Β.Νανόπουλος για ανακαίνιση και επανάχρηση δημοτικών κτιρίων και τη βελτίωση πρόσβασης σε παραλίες

0Σχετικά με την συνεδρίαση της 28.11.2017 του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κορινθίων σημειώνουμε τα εξής .

Προ ημερησίας διατάξεως κάναμε δυο προτάσεις για συμμετοχή του δήμου σε επιδοτούμενα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης – προκήρυξη ΕΠΑΝΕΚ .

Το πρώτο αφορά την ανακαίνιση και επανάχρηση δημοτικών κτιρίων πχ δημοτική αγορά, παλιό ξενία, δημοτικά σφαγεία με επιδότηση που κυμαίνεται από 35-100%. Η πρόταση πρέπει να υποβληθεί τον προσεχή Ιανουάριο .

Η δεύτερη πρόταση αφορά την προσβασιμότητα σε παραλίες ΑΜΕΑ και όχι μόνο και επιδοτεί την κατασκευή διαδρόμων, σκιάστρων , αποδυτηρίων κλπ. σε μια από τις παραλίες μας πχ τα Καλάμια. Ο χρόνος υποβολής είναι επίσης ο ερχόμενος Ιανουάριος . Η απάντηση που πήραμε ήταν θετική ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και στα δυο θέματα.

Ψηφίσαμε το πρώτο θέμα της ημερησίας διάταξης που αφορά την αμοιβή σε χρήμα των εργαζομένων του δήμου που δικαιούνται παροχή γάλακτος λόγω ανθυγιεινής εργασίας και μέσων ατομικής προστασίας λόγω επικίνδυνης εργασίας . Ο δήμος δεν χορήγησε ως όφειλε τα παραπάνω είδη στους εργαζομένους για τα έτη 2012-2016.

Το θέμα είχαμε θέσει προ ημερησίας διατάξεως στο προηγούμενο συμβούλιο και είχαμε ζητήσει να έρθει προς συζήτηση πράγμα που έγινε . Ζητήσαμε επίσης η καταβολή των χρημάτων να γίνει σε μια δόση άμεσα και να ρυθμιστεί το έτος 2017 στο οποίο επίσης ο δήμος Κορινθίων δεν χορήγησε μέσα ατομικής προστασίας και γάλα στους εργαζομένους. Για τα επόμενα χρόνια ζητήσαμε να γίνουν έγκαιρα οι απαραίτητες ενέργειες και η χορήγηση των ειδών αυτών να γίνει κανονικά , κάτι που είναι αναγκαίο για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων .

Καταψηφίσαμε την αύξηση κατά 50.000 ευρώ του προϋπολογισμού για το μήνα Δεκέμβριο 2017 των πολιτιστικών εκδηλώσεων του ΚΕΠΑΠ γιατί σε περίοδο οικονομικής κρίσης η μεγάλη αυτή αύξηση είναι πρόκληση. Θέλουμε να γίνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις τις μέρες των εορτών αλλά όπως είχαν προγραμματιστεί στον προϋπολογισμό . Το ετήσιο ποσό για πολιτιστικές εκδηλώσεις φτάνει 279.000 ευρώ στον προϋπολογισμό . Μπορούν τα χρήματα της αύξησης που ζητήθηκε να χρησιμοποιηθούν για άλλο κοινωνικό σκοπό πχ βοήθεια σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη επιβίωσης.

Βασίλης Νανόπουλος
επικεφαλής του συνδυασμού Συμμαχία Πολιτών
και της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Κορινθίων
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 29, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Β.Νανόπουλος για ανακαίνιση και επανάχρηση δημοτικών κτιρίων και τη βελτίωση πρόσβασης σε παραλίες"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator