Τα 3.000 ευρώ για το φόνο του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

0



Με μία προκαταβολή της τάξεως των 3.000 ευρώ και μία υποσχετική οι τρεις κατάδικοι αλβανικής καταγωγής διασφάλισαν την τιμωρία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στέλνοντάς του δύο εκτελεστές Ρομά, επίσης αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι ήταν διατεθειμένοι να σκοτώσουν για πενταροδεκάρες.

Αυτά ομολόγησε ο ένας εκ των εκτελεστών, ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο στην Πάτρα σε καταυλισμό Ρομά, ενώ προσπαθούσε να διαφύγει στην Ιταλία. Ο άλλος, ο «Κοντός», έχει ήδη διαφύγει στην Αλβανία. Η αστυνομία έχει στη διάθεσή της τηλεφωνικές συνομιλίες σε διάλεκτο αργκό στα αλβανορομά, οι οποίες και καταδεικνύουν τις λεπτομέρειες της επιχείρησης. Ο συλληφθείς έχει ήδη ομολογήσει την πράξη του, αλλά ισχυρίζεται ότι ήθελε απλώς να εκφοβίσει τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο πυροβολώντας τον στα πόδια και όχι να τον εκτελέσει. Η πραγματικότητα ωστόσο μαρτυρά μια εντελώς διαφορετική εικόνα, αφού η πορεία εισόδου - εξόδου της βολίδας δείχνει ότι ο δράστης δεν είχε την πρόθεση να σημαδέψει τα πόδια του θύματος.

Όπως έγινε γνωστό, οι Αλβανοί εκβίαζαν μέσω του δικηγόρου Ζαφειρόπουλου να λάβουν 5 εκατομμύρια ευρώ από τον Ά. Φλώρο της Energa, ενώ απαιτούσαν να τους δώσει και τη διεύθυνσή του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, εμπλεκόμενοι στην υπόθεση δολοφονίας είναι πέντε Αλβανοί. Εκτός από τους δολοφόνους, τον «Ψηλό» που συνελήφθη και τον «Κοντό» που αναζητείται, ηθικοί αυτουργοί είναι τρεις Αλβανοί 34, 35, 40 ετών, οι οποίοι βρίσκονται στον Κορυδαλλό. Από την αστυνομία ανακοινώθηκε ότι ο δράστης είχε κλείσει τηλεφωνικά το ραντεβού με τον δικηγόρο την ίδια μέρα με την πρόφαση ότι ήθελε να του αναθέσει ποινική υπόθεση συγγενή του.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι για τον εκφοβισμό του δικηγόρου που κατέληξε σε δολοφονία ο συλληφθείς είχε πάρει προκαταβολή 3.000 ευρώ. Ο δράστης είχε πάρει άδεια από τις φυλακές Κασσάνδρας και δεν επέστρεψε ποτέ. Στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για βιασμό, ληστεία, κλοπές, πλαστογραφία, απειλή και αντίσταση, ενώ ο συνεργάτης του που αναζητείται είχε κατηγορηθεί για ληστείες και κατοχή όπλων.

Στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργήθηκαν στις 29 Οκτωβρίου σε διαμέρισμα επί της οδού Σοφοκλέους στην Καλλιθέα, όπου διέμεναν οι φυσικοί αυτουργοί, βρέθηκαν χειροβομβίδες, όπλα και αστυνομικές στολές, ενώ συνελήφθη ένας ακόμη Αλβανός που όμως δεν εμπλέκεται στη δολοφονία

Οι τρεις ηθικοί αυτουργοί έχουν κατηγορηθεί για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, παράβαση των νόμου περί όπλων και αλλοδαπών, παραχάραξη, πλαστογραφία και συμπλοκή.

Η σύλληψη

Ο «Ψηλός» συνελήφθη το Σάββατο το πρωί, σε συνοικισμό Ρομά της Πάτρας. Ο συλληφθείς μεταφέρθηκε αμέσως στα κεντρικά της ΓΑΔΑ στην Αθήνα, αφού είχε διαπιστωθεί πως είχε βγει από τη φυλακή με άδεια και, βεβαίως, δεν ξαναγύρισε ποτέ. Ως δραπέτης μετήχθη στη ΓΑΔΑ, έτσι ώστε να υπάρχει και η δικαιολογία για την επιμήκυνση της κράτησής του, διότι από την πρώτη στιγμή η Διεύθυνση Ανθρωποκτονιών αντιλήφθηκε πως ήταν ενδεχομένως ο εκτελεστής του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Ο «Ψηλός» είναι Ρομά, αλβανικής καταγωγής. Στο γραφείο του δικηγόρου συνοδευόταν από ένα άλλο άτομο, τον «Κοντό», όπως λέει η αστυνομία, το οποίο πήγε επίσης στην Πάτρα, αλλά κατάφερε να διαφύγει πίσω στην Αλβανία. Είναι επίσης Ρομά και αλβανικής καταγωγής.

Στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας μετήχθησαν στη ΓΑΔΑ άλλα τρία άτομα, τα οποία εκτίουν ποινές στις ελληνικές φυλακές. Και τα τρία είναι αλβανικής καταγωγής και, όπως φαίνεται εκ των συμφραζομένων, εμπλέκονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στην υπόθεση απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνόπουλου και άρα σχετίζονται με την υπόθεση Energa και τα ξεκαθαρίσματα που έχουν λάβει χώρα έκτοτε μεταξύ των πρωταγωνιστών.

Το παζλ αυτό είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον για τις διωκτικές αρχές. Από τη μια η αστυνομία έχει στα χέρια της τους φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας, όπως ισχυρίζονται αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Από την άλλη η υπόθεση δεν μπορεί να κλείσει, αν δεν εντοπιστούν και οι ηθικοί αυτουργοί, οι οποίοι και «νοίκιασαν» τις υπηρεσίες των εκτελεστών.

Δημοσίευση: Νοεμβρίου 01, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τα 3.000 ευρώ για το φόνο του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator