Ιδού το πρόσωπο της αριστεράς

0




Ο μεγάλος οικονομολόγος Ευκλείδης Τσακαλώτος μας πληροφόρησε για το τι είναι μεσαία τάξη στην Ελλάδα ή τουλάχιστον πώς την κατάντησε η αριστερή κυβέρνηση.

Όπως υποστήριξε στη μεσαία τάξη ανήκει μια τετραμελής οικογένεια με μηνιαίο εισόδημα 800-900 ευρώ το μήνα.

«Μαμά, μπαμπάς και παιδιά με εισόδημα από 6.000 έως 12.000 ευρώ θα πάρουν 700 ευρώ και ανάμεσα σε 12.000 – 18.000 ευρώ θα πάρουν 500 ευρώ μέρισμα. Άρα θεωρώ ότι δεν είναι μόνο ένα μέρισμα για τους φτωχότερους των φτωχών πιάνει πια και ένα μεγάλο κομμάτι των μεσαίων τάξεων γιατί εισόδημα 12.000 – 18.000 ευρώ δεν είναι στο κατώτερο μέρος», τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

Εκεί καταντήσαμε. Να γίνονται ζητιάνοι όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα 15 χιλιάρικα κι έχουν και παιδιά. Για σκεφτείτε τι λέει ο Τσακαλώτος. Μια οικογένεια όπου πιθανότατα δουλεύει ο ένας από τους δύο γονείς. Δουλεύει ώρες επί ωρών προκειμένου να έχει εισόδημα ετησίως έως 18 χιλιάρικα. Δηλαδή έως και 1.300 ευρώ για όσους έχουν 14 μισθούς ή έως 1.500 ευρώ για όσους πληρώνονται 12 μισθούς. Αυτή είναι η μεσαία τάξη του ΣΥΡΙΖΑ. Μια οικογένεια που προφανώς έχει δάνεια, έχει απίστευτα έξοδα για τα παιδιά, έχει την ακρίβεια στο σούπερ μάρκετ, έχει τα έξοδα για την παιδεία. Κι αυτά όλα πρέπει να τα βγάλει πέρα με τα λεφτά που του άφησε ο Τσίπρας και η παρέα του, αφού αφαιρεθούν οι φόροι, ο ΕΝΦΙΑ, εισφορές και έκτακτα χαράτσια που δεν έχουν τελειωμό. Και είναι μεσαία τάξη. Απίστευτα πράγματα να ακούγονται από έναν υπουργό που έχει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στο εξωτερικό και να μην τα φέρνει πίσω για να δείξει πως εμπιστεύεται την ελληνική οικονομία.

Αλλά τελικά αυτό ήταν το σχέδιό τους. Το έχουν ομολογήσει και δημόσια. Ο Χουλιαράκης είπε ότι τσάκισαν τη μεσαία τάξη για να δώσουν επιδόματα στους αδύναμους. Και ο Τσακαλώτος ότι απλά τους… ζόρισαν. Κι όλα αυτά για να δημιουργήσουν στρατιές νεόπτωχων, στρατιές εργαζόμενων πτωχών, τη νέα τάξη στην Ελλάδα.

Ο στόχος ήταν προφανής. Να δημιουργηθεί ένα τεράστιο κοινωνικό χάσμα χωρίς να υπάρχει μεσαία τάξη. Να υπάρχουν εκατομμύρια φτωχοί και οι γνωστές οικογένειες πλουσίων από την άλλη. Οι μεν να ζουν με την ελεημοσύνη της αριστεράς, οι δε να μην αγγίζονται και στο τέλος να δημιουργηθεί μια απίστευτη σύγκρουση άνευ προηγουμένου. Η μεσαία τάξη εξαφανίζεται με σφραγίδα Τσίπρα. Πρόκειται περί ενός πολύ επικίνδυνου σχεδίου που θα το βρούμε σύντομα μπροστά μας.

Ιδού το πρόσωπο της αριστεράς. Και περιμένουν να τους ψηφίσουν ξανά. Μαύρο στους Μαυρογιαλούρους.

Δημοσίευση: Νοεμβρίου 22, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ιδού το πρόσωπο της αριστεράς"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator