Επίσημη παρουσίαση του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας στην Κόρινθο

0


Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017, στο “Μικρό Θεατράκι” του Δημαρχείου Κορίνθου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας (Ε.Ι.Π.Δ.) πραγματοποίησε την επίσημη παρουσίαση του Ινστιτούτου στην Κόρινθο.

Αρχικά, ο κ. Ηλίας Ξένος, Διευθυντής του Ε.Ι.Π.Δ. Πελοποννήσου, απηύθηνε χαιρετισμό, καλωσόρισε όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και παρουσίασε το θέμα της Ημερίδας.

Στην συνέχεια, ο κ. Πέτρος Καψάσκης, Πρόεδρος και Ιδρυτής του Ε.Ι.Π.Δ., ενημέρωσε ότι το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας, που ιδρύθηκε στην Αθήνα την 25η Μαρτίου του 2017, αποτελεί μια επιστημονική, αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία και είναι ο μοναδικός φορέας που σχετίζεται με την Πολιτιστική Διπλωματία στην Ελλάδα.

Στην ομιλία του, τόνισε ότι το Ε.Ι.Π.Δ. επιθυμεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αναβάθμιση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό, αναδεικνύοντας τις αξίες του ελληνικού πολιτισμού, παράγοντας, παράλληλα, πολιτισμό στο παρόν!

Ακολούθως, η κ. Έφη Μπάσδρα, πρόεδρος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ανέλυσε το θέμα: “Αριστεία και Ελληνικός Πολιτισμός: μια άρρηκτη σχέση”.

Ο κ. Αλέξανδρος Μαλλιάς, πρέσβης ε.τ., που πήρε τον λόγο στην συνέχεια, μίλησε με θέμα : “ Κόρινθος, αναζητώντας τα χαμένα μονοπάτια”.

Τέλος, ο κ. Θόδωρος Κασσίμης, τ. Υφυπουργός Εξωτερικών, με απτά παραδείγματα από την εμπειρία του, παρουσίασε το θέμα: “ Η Πολιτιστική Διπλωματία ως εργαλείο άσκησης της εξωτερικής πολιτικής της χώρας”.

Αφού ολοκληρώθηκαν οι ομιλίες, έγινε η παρουσίαση των ατόμων που έλαβαν μέρος στην ολοκλήρωση της εκδήλωσης και τα οποία μετέχουν ενεργά, συνειδητά και δυναμικά στην πραγματοποίηση των στόχων του Ε.Ι.Π.Δ.

Τσέτσι Τσάνκοβ
Φωτογράφος
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος-Φωτορεπόρτερ
Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού
www.eaete.gr
tel.6937650867
phototsetsi.gr
email. phototsetsi@gmail.com
facebook.com/phototsetsi

Δημοσίευση: Νοεμβρίου 16, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Επίσημη παρουσίαση του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας στην Κόρινθο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator