Μια μικρή χειμωνιάτικη μουσική στη λίμνη Ιωαννίνων

0



ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΝΤΙΚΟΣ

Τα Γιάννενα την άνοιξη είναι όμορφα, το καλοκαίρι σχεδόν αφόρητα, το φθινόπωρο είναι πάλι όμορφα. Αλλά καμία εποχή δεν κοντράρει την υποβλητικότητα του χειμώνα και πιο συγκεκριμένα της λίμνης. Από χτες Κυριακή, δεν υπάρχει και τίποτα πιο ταιριαστό σε μουντό, βροχερό απόγευμα του Νοεμβρίου στην Παμβώτιδα, από δύο ώρες πλεύσης με τους Sancho 003.

Το Soundtrope λοιπόν, έκανε ακόμα ένα άλμα, κυρίως οργανωτικό και κατά δεύτερο λόγο μουσικό. Οι Sancho 003 (οι δύο βασικοί από αυτούς), έπαιξαν σε ένα secret gig με περιορισμένα εισιτήρια στο Εν Πλω που σάλπαρε γύρω στις 4.30 το απόγευμα και γύρισε πίσω λίγο μετά τις 6.

Το πραγματικά ενδιαφέρον σε όλα αυτά δεν είναι όμως η «εναλλακτική ταυτότητα» της ιστορίας, αλλά ούτε και το μουσικό της μέρος, το οποίο είναι μια ξεχωριστή υπόθεση. Το ενδιαφέρον είναι το σύνολο, γιατί για τα επιμέρους κομμάτια μπορεί να πει κανείς διάφορα: ότι εντάξει, τη λίμνη την ξέρουμε και σιγά, βόλτα κάνεις όποια μέρα θες, ότι οι Sancho είναι πολύ (έως πάρα πολύ) πειραματικοί και άρα, όχι για το «μεγάλο κοινό», ότι εντάξει, πόσες avant garde συναυλίες (θυμίζουμε ότι μια μέρα πριν έπαιζαν οι Livieratos Ensemble πάλι στο πλαίσιο του Soundtrope) να «σηκώσει» το κοινό της πόλης κ.α. Όλα έχουν το μερίδιο δίκιου τους.

Όμως, το σύνολο, από την ιδέα μέχρι την υλοποίησή του, είναι αυτό που αφήνει την τελική αίσθηση, η οποία στο live on the lake ήταν «δεν θα μπορούσες να περάσεις καλύτερο απόγευμα στις 26 Νοεμβρίου 2017 στα Γιάννενα». Οι Sancho είναι μουσικάρες (όπως και όσοι έπαιξαν στη σχεδόν… νεποτική βραδιά στο Πορτραίτο) και ακόμα όταν παραπειράζουν τα εφέ ή βυθίζονται στις προσωπικές τους μουσικές αναζητήσεις, το κάνουν με ενδιαφέροντα τρόπο. Όταν δε, όλοι αυτοί οι ικανότατοι και αγαπημένοι μουσικοί αφήνονται λίγο περισσότερο, τότε το κοινό συμμετέχει και συμμερίζεται πιο εύκολα τη στιγμή.

Επαναλαμβάνουμε: σε αυτή την πόλη έχουν ακόμα πολλά να γίνουν. Όταν γίνονται σωστά, με μεράκι και τα έξυπνα κόλπα που μετατρέπουν τις καταθλιπτικές μουντές μέρες σε κάτι για να θυμάσαι, τότε το πεδίο γίνεται απέραντο. Οι άνθρωποι του Soundtrope, οι Sancho χτες, οι Livieratos ensemble προχτές έκαναν αυτή την υπόμνηση. Μένει τώρα να συνεχίσουμε να ανακαλύπτουμε τα πράγματα που έχουμε σε αυτή την πόλη, αλλά δεν εκτιμάμε αρκετά…


ΠΗΓΗ: typos-i.gr
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 27, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μια μικρή χειμωνιάτικη μουσική στη λίμνη Ιωαννίνων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator