ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ

0Αγιασμό, επί τη ενάρξει τωνμαθημάτων του «Εργαστηρίου Εκκλησιαστικών Τεχνών» της Ι. Μητροπόλεως μας, τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, εχθές Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017.

Το «Εργαστήρι Εκκλησιαστικών Τεχνών» βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Απ. Παύλου και Αδειμάντου, στην Κόρινθο και στεγάζονται σε αυτό, η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής «ο Άγιος Λεωνίδης», η Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών του Νομού μας «ο Άγιος Κυριακός ο Υμνογράφος», η Σχολή Βυζαντινής Αγιογραφίας «ο Άγιος Λουκάς» και η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Τερψιχόρη».

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στηνπροσπάθεια, που κατεβλήθη και καταβάλλεται σε καιρούς χαλεπούς, για την δημιουργία και την λειτουργία της Σχολής των Εκκλησιαστικών Τεχνών, δεδομένου του ότι η φοίτηση των μαθητών όλων των προαναφερθέντων τμημάτων τηςείναι δωρεάν.
Επίσηςτόνισε την παραχώρηση του οικήματος από το Γηροκομείο Ανδρών στην Ι. Μητρόπολή μας καθώς και τις εργασίες, που πραγματοποιούνται μέχρι και σήμερα, προκειμένου η Σχολή να πληροί όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για την αναγνώριση της από το Κράτος, ως απολύτως νόμιμη.

Επιπρόσθετα, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το Διδακτικό Προσωπικό, τους Υπευθύνους των Σχολών, τους Ιερείς και τους συντελεστές, οι οποίοι με πολύ αγάπη διακονούν τις Σχολές του «Εργαστηρίου Εκκλησιαστικών Τεχνών», προκειμένου μέσα από αυτές να αναδειχθούνπρόσωπα καταρτισμένα, που θα στελεχώσουν τους Ιερούς Ναούς της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας και θα προσφέρουν στην Τοπική και όχι μόνον Εκκλησία μας ανταποδίδοντας την γνώση που απέκτησαν.

Τέλος, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ιδιαίτερη ευλογία, για την Ι. Μητρόπολή μας, να κατέχουμε αποτμήματα των Ι. Λειψάνων των Αγίου Λεωνίδου και των συν ΑυτώΜαρτύρων γυναικών και κάλεσε όλους τους παρισταμένους να Τα προσκυνήσουν,ευχόμενος ταυτόχρονα να έχουν κάθε πρόοδο στις σπουδές τους και δίδοντάς τους,προς ευλογία, από μια Εικόνα της Παναγίας της Παραμυθίας.
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 02, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator