«Θέλω να γίνω Τσίπρας»

0



Θα μπορούσε να είναι το σύνθημα της δεκαετίας για την Ελλάδα. Όλοι οι νέοι να θέλουν να μοιάσουν στον… τυπάρα. Για σκεφτείτε καλύτερα.

Ένα παιδάκι από αστική οικογένεια, χαβαλές που γνωρίζει κάποια στιγμή την ΚΝΕ και τα Εξάρχεια, κάνει καταλήψεις στα σχολεία και περνά κάποια στιγμή στο Πολυτεχνείο. Κι εκεί χαβαλές φοιτητής, με καθηγητές σαν τον Μπαλτά και την κυρά Θεανώ, κάνει μερικά χρόνια να πάρει το πτυχίο. Όσο για τις ξένες γλώσσες; Δεν το έχει, κουτσομαθαίνει «ντου γιου λάικ μαντμαζέλ δι γκρις» και όλα μια χαρά. Είμαστε σίγουροι ότι ο Αλέξης θα αγνοεί και τι είναι word, τι κάνει το excel και το pdf. Θα νομίζει ακόμη και σήμερα ότι είναι… ονόματα επαναστατών.

Εν πάση περιπτώσει ο τυπάρας που έχει λέγειν και περνά στα αξύριστα κοριτσάκια της ΚΝΕ, δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του και σαν παιδί του κομματικού σωλήνα ανεβαίνει στην ιεραρχία. Το πώς γίνεται πρωθυπουργός καλύτερα να μην το αναλύσουμε, αλλά σε κάθε περίπτωση αποτυχημένο δεν τον λες.

Ποιο λοιπόν παλληκάρι δεν θα ήθελε να γίνει Τσίπρας και να βλέπει τον εαυτό του δίπλα στον Τραμπ και τους άλλους ηγέτες των χωρών της Ευρώπης; Και είμαστε σίγουροι ότι κανείς ηγέτης δεν μπορεί να έχει τόσο έλλειμμα πολιτικής συγκρότησης και κοινωνικής παιδείας. Ούτε βεβαίως μπορεί να είναι και τόσο πραγματικά αμόρφωτος όπως ο δικός μας πρωθυπουργός.

Σκεφτείτε πόσα παιδιά στην Ελλάδα θα μπορούσαν να ζηλέψουν την επιτυχία του. Κοιτώντας τον τις τελευταίες ημέρες να είναι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας είμαστε σίγουροι ότι θα κολλούσαν την αφίσα του στο δωμάτιό τους λες και είναι ροκ σταρ.

Δείτε τον πώς στέκεται δίπλα στον Τραμπ και τι του λέει. Δείτε τον να διηγείται την παροιμία με την… καμήλα που έχει προκαλέσει πάταγο στα socialmedia. Παρατηρείστε τον να προσπαθεί να προσελκύσει επενδυτές αλλά και ακούστε αυτόν τον… αριστερό πολιτικό να λέει ότι ηχούν σαν μουσική τα λεγόμενα της Λαγκάρντ ή να κάνει την κωλοτούμπα του βρίσκοντας κοινές αξίες με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Και πηγαίνετε λίγες ημέρες μετά στη Σύνοδο Κορυφής και δείτε το παιδί που μεγάλωσε χωρίς να κοπιάσει στα θρανία ή στη δουλειά, να… χύνεται στην πολυθρόνα του και να βγάζει αριστερά λογύδρια για το μέλλον της Ευρώπης ή για το μεταναστευτικό.

Ε, λοιπόν ας το παραδεχθούμε. Όλοι θα θέλαμε έναν τέτοιο γιο ή γαμπρό ή ανιψιό ή και φίλο. Άνθρωποι με απίστευτη παιδεία, πτυχία, συγκροτημένη προσωπικότητα και… ψάχνουν στα σκουπίδια της Κουντουρά την ώρα που ο Αλέξης, ο Πάνος, ο Καρανίκας κ.λπ. κρατάνε την τύχη της χώρας στα χέρια τους.

Όμως, μη νομίζετε ότι ο Τσίπρας ενοχλείται από όλα αυτά που διαβάζει και ακούει για την προσωπικότητά του. Μας έχει γραμμένους εκεί που δεν πρέπει να αναφέρουμε και συνεχίζει την πορεία του. Είναι ο μεγαλύτερος κωλοτούμπας στην ιστορία της πολιτικής αλλά δεν έχει πρόβλημα, του αρέσει όλο αυτό που βγαίνει προς τα έξω. Μεταμορφώνεται τόσο εύκολα από Τσε Γκεβάρα και Ούγκο Τσάβες σε Ντ. Τραμπ, Μέρκελ ή Πούτιν και από επαναστάτης της φακής σε συστημικό πρωθυπουργό που πίνει το τσαγάκι του με τους «κακούς».

Είναι κυνικός και ταυτόχρονα τόσο διψασμένος για το γκουβέρνο που δεν υποχωρεί ποτέ. Κι αυτό είναι χάρισμα, δεν διδάσκεται πουθενά και σε κανένα σχολείο.

Γι’ αυτό και λέμε ξεκάθαρα ότι είναι επιτυχία να είσαι Τσίπρας, είναι τεράστια πρόκληση για τους νέους να γίνουν σαν κι αυτόν. Σιγά μη θέλουν να γίνουν Ελύτης, Σεφέρης, Ελευθέριος Βενιζέλος ή Τρικούπης ή ακόμη Γεώργιος Παπανδρέου και Κωνσταντίνος Καραμανλής.

AntiNews
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 05, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Θέλω να γίνω Τσίπρας»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator