Δεν είναι η ιδεολογία αλλά τα βλήματα που ενώνουν

0



Του Αντώνη Πανούτσου

Ένας άνθρωπος που μπορεί να λέει ότι το ξενοδοχείο που έμεινε στο Λονδίνο την μια φορά πληρώθηκε με μετρητά και την άλλη με κάρτα δεν πρόκειται να πει για πιο λόγο ήθελε η πώληση των όπλων στην Σαουδική Αραβία να έχει ενδιάμεσο τον Βασίλη Παπαδόπουλο.

Όπως αναμενόταν ο Πάνος Καμμένος στην Βουλή θα ήταν πρόθυμος να κουνήσει χαρτιά, να πει όποιο όνομα μπορούσε στρέψει την κουβέντα σε άλλο θέμα αλλά δεν θα αναφερόταν σε αυτό που έπρεπε να απαντηθεί. Για ποιο λόγο σε μια διακρατική συμφωνία, που μπορούσε να γίνει χωρίς ενδιαμέσους έπρεπε να χωθεί ο Βασίλης Παπαδόπουλος. Όπως και για ποιο λόγο  η κυβέρνηση που είχε αφήσει την Ζωή να απειλήσει τον Στουρνάρα ότι θα διατάξει την βίαιη προσαγωγή δεν πίεσε τον Παπαδόπουλο να εμφανιστεί στην Βουλή και να δώσει εξηγήσεις. Ειδικά όταν ο Παπαδόπουλος δεν ήταν κάποιος άγνωστος  αλλά το όνομα του αναφερόταν σε δελτίο Τύπου της 9 Αυγούστου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Με τον Βασίλη Παπαδόπουλο να μην έχει πρόθεση να εμφανιστεί ή να κάνει δήλωση μέσω εκπροσώπου του, η κυβέρνηση είχε εξασφαλίσει τα νώτα της. Το μόνο που απέμενε ήταν να τρομοκρατηθούν και να εξαναγκαστούν να σιωπήσουν όσοι γνώριζαν κάτι για την υπόθεση.

Στην συζήτηση της Δευτέρας στην Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ μπόρεσε να διατηρήσει την συνοχή του με αντάλλαγμα τα υπόλοιπα της ιδεολογίας του. Τα χειροκροτήματα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του Καμμένου στην Βουλή δεν είχαν σαν αποδέκτη τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ  αλλά τον Αλέξη Τσίπρα, για να του δείξουν ότι θα τον ακολουθήσουν όποιον δρόμο και αν πάρει. Μέχρι το ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να πάψει να γίνει από ευφημισμός κόμμα όπως φάνηκε και από μια αντίδραση της προεδρεύουσας στην συνεδρίαση Τασίας Χριστοδουλοπούλου. 

Ήταν η στιγμή που ο Μάκης Βορίδης από το βήμα της Βουλής έλεγε «Είναι προφανές, ότι ο κ. Καμμένος που αρέσκεται στο να χασκογελάει και να λέει εξυπνάδες και να εκτοξεύει ύβρεις, θα βρεθεί σε ακροατήρια που δεν ανέχονται τέτοιες συμπεριφορές. Η επόμενη Βουλή θα είναι εδώ και προφανώς θα το αποφασίσει» και η προεδρεύουσα Τασία Χριστοδουλοπούλου αντιδρούσε μουρμουρίζοντας «Φοβηθήκαμε…». Οι αναφορές επικεντρώθηκαν στην συμπεριφορά, το σημαντικό όμως ήταν ο χρόνος στην απάντηση. «Φοβηθήκαμε» σε μια αναφορά που απευθυνόταν αποκλειστικά στον Καμμένο. Σαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να έχουν ήδη γίνει  ένα και να σχεδιάζουν πως θα πορευτούν μαζί στην επόμενη Βουλή. Όσο για το πώς θα μοιάζει το νέο μόρφωμα δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα είναι περισσότερο  ΑΝΕΛ από ΣΥΡΙΖΑ. Φάνηκε από την θέση που πήρε για την πώληση των βλημάτων ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδη

Η θέση ότι και να  πάνε στην Σαουδική Αραβία και να τα χρησιμοποιήσει κατά της Υεμένης  δεν αλλάζει κάτι αφού «Αν λοιπόν κάποιος μου έλεγε ότι αν δεν πουλήσουμε αυτές τις οβίδες και αυτά τα βλήματα θα υπάρξει ειρήνη στην περιοχή, θα το σκεφτόμουν κι εγώ διαφορετικά» είναι ο θρίαμβος του καμμενισμού απέναντι στην αριστερά. Πούλα τα, ρε. Τουλάχιστον να κονομήσεις εσύ και όχι κάποιος άλλος.
Πριν από τρία χρόνια στο πνεύμα της Κουμουνδούρου μια δήλωση όπως του Ζαχαριάδη θα ήταν αδύνατη. Σήμερα στο πνεύμα του Μαξίμου ακούγεται φυσική. Βοήθησαν τα χειροκροτήματα στις ομιλίες του Καμμένου. Αρχικά αμήχανα. Αργότερα πιο θερμά. Μέχρι την στιγμή που οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα καταλάβουν ότι όχι η ιδεολογία αλλά τα βλήματα ενώνουν. Ότι είναι ίδιοι με τους  ΑΝΕΛ. Οπως ένας επαναστάτης και ένας μπούλης, που είχαν συναντηθεί πριν δύο δεκαετίες στην Ικαρία κατάλαβαν ότι είναι το ίδιο πρόσωπο.
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 29, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δεν είναι η ιδεολογία αλλά τα βλήματα που ενώνουν"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator