός.

Liberal
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 26, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Καθαρή» απόσταση ασφαλείας Τσίπρα από Καμμένο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator